joi, 19 mai 2016

Capitolul ”Tell her you belong to me”

Regretă că venise. Se simți murdară dintr-o dată. Pângărită. Femeia aceea cu ifose își dădea ochii peste cap cu superioritate, încercând s-o intimideze, pomenise de ”păcat” de câteva ori iar expresia ”am trăit împreună” o lămuri pe deplin cu cine are de-a face.

Nu mai auzise expresia asta de foarte multă vreme și știa că e folosită doar în cazul amanților, la țară. ”Cutare trăiește cu al lui Cutare”, cum bârfeau babele pe șanțuri, dar nu o auzise niciodată în ceea ce privește doi soți. Femeia aceea era atât de redusă încăt se jena să spună pe șleau: am făcut dragoste, am făcut sex, ne-am futut, ne-am tras-o…

I-a ieșit căcatul acela de expresie pe gură: ”am trăit împreună”. Atunci fusese momentul în care ar fi trebuit să se ridice și să plece, însă, atracția grotescului o paralizase parcă. O lăsă pe femeia aceea dezgustătoare să-și facă numărul, când amuzată, când scârbită.

Îi povestise cum o așteptase el mai bine de un an când fusese însărcinată prima dată. Nu-l lăsase ”să trăiască cu ea” de teama pierderii sarcinii. Faptul că pusese 40 de kilograme și se făcuse, după cum povestise chiar el, imensă, nu-i periclitase în nici un fel bunul mers al sarcinii. Așa descoperi un alt țopism, învățat din moși strămoși: să nu-l lași să te fută când ești gravidă, că doar își bagă pula în copilul tău. În plus, așa se ține bărbatul în frâu, îi dai cu porția și numai ca să nu meargă la altele.

În fond, și dorința fizică e tot păcat iar muierea ce fuma ca o divă, reprezenta o a doua generație încălțată, la oraș. Așa-l ținuse pe bărbatu-său toată viața, într-un post continuu, după nașterea copiilor, pretextul fusese grija față de ei și, ”nu-mi las eu copiii pentru nicio…” voise să zică ”pulă”, dar eleganța de țoapă o făcuse să se răzgândească, înlocuind infamul cuvânt cu ” un bărbat”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu