vineri, 30 mai 2014

Din ciclul ”De ce-am murit io la revoluție”

Victor Ponta a luptat la Revoluție. A fost împușcat mortal dar cum la vremea aia era credincios, a înviat ca Lazăr. Mai târziu a participat la prima mineriadă. L-au violat 67 de mineri. S-a dus la Brădișteanu care l-a cusut ca nou. Plin de speranțe, Ponta a participat și la mineriada de la Stoenești unde a ajuns cu ”ia-mă nene”. Nenea l-a luat și el o tură. A ajuns la Stoenești cu sufletul la gură dar minerii s-au codit, n-au vrut să-l mai violeze, că cică mai avea copcile și nu voiau să se zgârâie în ele.

A trecut vremea și Ponta a devenit monarhist. S-a dus să-l aștepte pe regele Mihai la gară. Acolo s-a întâlnit cu Iliescu Ion care conducea un grup de comando ce avea ordin să escorteze familia regală la graniță. Ponta s-a agățat de tampoanele vagonului dar a coborât la Șuncuiuș unde a devenit hippie. Și-a lăsat plete, a fumat frunze de brusturi și și-a tatuat pe piept ”szeretlek Istvan”, numele unui țigan din Bălnaca. Ăla îi vindea ciuperci și-i culegea mure.

De la Șuncuiuș a plecat tot cu trenul la Paris. Acolo a devenit Guevarist după ce și-a cumpărat un tricou cu Che Guevarra. În gara din Paris era cât pe ce să devină un Rambo urban când un alt boschetar i-a furat căruciorul pentru monedă. A renunțat pentru că ăla era mai bine făcut și și-a cumpărat un tricou cu ”Puta madre” în semn de protest.

A revenit în țară unde a devenit țărănist, a cochetat un pic cu liberalismul, a devenit și mai rebel uitându-se urât la poza lui Iliescu de pe o carte a lui din vitrina unei librării. Dup-aia a devenit procuror și a votat cu Vadim. Vadim n-a ieșit. A mai votat o dată cu Constantinescu. Ăla a ieșit. Apoi a votat cu Khmerii Roșii dar a aflat ulterior că fuseseră stârpiți. Gata-gata să meargă în Cambodgia unde turna Angelina Jolie un film, Victor Ponta se trezește pe litoralul Mării Negre unde se întânește Miron Cozma proaspăt ieșit din pușcărie. Devine fan Cozma. Fan Marinela. Fan Mazăre. Brusc își dă seama care e menirea lui în viață, își găsește echilibrul și iubirea vieții sale. Nu era Daciana ci Adrian Năstase. L-a votat pe Adrian Năstase cu entuziasm... o dată, de două ori... Ah! Devine învățăcelul său, se simte ca un discipol al lui Dalai Lama. Îl votează pe Dalai Lama în exil. Free Tibet! Paralel, îl votează și pe președintele Chinei, plânge la moartea lui Kim Jong Il al Coreei de Nord. Se bucură de succesorul Kim Jong Un și plânge cu muci de fericire.

La răsărit, tătucul Putin îl privește cu îngăduință, știe că rebelul Ponta și-a căutat în toți acești ani identitatea. Ponta simte privirea intensă în ceafă și fuge la Soci... Restul îl știți, love story. Endless love.