miercuri, 17 august 2016

Dragă Cătălina Ponor

... Află despre mine că te iubesc. Te iubesc ca mama unei fetițe care și-a sacrificat o mare parte a copilăriei, ca să iasă campioană națională la sărituri în apă.

Te iubesc ca o fetiță care făcea șpagatul pe niște dungi trasate cu creta pe trotuar și călărea bătătorul de covoare din fața blocului, imaginându-și că e a doua Nadia Comăneci.

Te iubesc ca o femeie, admirându-ți frumusețea și feminitatea pe care nu mulți știu s-o vadă, decât prin numărul medaliilor pe care le aduci pentru ”ei”.

Te iubesc ca un om care nu-ți cere nimic, care știe că tu, poate de la 5-6 ani, ai muncit cum n-a muncit altul în vața lui de  asistat social.

Te iubesc pentru că ești frumoasă.

Te iubesc pentru că ești dârză.

Te iubesc pentru că unii te-au numit ”babă” la cei 29 de ani ai tăi.

Te iubesc pentru că, la cei 29 de ani, puteai fi o putoare întreținută, așa cum sunt mulți dintre cei care te judecă acum că nu le-ai adus LOR medalii.

Dragă Cătălina, nici nu meritau să le aduci  medalii, nici măcar un răspuns din partea ta nu meritau. Pentru că tu, Cătălina Ponor, ești cineva, iar ei, cei care te-au făcut babă și urâtă, sunt niște NIMENI!

Îți mulțumesc încă o dată, că m-ai făcut să mă bucur și să fiu mândră că o ”babă” la 29 de ani m-a reprezentat la Olimpiada de la Rio.

Îți mai mulțumesc o dată pentru că ești atât de sensibilă încât să-ți pese de ceea ce-ți reproșează cei ce se numesc ”compatrioți” ai tăi.

Dragă Cătălina Ponor, ești de departe una dintre cele mai frumoase femei pe care le-am văzut vreodată, una dintre cele mai dârze, curajoase femei pe care le-am vâzut în viața mea și, una dintre cele mai minunate care m-au făcut să vibrez și să fiu mândră că sunt contemporană și de același neam cu tine!

Mulțumesc, Cătălina Ponor, frumusețe dârză ce ești!

Un comentariu: