miercuri, 23 mai 2012

Cronică de război

Ora 19,30 Dl Goe s-a deplasat în cel mai periculos teatru de război din Afganistan, popota ofiţerilor unde i s-a cântat "Cine-i născut în ianuariiie, hai sus, hai sus, hai sus". Cuprins de importanţa momentului, dl Goe a ţinut un lung discurs despre dictatura băsesciană până când a constatat că trei sferturi din asistenţă sforăia de mult. Celălalt sfert format din Corina Dragotescu şi cameramanul ei, se ruja.

Ora 0,10. Dl-ului Goe i s-a dat un binoclu cu infraroşii pe motiv că ochelarii săi reflectă lumina şi ar fi putut fi confundat cu un submarin rusesc eşuat acu' douăj'de ani în praful ostil al Afganistanului.

Ora 1,20. Dl Goe Ponta primeşte o puşcă de jucărie şi trage la ţintă în nişte cutii de bere lăsate de americani. Corina Dragotescu transmite live cu mare greutate, din cauza orgasmelor multiple.

Ora 2 am. Ofiţerii români îl culcă pe d Goe cu forţa tocmai când voia să tragă cu lansatorul de rachete. Dl Goe plânge.

Ora 3 am. Dl Goe se zvârcoleşte-n somn, iar SPP-iştii se jură că au auzit de cel puţin 10 ori cuvântul "mami".

Ora 5 am. Dl Goe este trezit. E îmbufnat şi jură că se va plânge la ministrul de externe de condiţiile oferite de corpul ofiţeresc. Nu tu safari, nu tu vânătoare de antilope sau măcar de băştinaşi.

Ora 7 am. Dl Goe este urcat cu forţa în avion cu o etichetă lipită de spate pe care scrie "Ponta e un bou". Dl Goe confundă buna dipoziţie a staff-ului cu admiraţia. Doar Corina este tristă şi-l priveşte cu ochi lăcrămoşi. D-lui Goe i se face milă şi-o ia protector după umeri "Ce faci păpuşea, te plinbi?".

marți, 22 mai 2012

S-a suit scroafa-n copac

Dl Goe a luat-o pe Corina Drăgotescu în voiaj de agrement prin Afghanistan, iar după transmisiunea zâmbitoare şi încărcată de zâmbete lipicioase ale Corinei de aseară când făcuseră o escală prin Azerbadjan, înţelegem că ei fac love nu war. Acuma, să nu mă-nţelegeţi greşit, nu la dragoste trupească mă refeream, mi-e greu să mă gândesc la Corina ca la o femeie obişnuită, ci un fel de comuniune consensuală, de-o sacralitate şi-o dragoste nemărginită, bazată pe convingeri comune şi-anume că Băsescu e rău, iar tot ce reprezintă USL-ul e bun, mai ales orientarea vădită spre idealurile neîntinate ale comunismului rusesc.

Ne-am întrebat şi nu doar noi cu ce mandat s-a dus Ponta să viziteze trupele, mai cu seamă că el nici măcar nu e membru CSAT, în concluzie n-ar avea ce căuta acolo în calitate oficială, decât el mult dacă i s-ar permite să se joace cu găletuşa în praful azer, sau să tragă o pipă cu opiu mângâiat pe frunte de Corina Dragotescu. Cum el însă se pişă pe instituţiile statului, pe protocoale şi alianţe, pe demnitarii care nu zic ca el, după ce că nu-l satură Dumnezeu de apariţii tv, am ajuns să anticipez alea două ore de jurnal în care o să fim puşi la curent cu vizitele şi măreţele realizări a marelui Răzgâiat şi ale guvernului SĂU. Megalomania lui Ponta nu cunoaşte limite, obrăznicia la fel. De la nimic nu se dă înapoi, chiar dacă ar trebui să ştie că circul pe care-l face ne afectează imaginea în afară, dar cum n-a dat semne că i-ar păsa cât negru sub unghiile de dizident ale lui Iliescu de românii pe care-i face de râsul lumii, mă-ndoiesc că ar avea vreodată mustrări de conştiinţă, că ruşine sigur n-are.

Ia-le mă tu pe toate, fă-te preşedinte, rege, împărat! Ia-le şi du-te cu ele, fă-ţi o ţară a ta şi a adormitului ălalalt şi alternaţi puterea între voi ca Putin şi Medvedeev, dar nu o dată la 4 ani, ci săptămânal ca să nu vă certaţi ca târfele pe locul de produs! Duceţi-vă unde şi-a dus mutu' iapa şi şi-a înţărcat dracu' copiii şi să veniţi când v-oi chema eu înapoi!