joi, 14 aprilie 2016

Intoleranța la lactoză și ziua de 13

Nu știu de ce-s pedepsită să am intoleranță la lactoză, că ori de câte ori mă învârt prin supermarket mă uit cu jind la smântână, că de lapte nu mă pot atinge fără să mă înalț ca un balon cu heliu. 
Când mă trimitea mama să cumpăr smântână, lingeam capacul, cam până în dreptul măcelăriei, adică la ușa următoare după alimentară. Apoi, discret și timid, băgam limba în pahar, lipăiam ca mâța și ajungeam acasă cu jumătate. Mă bodogănea mama uitându-se urât la mine, pomenind de cio
rba ei ratată din cauza mea, dar nu mă trimitea să cumpăr alta, așa cum speram. Mă mulțumeam cu 25 de bani rest, nu că i-aș fi păstrat, Doamne ferește, n-am pus ban pe ban de când mă știu, îmi luam caramele în care-mi mai lăsam câte-o plombă, gumă de-aia în formă de țigară cu gust de cretă, gips și făină, cu care mă maimuțăream că fumez până mozoleam capătul cu ”filtru” sau un corn simplu, cât încă se mai găsea. 
Când lua tata salariul, eram boier, îmi dădea zece lei, aducea pui rotisat și câte-o rudă de salam București, ăla scârbos cu slănină multă și ațoasă și, asta v-am mai spus, doi-trei pui de găină, primăvara, că-s moartă după ei și acum.
Cu banii fugeam la cofetărie, la Cireșica și-mi cumpăram prăjitură Albina și Brifcor la jumătate de litru. Mă umflam și când alergam înapoi spre casă cloncănea brifcorul în mine ca valurile Dunării.
Azi m-a tentat să-mi iau o găleată cu smântână, dar mi-am zis că trăiesc prea periculos, așa că am luat baby mozarella, de la brânzeturi n-am nici pe dracu, decât eventual, mi se umflă buzele fără botox sau bătaie.
 M-am înjurat cu un cocalar în trafic, mi-am uitat banii acasă când m-am dus la poștă, mi s-a desfăcut cheia de la mașină și partea metalică a rămas în butucul de la portbagaj, m-am enervat pe dobitocul care-a parcat pe trei locuri, dar una peste alta, având în vedere c-a fost o frumoasă zi de 13, a fost bine că n-a fost rău. Adică, nu m-am certat cu nimeni, eu l-am înjurat cu ”fuți pe mă-ta” pe cocalarul cu Merțan care mi-a luat fața în sensul giratoriu, el mi-a arătat muie, dar nu ne-am bătut sau ceva, am fost civilizați. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu