vineri, 29 iulie 2016

Turnătorul

Acum, cu turnătoriile la DNA, mi-am adus aminte de vecinu-meu și de turnătorii la miliție... Organizase el o seară de video-maraton, știți, filmele traduse de Irina Nistor, Rambo 1, 2, 22, ceva Chuck Norris, ceva soft porn cu tirolezi care simulau prin grajduri actul sexual iar în unele secvențe li se vedeau sculele atârnând blege pe lângă fustițele tirolezelor aplecate pe mesele cu cârnați și halbe cu bere.

Eram cam 20-30 într-o cameră, claie peste grămadă, cu ochii cârpiți, sticlele de Primula și vodcă se plimbau din mână-n mână, fum să proptești bicicleta-n el sau să legi vaca de rotocoale, chicoteli și sforăituri, mai un mozol, mai o coajă de pâine molfăită după jde ore de foame și belit ochii în televizor. În cealaltă cameră, mai mică, erau vreo 15, ăștia erau un fel de second hand la preț redus, cei care plătiseră în natură, respectiv în cocsis bor (vin de căruțași de 13 lei) sau câte-un amărât de pachet de Carpați fără sau Bucegi.

Pe la 5 dimineața apar 4 dube, vreo 8 gradați și cam 20 de militari în termen. Bum-bum în ușă, ”deschide, Miliția!”. Câțiva sar pe geam fix în pulanele soldaților, ”futu-ți Dumnezeii mă-tii” cât cuprinde, restul ies frumos, tremurând sau scâncind și se-nghesuie în dube. Vecinul, săracu`, se trezește cu 2 aparate video si două televizoare confiscate (care nici nu erau ale lui), plus dosar pentru nu știu ce căcat de infracțiune. Încă una, pe lângă spargerile la Alimentară. 

Vecinul de la 1, fost coleg de CFR cu tatăl vecinului ghinionist, urmărește operațiunea de după perdele. El sunase la Miliție, și nu pentru că-l deranjase gălăgia, cine a participat la maratoane video din astea, știe că nimeni nu prea zicea nici mâc, fix din cauza vecinilor turnători. Vecinul cu videol, ca și spectatorii, au mâncat bătaie la Miliție, or mai fi mâncat bătaie și acasă de părinți pe motiv că ”m-ai făcut de râs” sau ”fută-chie Dumniezo, îți dau eu video de-o vezi pe bună-ta în rai!” 

Noa, eu am scăpat că venise maică-mea cu o sprânceană-n cer și una-n iad și m-a luat acasă cu un dulce ”treci acasă, că te bat de te caci pe tine!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu