joi, 24 august 2017

O viziune sumbră...

Europa refuză să mai crească supraviețuitori. Își ”frăgezește” cetățenii de mici să devină niște roboți ascultători, dependenți de tehnologie și supermarket, de televiziune și presă. Orice psiholog și nu numai, poate spune că dacă îndepărtezi individul suficient de tare de condiția sa de vânător, de luptător, l-ai subjugat și l-ai făcut sclav. Imaginați-vă un scenariu apocaliptic, un război mondial, un asteroid sau un cutremur de mare intensitate și urmările sale. Imaginați-vă că ar exista supraviețuitori care s-ar hrăni cu orice seamănă a conservă, apoi cu resturi alimentare, apoi cu rădăcini pentru care ar trebui să se lupte pe viață și pe moarte cu semenii lor, care ar trebui să lupte pe viață și pe moarte pentru rădăcina sau câinele găsit viu, de care ar depinde viața sa. Imaginați-vă acum că printre supraviețuitori ar fi și toleranții miloși pe care ați avut deja ocazia să-i citiți pe facebook și vă garantez că și ei ar avea doar două opțiuni: să moară sau să trăiască. Acum vă las să ghiciți ce-ar alege și, mai ales, ce s-ar alege de toleranța lor. Ați ghicit, da? Ar prima instinctul, li s-ar rupe de toleranță și ar lupta și ei, tot pe viață și pe moarte cu semenii lor ne-toleranți pentru un șobolan mort care i-ar ține vii până a doua zi.
E greu de acceptat, după atâtea bășini inoculate de la sfârșitul războiului II mondial, că omul are înclinația naturală pentru supraviețuire și că, în situații critice e capabil de orice ca să se salveze. Doar că, în asemenea cazuri singurii care reușesc sunt cei puternici, ori Europa crește doar oameni din plastilină, ușor de modelat și de ținut în frâu, dar o face acum prin teroare. Teroare pe care tot ea, prin liderii săi degenerați și trădători ai propriei specii și rase o seamănă cu bună știință între oamenii-plastilină care reacționează cu inimioare, floricele și curcubee la carnagii.
Imaginați-vă acum un tip cu barbă, îmbrăcat în rochie și încălțat cu pantofi cu toc alergat de unii, mai puțin toleranți. Nu, nu să-l fută ci să-l mănânce. Imaginați-vă o militantă FEMEN alergată de niște masculi care n-au mai văzut femeie de vreo doi ani. O să țipe ea că are drepturi, că ăia n-au voie, că sunt porci și alte chestii, dar, ghici ce? Nimănui n-o să-i pese. Imaginați-vă niște creștini miloși, în frunte cu popii, alergați de niște ciuhapi pe care taman ce-i ”integraseră” când s-a petrecut nenorocirea...
Ei bine, cam toate categoriile de mai sus vor deveni și pe lumea cealaltă târfele, cadânele și virginele cuiva. Pentru că au fost crescute să fie victime. Da, doamnelor și domnilor, asta crește Europa: victime și târfe pentru alții. Supraviețuitorii nu dau doi bani pe corectitudine politică, pe floricele, cântecele și inimioare pentru că sunt conștienți că în adâncul ființei lor au rămas tot animale cu instinct de conservare care trebuie să mănânce, să bea, să fută. Să trăiască, adică. Cu orice preț. Ați înțeles unde bat, da?

Copiii Războiului

”Copiii nu cuantifică nici binele și nici răul, ei identifică și-atât. Nu există mai puțin rău sau mai puțin bine, există doar oameni care îi protejează și oameni care le fac rău. Ei nu știu ce-i mână pe adulți în război și nici ce-i determină să facă rău semenilor lor. Nu știu de tratate, de declarații de război, de politici, de expansiune, chiar și lăcomia le e străină.”

Fragment din volumul Copiii Războiului - Angela Tocilă

Cărțile se pot comanda și pe amazon, vezi bara verticală din dreapta.