marți, 5 martie 2013

”Mișcarea” Schengen pe Facebook

Ce nebunie frumoasă se întâmplă de ieri, suntem atât de mulți încât nimănui nu-i mai arde să ne numere. Unii zic 500, alții zic 5000. Cert e că fiecare a treia persoană de pe wall-ul meu se numește Schengen. Așa mă cheamă și pe mine de ieri de pe la prânz, așa-i ”cheamă” și pe majoritatea prietenilor mei. Suntem familia Schengen pentru câteva zile, până când va pricepe tot Corlățeanu că nu poate vorbi în numele nostru, nu poate decide că pentru România nu e prioritară aderarea la Schengen, nu ne pot scoate din Uniunea Europeană, nici din NATO și nici nu ne mai poate apropia de Rusia, că știm deja cum e . Nu mai suntem curioși, mulțumim frumos.

Ceea ce era de demonstrat, s-a demonstrat: oamenii vor, tânjesc să se unească în jurul unei idei, unui vis, unei speranțe. Oamenii au nevoie de lideri care să-i strângă împreună, să le dea speranțe pentru că asta ne lipsește, după asta tânjim, speranța că putem fi mai mult, că putem fi liberi, stăpâni pe destinele proprii. Simplitatea e cel mai sofisticat lucru și noi, Schengenii facebook-ului am dovedit-o, iar politicienii de dreapta ar trebui să ia lecții de la noi. Unii dintre ei ar trebui doar să coboare din Olimp, sau mai bine nu… să stea acolo și să se arate doar în campanii, așa cum au făcut și până acum. Îi ținem minte de anul trecut, nu-i mai băgăm în seamă …

E greu să unești românii? O fi, când nu ai imaginație, nu te duce capul, nu vrei sau ți-e lene. Sau nu te interesează și crezi că statutul de politician îți e de-ajuns. Posibil să nu mai fie de-acum încolo pentru că tocmai ce ne-am dat seama cât putem fi de puternici și cât ar putea fi ei de slabi în fața noastră. În definitiv, cine sunt ei dacă nu angajații noștri? Cine le dă dreptul să vorbească în numele nostru atunci când nu servesc interesul național ci doar pe cel propriu? Ei sunt ”nimeni”, noi suntem ”totul”. Noi putem fi tăvălugul care rade o clasă politică putredă, așa cum ai răzui noroiul uscat. Corlățean nu e România și poate vorbi cel mult în numele votanților USL și nici măcar în al lor pentru că mulți dintre ei nu au nici acum habar ce-au făcut pe 9 decembrie. Corlățean nu are dreptul și nu are voie să ne izoleze de Europa, USL-ul nu poate sacrifica România ca să-și protejeze corupții.

Familia Schengen de pe facebook crește cât alta-n zece, demonstrând că o idee simplă ce ar putea fi ridicolă în ochii unora, poate face mai mult decât discursurile, scenariile, petițiile, limbile de lemn, promisiunile sau lamentările. Ar putea schimba fața României pentru totdeauna, ar putea să-i redea ceea ce-i lipsește cel mai mult, speranța și încrederea în viitor. Trebuie doar să se vrea cu adevărat.Angela ”Schengen” Tocilă

2 comentarii:

 1. Dna Tocila !! (este un pseudonim ??, daca este adevarat sinteti o adevarata TOCILA pentru Comunistii Romani !!) :
  Nu stiu de "unde" ati aparut ??!! Citesc din indepartata Florida (Miami) "presa" Romana mai ales Hotnews..DAR nu am vazut nimic de dvs, pina azi cind un prieten roman Dl Mihai Luta, mi-a deschis sertarul cu Dvs !! Trebuie sa stiti ca m-ati impresionat extrem.. Vedeti Dvs au sint emigrat in America din 1978, am devenit un Republican - Reaganist in anii 1980 si de atunci o tin asa..Vara ( cind aici este cald..) vin in Europa si ma opresc mereu in Romania (Brasov..), special in Transylvania mea, de care ma leaga amintiri : Crescut la Timisoara,apoi S Mare si finalizat la Bucuresti !! O sa va studiez atent mai ales pentru mottoul si pentru :farama de eterinitate ! Sint greco catolic credincios si atent cu ce se intimpla in jurul meu.. Romania nu este pe calea cea buna..DEVIAZA constat si fara sanse de redresare !! Daca sinteti f amabila va rog sa ma cc: la orice publicati !
  E mailul meu este : jibilco@yahoo.com
  Cu stima si deosebita apreciere pentru ceiace faceti !! john bilco florida

  RăspundețiȘtergere
 2. Va rog sincer sa ma iertati ca-mi permit o asemenea impertinenta cu Dvs., dar cred ca atunci cind v-ati lovit in nitul podului de cale ferata, incidentul a lasat urmari negative pentru viata Dvs. ulterioara, altfel v-ati fi dat seama ca o jurnalista ADEVARATA asa cum sinteti Dvs. nu are ce cauta AICI, ci doar intr-o lume adevarata, normala si civilizata! Ca urmare ar fi trebuit sa luati primul tren spre vest si acolo sa ramineti ca sa Va bucurati de toata consideratia pe care talentul Dvs. de a scrie o merita!

  Si spun asta pentru ca AICI nici intr-un deceniu, intr-un secol sau intr-un mileniu nu va fi nici cinste, nici ordine, nici civilizatie! Dupa cum vedeti, ca sa-l citez pe mega-distrugatorul Ulianov, noi facem "un pas inainte, doi pasi inapoi".

  Ascultati Va rog sfatul unui batrin: sinteti inca tinara, nu-i prea tirziu sa Va razginditi! Chiar si eu, care nu valorez practic nimic, daca voi mai "prinde" pensia, voi pleca de aici...

  RăspundețiȘtergere