marți, 8 august 2017

Manipularea copiilor - Educație corect-politică

Fina mea de 13 ani, care locuiește de 1 an în Viena și, evident merge la școală, mi-a povestit azi că de Crăciun n-au avut voie să pună în sala de clasă nici măcar un fir de beteală sau orice simbol creștin, dar de Ramadam au decorat clasa cu simboluri islamice. Mai mult de atât, religia este opțională dar nu la alegere, adică dacă optezi pentru ora de religie studiezi Islamul, orice altă religie fiind inexistentă în școală. A trebuit acordul scris al mamei ca fiica ei să poată lipsi de la orele de Islam.
Mi-a povestit că a fost dusă cu clasa la cinematograf, la un film documentar despre migranții care au trecut nestingheriți prin păpușoi și prin 4-5 frontiere ca prin brânză, până în Ungaria unde, zicea documentarul, nu li s-a dat mâncare sau apă, iar unora nu li s-a permis să treacă (ilegal) frontiera. Din câte mi-a povestit fetița, care e un copil inteligent și atent la ceea ce se întâmplă în jurul ei, documentarul era tendențios, având ca scop clar demonizarea Ungariei și inducerea ideii că oricine se opune fluxului de ”sirieni” este rasist, xenofob etc.... La sfârșitul filmului, o colegă a ei a întrebat-o ”Tu de ce n-ai plâns?” ”N-am plâns pentru că nu aveam motive să plâng...” a răspuns fina mea, dar n-a dat explicații, mai ales că i se făcuse observație în timpul Ramadamului, că atunci când bea apă să se întoarcă cu spatele, să nu ofenseze colegii musulmani care țineau post. Așa începe și nu sunt prăpăstioasă, declinul creștinismului. De la școală. Așa începe declinul Europei, de la grădiniță. Aseară mi-a postat cineva la comentarii (să mă scuze că n-o menționez) un film de desene animate în care eroii principali sunt doi adolescenți de sex masculin care se îndrăgostesc unul de altul, iar acest film este vizionat de copii la grădinițe.
Vă invit să-l vizionați, ține mai puțin de 5 minute, apoi invit progresiștii și despletitele flower power să-mi spună cât de tare au plâns de dragul acestor personaje de desene animate și cât de impresionate au fost de povestea lor de dragoste. Da, știu, iubirea depășește prejudecățile noastre primitive de înapoiați abia ieșiți din peșteri și da, iubirea face și drege. Doar cuplurile hetero sunt demonizate pentru că fac copii la beție și-i bat cu scara de incendiu până la majorat.
Evident, glumesc când invit progresiștii la dialog, am ajuns la concluzia că n-ai cu cine, iar eu n-am să fac niciun compromis să fiu în trend și să nu cumva să fiu considerată înapoiată și involuată. Sunt atât de tăbăcită încât nu mai fac nici cel mai mic efort să plac cuiva, indiferent cine e. Cred cu tărie și regret, dar Europa se sinucide și, dacă nu suntem atenți... ne trage după ea.12 comentarii:

 1. Este o scoala turca sau ceva de genul acesta?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fetița e româncă, ce să caute la o școală turcă? E o școală de stat, de cartier.

   Ștergere
 2. Si in Romania se poate merge la Scoala Turca, Scoala Franceza etc. E important, pentru ca veti afla ca Statul Austriac nu a adoptat Islamul ca religie oficiala, dar anumite scoli pot face asta, in functie de profilul lor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Continua sa te aberezi, visind cai verzi pe pereti. 2 nume pentru tine: Barbara Lerne Specter si Jean Raspail (romanul Le Camp des Saints). Desteapta-te, romane, la propriu!

   Ștergere
 3. Noua Ordine Mondiala si nimic mai mult. Distrugerea Europei/rasei albe. Totul planuit din timp. Cine are impresia ca e o gluma, sa se duca sa-si faca un tratament. Sau, daca il ajuta neuronul, sa se autoeduce folosind internetul.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu inteleg cum la o scoala de stat austriaca se face DOAR ora de religie cu "islam", si pace. Ca si primul comentator, consider ca trebuie sa fie o informatie lipsa, ceva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bănuiesc că e o școală de cartier in care majoritari sunt copii emigranți. O să intreb și vă zic.

   Ștergere
 5. 23.662.765 vizualizari; 1.607.682 aprecieri; doar 124.044 au dat dislike. Cam asta e raportul. La ora la care am citit articolul tau si am vizualizat clipul. Ca de obicei, ai bagat frica-n mine. E prima oara de cand te cunosc cand caut ceva sa te contrazic. Cifrele alea insa... Nu ma gandesc decat ca am si eu un copil...

  Cum putem contracara asta??? Cand ma uit la cifrele alea imi vine rau..

  Adrian,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prin rezistență, ce să zic? Aici, la noi, că dincolo de granițele noastre n-avem ce face.

   Ștergere
 6. O intrebare: oare ce s-ar intimpa daca fiica dumneavoastra ar purta o cruciulita la git sau ar cere ca elevii musulmani sa nu manince in preajma ei cind este post crestin, ca sa nu o ofenseze?

  Oare ce s-ar intimpla daca fiica dumneavoastra ar merge la directiune sa spuna ca este ofensata de insemnele islamice care se afiseaza in salile de clasa?

  RăspundețiȘtergere
 7. Trebuie sa recunosc ca ma ia cu friguri.....vin vremuri negre si grele peste noi si totusi cineva trebuie sa puna piciorul in prag si sa spuna, DESTUL

  RăspundețiȘtergere
 8. lumea asta a luat-o la vale, in plina viteza pe o panta abrupta fara sa-si verifice franele ... si dupa cum se deruleaza totul ... banda este intr-un singur sens!!! ... se demoleaza biserici crestine, sunt stramutate popoare de alta cultura decat cea crestina, sunt trecute cu vederea crime si fapte penale ale acestor invadatori, li se creeaza toate conditiile pt a fi asimilati si chiar incurajati sa-si multiplice numarul fara limite ... in timp ce populatia alba, crestina este desfiintata si limitata pe toate planurile ... ce altceva decat GENOCIDUL Crestinatatii si a Albilor???

  RăspundețiȘtergere