miercuri, 4 iulie 2012

După douăzeci de ani degeaba


După douăzeci de ani de de distrugere sistematică a sistemului de învăţămînt, de îndobitocire a populaţiei prin intermediul presei scrise şi vorbite, de manelizare şi telenovelizare agresivă, iată că a venit şi momentul în care culegem „roadele” acestui genocid cultural şi-i „admirăm” efectele de la ultimul cocalar, pînă la politician.

Aceste două figuri distincte pînă acum, cocalarul şi politicianul, s-au contopit oarecum formînd un melanj greţos dintre un costum haute couture si un tricou   „Puta Madre”, o rochie Christian Dior şi colanţi animal print din bazar.

Judecînd după limbajul folosit în politică, limbaj al cărui ton golanesc l-a dat fără îndoială acel -„ măi animalule” al lui Ion Iliescu - acest Highlander cu care ne-a pedepsit divinitatea să ne irosim visele şi vieţile de douăzeci de ani, aş putea spune că n-am progresat ci dimpotrivă. Şcoala cu care ne lăudam, cultura generală cu care băgam în buzunar orice occidental, au rămas undeva în urmă făcînd cu generozitate loc mahalalei cu apucăturile şi golăneala specifică.

Nimeni nu pare să aibă nici cea mai mică dorinţă ca acestă stare de nesimţire generalizată în care se zbate un popor, se murdăreşte, se pîngăreşte şi se adînceşte, să dispară. Cuvîntul „popor” a redevenit norod şi prostime. A redevenit ceea ce a fost dintotdeauna: pleava, unealta prin care o mînă de boieri hulpavi şi nesătui se calcă în picioare să ajungă la visterie, haita de cîini momită cu resturi de vînat la masa vînătorilor.

Plebeii au însă parte de pîine şi circ şi acesta este motivul pentru care nu realizează degradarea şi decrepitudinea în care se scaldă: au televiziuni care le oferă circ, politicieni care le oferă circ. Au oameni de televiziune ca Mircea Badea, care le-a dezvăluit marea cugetare cum că trăiesc în Romania şi cum asta le ocupă tot timpul .

 O au pe Dana Grecu care seamană cu vecina de la 4 în a cărei gură n-ai vrea să ajungi că nu te mai spală nici Dunărea. Îl au pe Barbu de la OTV care le spune unora că au  urină în cap, pe poliţiştii care voiau să iasă afară  o „javră ordinară”, pe doamnele de la APACA ce nu voiau bani, nici valută, doar pe Roman să le ...

 Îl au pe domnu’ Dan care inventează pentru ei tot ce vor să audă, desfiinţează ciocoi şi boieri la comandă. Îl au pe Mazăre care le arată o faţă umană a primarului de municipiu, dansînd samba cu femei aproape goale, beat mort în cluburi şi pozînd în criminalul Che Guevara.

 Îl au pe Marean care este şi va fi, pe Năstase ale cărui ouă sunt pe cale de a fi numărate, pe Ciutacu cu vorbele lui grele, plătite gros. Au femei goale,  siliconate, botoxate oriunde s-ar uita: la pagina 1, la pagina 5 şi la televizor. Au iluzia că au tot ce se poate avea în persoana liderilor opoziţiei: la ei nesimţirea, obrăznicia nu sunt percepute ca atare ci ca dovezi că sunt cool, mişto şi de gaşcă. Plebei îi place asta, sunt ca ea... aproape le vine să creadă că-s poporeni de-ai lor, dacă n-ar şti că-s născuţi cu linguriţa de argint la gură.

Plebea apreciază modul în care liderii opoziţiei „îl iau la mişto” pe preşedintele ţării, care oricum e chior, beţiv şi dictator şi nu merită altceva. Plebea salivează şi vrea sînge, măcel şi revoluţie, după care se retrage în bordeiul de la bloc, bea bere şi-şi bate nevasta după care s-ar duce la „Iartă-mă” dacă ar mai exista.

Poporul se amuză agitînd parcarte cu texte agramate, sicrie şi cruci: să plece Piticu’, să plece Chioru’, să plece Nuţi, să plece toţi şi să vină băieţii ăştia de gaşcă Antonescu şi Ponta şi dacă se poate, să plece şi din presă toţi cei care încearcă să le desfunde mintea şi să vină în locul lor Grecu, Ciutacu şi Badea, că-s de-ai „lui”, al poporului.

Dar noi ceilaţi... cui rămînem?

 februarie 2012- Hydepark

4 comentarii:

 1. Angela, tu treci granita la Unguri, unde, indiferent cat sunt de caposi, au grija sa traiasca bine..... eu ma duc la bulgari care, dupa ce au facut cooperative de bloc pentru cumpararea unui pui, acum....sunt MULT MAI SUS CA NOI... ceilalti....n-au decat sa se aseze de-acum la coada pentru cartele

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte buna analiza, dar trista si adevarata.
  Tragind linie, as spune ca pentru ce se intimpla in aceste zile echipele de diversiune care au manipulat si indobitocit populatia sistematic, dupa manual in ultimii 8 ani, au ajuns la concluzia ca nivelul de prostie din rindul maselor a ajuns atit de ridicat, incit acum este momentul sa actioneze pentru ca tot acel efort prelungit din partea lor sa fie incununat de succes.
  Nu stiu daca mai prosti de atit nu se mai poate, dar stiu ca este la un nivel suficient incit sa distruga atit sperantele cit si legile unei tari.

  RăspundețiȘtergere
 3. https://lh4.googleusercontent.com/-wSn63XRtg3w/T_Z_dFJtAEI/AAAAAAAABzU/yrh_9paXu84/s640/moroi%2520comunist%2520in%2520plagiarist_net.jpg

  RăspundețiȘtergere