joi, 27 iunie 2013

Număr zile

Ori de câte ori mă întreabă cineva ce fac, zic ”bine”, ca să nu fie rău, vorba lui Hagi. Dacă m-ar pune să definesc binele ăsta cu care mă laud, n-aș ști să răspund și poate m-aș pierde în justificări forțate menite să evite un răspuns concret. Cum e să faci bine când ai un sentiment de erodare și de zădărnicie, când îți pui la bătaie fiecare celulă încercând să găsești binele acela pe care nici măcar nu-l poți identifica exact raportat la tine?

Nu știu ce mă mai reține aici, în afara rutinei, a inerției și a unor treburi administrative. Nu știu de unde încăpățânarea de a-mi vedea fiecare zi trecând, așteptând-o pe următoarea cu nerăbdare de parcă de mâine s-ar schimba totul radical, de parcă de mâine mi-ar începe viața. Unii-s zic optimism, eu îi zic uneori inconștiență. Inconștiența de a nu realiza decât mâine că a mai trecut o zi și că nici măcar nu am regrete că mâine face parte din suma zilele pe care le am de trăit.

Sunt tenace și încăpățânată, incapabilă să accept eșecuri prestabilite. Sunt tenace și încăpățânată în a-mi urmări visele care dacă ar fi povestite ar părea de nerealizat. Poate tocmai de aceea mă simt mereu la început, așteptând mâinele acela numai al meu, croit după chipul și asemănarea unei vieți trăite deja în subconștient și-n visele din fiecare noapte.

Privind cu cinism lucrurile, aș putea spune că sunt un bun numărător de zile. Azi e joi, mâine e vineri și-apoi mă opresc două zile, încercând să rețin sâmbăta și duminica în loc. Ce faci, Angela ? Bine fac, număr zile...

4 comentarii:

 1. Din pacate,Angela,multi facem acelasi lucru,fara a avea puterea(inca)de a ne desprinde!

  RăspundețiȘtergere
 2. Scumpa Doamna,eu traiesc de un an crezand si sperand ca maine va fi o alta zi.optimismul meu se duce cu fiecare zi care trece.Nu lasati zilele sa se iroseasca,sunteti o femeie capabila meritatizile pline de iubire si bucurii.

  RăspundețiȘtergere
 3. Americanii evita sa foloseasca "Nu" in frazele lor. De exemplu daca ii intrebi "Ce faci" si ei nu fac "prea bine" nu vor zice "Nu prea bine" ci vor zice "sunt Ok" "binisor". Ei evita intotdeauna sa foloseasca cuvinte negativiste in propria descriere. Asta denota un optimism intiparit inca din copilarie.

  Ideea e sa ne traim viata facand pe langa treburile pe care suntem nevoiti sa le facem...si lucruri pentru noi. Lucruri care sa ne ofere bucurie.

  Cand eram mic intotdeauna ii ceream bani surorii mele mai mari si de multe ori imi dadea si nu stiu daca avea idee cat de mult ma bucurau acei bani. Acum, ca am si eu o sora mai mica careia ii dau bani, de fiecare data cand o fac am un sentiment de multumire. Parca ma simt mai bien ca nu am cheltuit eu acei bani pe tigari sau pe alte lucruri. Chiar daca imi vine greu la inceput sa ii dau, dupa ce i i-am dat, ma simt bine.

  Nu zic ca in asta consta optimismul, doar ca aceste lucruri te fac sa te simti mai bine si implicit sa fii mai optimist in ceea ce faci.

  RăspundețiȘtergere
 4. Am ajuns pe blogul dvs cautand; am gasit titlul si apoi am ascultat varianta Judas Priest pe youtube: pur si simplu o alta abordare.

  RăspundețiȘtergere