miercuri, 1 iunie 2016

Și am să să rămân copil...

Eu scriu mult despre copilărie... Am fost un copil fericit până în momentul în care toți adulții din jurul meu deciseseră că trebuie să cresc și să mă maturizez. Nu înțeleg nici acum care e șpilul cu maturizarea pentru că dacă-mi vine să sar într-o baltă în mijlocul drumului, o fac. Dacă simt nevoia să țopăi ca o capră pe stradă, o fac și pe asta. Uneori, mă descalț și umblu cu pantofii în mână. Alteori mă strâmb la copii prin parcuri, ei se strâmbă la mine îndărăt.

M-am fugărit cu Missy prin sufrageria fiicei mele și încă aș mai sta într-un cort făcut din pături, sub masă. M-aș mai juca de- telefonista, de-a doctorul, de-a v-ați ascunselea. Lumea s-a obișnuit greu cu felul meu de-a fi, au impresia că e nu știu ce scofală să umbli țeapăn și plin de importanța propriei persoane, sobru și încrezut.

Mie nu-mi displace să mă murdăresc când gătesc. N-am făcut niciodată o tragedie pentru o cană sau farfurie spartă și nu știu să-mi fi certat copiii să rămână curați.. Îmi doresc la fel de tare o bicicletă, la fel ca în copilărie și, am să mi-o cumpăr. Îmi doresc o casă în copac și un leagăn. Am aproape aceleași dorințe ca atunci când eram mică și n-aveam altă treabă decât să scotocesc prin poduri și să ascult poveștile înfiorătasre ale babelor care susțineau  că dacă te așezi pe o ladă, rămâi gravidă.

Îmi doresc să mă țină bunicul pe genunchi și sunt sigură că ar face-o și acum. Îmi doresc să sfidez adulții cu ifose și să-i maimuțăresc ori de câte ori am ocazia.
Îmi e dor de invențile mele de copil și de bucuria nedisimulată la orice fleac...

Am rămas copil, nu am cum să-l pierd din mine pentru că e mereu prezent, parte din mine și, cu niciun chip, nu vreau să-l pierd. Nu vrea să fiu responsabilă, vreau să fiu mereu la fel cum sunt, liberă și căpoasă pentru tot restul vieții. Iar dacă-mi vine să sar în băltoace, o fac fără să ezit. În concluzie, nu vreau să cresc, să mă maturizez și să fiu încuiată ca toți alții. Vreau să copilăresc până mor!

La mulți ani, copii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu