vineri, 25 ianuarie 2013

Traian Băsescu aruncă României colacul de salvare

Cu toate că propunerea președintelui de a demisiona în schimbul modificării Constituției, a respectării referendumului din 2009 a fost retrasă la un moment dat, iată că târgul a devenit din nou de actualitate iar Traian Băsescu se declară dispus să demisioneze simultan cu Parlamentul supraponderal. Cu alte cuvinte, salvarea ar veni tot din partea domniei sale, pentru că știe că e singura care ne mai este disponibilă, în afară de vreo catastrofă naturală sau vreo pedeapsă divină.

Dincolo de sacrificiul pe care președintele l-ar face, cred că azi tocmai a aruncat mărul discordiei care va duce inevitabil la dramatica despărțire a cuplului exploziv, mare amator de lovituri de stat, Ponta și Antonescu. În timp ce Ponta nu are niciun interes să bată palma cu Traian Băsescu, să trimită acasă atâția PSD-iști înfometați pe care oricum nu i-ar putea lua de lângă ciolan decât cu vărsare de sânge, Crin Antonescu ar putea avea o altă părere, simțind că visul său de a deveni președinte e atât de aproape, vis care a devenit din câte s-a putut constata, obsesie. Cu toate că în final, târgul nu se va perfecta pentru că există probabilitatea ca din procentele cu care a câștigat USL în toamnă să se fi evaporat o bună parte, iar o nouă victorie să nu mai fie atât de categorică din cauza măsurilor nepopulare adoptate până acum, a majorării taxelor și a inventării de noi biruri puse în spinarea alegătorului, zâzania se va face simțită. Probabil că crizele de isterie ale lui Antonescu se vor amplifica, nervozitatea va crește și nu va mai putea fi mascată de declarațiile de iubire de la tv.

Planul lui Traian Băsescu de salvare a României e perfect plauzibil, dar imposibil de realizat. El oferă unica soluție din care românii ar avea doar de câștigat cu toate că și-ar sacrifica președintele ales. Dacă am bănui USL-ul de un minim interes față de populație, un minim patriotism, ar putea accepta târgul. Cum însă Parlamentul e populat de dubioși și infractori fără nimic sfânt, nu există nicio șansă ca aceștia să renunțe la funcții și să fie de acord să plece acasă, mai ales acum când sunt la adăpost de orice intemperie… legală.

Despre parlamentari mi-am exprimat părerea în nenumărate rânduri și nu-mi mai tocesc degetele cu ei… nu merită. Nu am așteptări din partea lor și nu-i cred capabili de gestul nobil de a lăsa națiunea să-și repare greșeala și să se salveze, cu toate că ne-ar fi datori ca români, dar conștiințele lor sunt sufocate de osânză, mințile li se-nfierbântă doar la gândul banilor, a funcțiilor și a privilegiilor. Ei nu sunt capabili prin natura lor de sacrificii și în concluzie, nici nu le vor face.

Singurul care vrea să salveze România de la înec e comandantul navei, aruncând balastul peste bord, aducând vaporul în siguranța portului, la adăpost de pirații ce-i dau târcoale.


Publicat aici


2 comentarii:

  1. Doar e capitan, tine cu barca lui...dar poate nu si cu marinarii

    RăspundețiȘtergere
  2. A continua să-ţi iubeşti ţara, chiar şi când "boborul" mai iese în stradă : vezi update-ul la Premiera TV din http://scrib.wblog.ro/

    RăspundețiȘtergere