marți, 10 martie 2015

Cu tata la discotecă

N-om fi noi cea mai tâmpită nație de pe planetă dar sigur avem cei mai cretini parlamentari. Fiți atenți ce i-a fătat unuia mintea, cică să nu mai dea drumul minorilor în discoteci decât dacă sunt însoțiți de un părinte. Jur că aș vrea să treacă legea asta doar ca să mă pot bucura de imaginea unor țărănoi cocliți îmbăcați în costumul de nunți și niște țațe cu permanent înșirate pe scaune pe lângă pereții unui club. Ba mai mult, să-și facă plozii de râs dansând ca pe vremea când erau ei tinere speranțe în rut la ceaiurile dansante pe intreprindere. Să-i văd stabilind distanța corespunzătoare într-un cuplu când dansează ”blues”, urechind pe ăi mai îndrăzneți sau trâgând de fustițele dansatoarelor de pe bar, scoțându-le tanga din cur.

Parlamentarul a motivat că fie-sa are o ”gășcuță” cu care a suprins-o el într-o ”crâșmă ordinară” și de aici i-ar fi venit lui ideea asta măreață, de la eșecul ca părinte sau cine știe, frustrarea de parlamentar care n-a furat destul să-și surprindă plozii pe Dorobanți sau în Bamboo. Și dacă el e prost, musai să dea o lege să legalizeze prostia. A mai argumentat că tinerii consumă alcool și se bat. Și ce dacă se bat? Specia noastră s-a perpetuat cu bătaie pentru muieri, pentru teritorii, pentru mâncare... însăși ideea de proprietate s-a născut când s-au încăierat doi neanderthalieni pe un colț de peșteră. Doar că plozii voștri se cam feresc să se bată ca nu cumva să-și spargă arcadele și să-și strice linia pensată a sprâncenelor sau Doamne ferește, să-și ciobească vreun dinte.

Și mai vezi pe câte unul cum îți explică plin de fiori patriotici despre cum și-ar trimite pensatul la război cu rușii. Păi, bine măh... Rușii vi i-ar fute-n cur până s-ar sătura de ei, iar glonțul ar veni târziu, ca o izbăvire. Lăsați-vă copiii să se distreze până pot, să se-ncaiere pentru fete, să fie cocoșei, au apoi vreme să sclavagească pe 200 de euro pe lună plâtind chirii, crescându-și la rândul lor plozii proprii.

De parcă nu era suficient de adâncă prăpastia dintre generații, mai vine câte-un prost cu sapa s-o adâncească și mai tare, doar pentru că el a uitat că mă-sa nu s-a dus cu el la Căminul Cultural din sat unde-a putut bea liniștit o vodcă, a putut mameli vreo mândră pe lângă veceu, și s-a mai împins cu vreun consătean pe motiv de cocoșeală și ăl mai tare de pe uliță. Dă, măh, o lege pentru imbecilii ăia din Vaslui care se bat ritualic cu ciomegele până la spitalizare sau morgă, lasă copiii să se distreze, că viața-i ca o scară de coteț, cum spunea Marin Preda, scurtă și plină de căcat!

3 comentarii:

  1. Și cu bunicii, dacă au timp. Oscar dixit ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnisoara cu tata la dicoteca da are dreptate, daca este o dicoteca profilata ptr. minori ,altminteri nu,Caci intr-o discoteca se poate auzi o dsicutie deocheata ,o imbratisare cu sarut lasciv si alte minunatii ca te crucesti .Nu are dreptate caci un mnor poate avea si 10 ani ,ori au existat cazuri cand o minora a nascut la 11 ani. Numai de bine inclusiv minorilor ce frecventeaza dicoteci ptr. minori care sa aiva avizul protectiei consumatorului.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am convins ca superstitia cu vineri 13 e o prostie :)

    RăspundețiȘtergere