duminică, 1 iulie 2012

Aventurile plictisitoare ale lui Ponta la Bruxelles

 Ponta s-a dus la Bruxelles cu hotărârea unei ţaţe căreia i se cuvine totul pe principiul că ea a fost prima, ea a ocupat  taraba, e a ei. Ştiuse că dictatorul e prea mândru să vină al doilea, în plus, pusese pe ăla micu' să-i golească aeronava prezidenţială de kerosen. Se pricepea ăla micu', era uns cu toate alifiile... "Şcoala vulpoiului Voiculescu" gândi cu admiraţie  La toate era bun ăla micu'...

După prima zi, a ţinut o informare asupra a ceea ce s-a discutat... Nu era în apele lui, probabil că tocmai realizase că habar n-are cu ce se mănâncă discuţiile de la Consiliu. El crezuse tot timpul că acolo se mănâncă la propriu şi se fac poze. Îl bănuise mereu pe dictator că se duce la Bruxelles pentru cine ştie ce specialităţi culinare şi era unul dintre motivele pentru care de data asta, l-a ţinut pe Băsescu pe tuşă. Când colo, ce să vezi... Plictiseală cât China, de două-trei ori îşi înăbuşise un căscat şi-l invocase pe amicul Crin, el era al doilea motiv pentru care se lupta să ia de pe umerii preşedintelui corvoada Consiliilor. Ce s-ar face bietul Crin, când el de-abia rezistă până la desert fără să adoarmă cu lingura-n mână la jumătatea drumului spre gură?!

Evitase cu greu presa din ţară - slugile lui Băsescu şi de aceea plătise din banii guvernului ziarişti pe gustul lui. Îi cază la un hotel scump, le plăti şi masa, totul ca să fie mulţumiţi şi să nu-l întrebe de plagiate şi alte invenţii ale dictatorului. A doua zi a fost şi mai rău, Marga s-a cam hodorogit şi nu prea mai are reflexe, dar repede au sărit unii alţii să spună că n-a fost în stare să prezinte agenda României, fără să aibă pic de respect pentru un om în vârstă, al cărui merit de a se menţine în orice regim, nu trebuie contestat. Îl privi cu milă la întoarcere, adormise pe fotoliul de la business class şi i se prelinsese saliva la colţul gurii. Făcuse mişto de el şi-i desenase mustăţi cu marcherul, îi puse coarne şi-i făcu poze . Ce se mai distrase stafful, ce mai râsete... Speră că mofturoşilor pasageri care aşteptaseră o oră să se îmbarce, le trecuse supărarea, că prea urât se uitaseră la el când în sfârşit urcase în avion. El le zâmbise larg, iar ei strâmbaseră din nas, de parcă vreunul dintre ei ar avea vreodată şanse să fie prim miniştri. Nişte invidioşi!

Acasă nu-l aştepta nimeni... Bă', ce obosit sunt... Grea treabă e guvernarea asta, greu e să fii om de stat. Se tolăni fericit, gândind că i-ar plăcea să fie rege, să fie toată viaţa şef şi să taie capetele tuturor celor care-ar îndrăzni să mai crâcnească în faţa lui şi să-şi trimită slugile la Consiliile alea plicticoase, că nici mâncarea n-a fost cine ştie ce... Ce-o fi găsind Băsescu aşa de interesant la Bruxelles de ţinuse morţiş să se ducă de-atâta vreme numai el, n-avea idee... Precis avea vreo amantă şi-acolo, c-aşa se zice despre marinari că au câte-o nevastă în fiecare port. Se ridică în capul oaselor şi notă în carneţelul lui secret: "fffffffffff. important!!!!!!!!!A se verifica dacă Băsescu e bigam!!!!!!!! şi dacă se poate muta Consiliul Europei la Bucureşti".

7 comentarii:

 1. Curs de patriotism desuet si dictatorial nr. 1

  Traian BASESCU (asa se scrie corect in ...istorie !), fara sa fiu neaparat de acord cu el, e doar minimum rau necesar (ca toate democratiile !!!), nu se ducea la Bruxelles pt ca ii placea sau avea ceva de castigat.
  Presedintele o facea (ca un sacrificiu individual - nimanui nu-i place sa se duca intr-un loc unde suntem banuiti de secole de a fi voleurs des poules !?! ...malheureusement !) pentru a nu putea sa se duca altul si sa faca mai rau.

  Ashe cum "mai-binele"-i dusmanul binelui, raul minim este patriotism daca face sa evitam "mai-raul".
  Vezi vizita actuala in care-am confirmat celorlalte popoare din Europa nu doar ca am furat gainile ci si ca nu ne pasa sh-avem un principiu neaosh in care suntem mandri de asta si ..."iaca da bine taie brishca tziganului in pita romanului !".

  Cat despre nevestele din fiecare port am sa va spun oarece care tine de-o experianta indelungat-terestro-portuara...

  Ala care-i capabil sa faca o femeie sa-l astepte-n port pana s-o intoarce peste doi ani atunci o si merita, credeti-ma !
  (...sau intrebati orice femeie, indiferent de sex, bruxel-sex, manque-du-sex sau pont-ponton-poanta :-))
  Pe langa faptul ca, a avea neveste-n fiecare port presupune o asumare-a copiilor din flori, care reveleaza un cosmopolitism modern si-o deschidere de spirit ce-i extrem de necesara-n vremile de constructie europeana-n care ne aflam si-n care notiunea de venetic tinde sa dispara daca vrem sa evitam un nou razboi fratricid.

  De asta a fost trista, contraproductiva si jenibila aceasta vizita romaneasca la Bruxelles a domnului PONTA Vasile (ashe se scrie corect ...in veac !?! :-)).
  Dar unde-a mers o mie merge si-o suta, caz tot nu conteaza daca n-avem simtzul desuet al moralei si-al sacrificiului de sine-n favoarea neamului.
  Caz asta nu-i pentru oricine chiar daca ar fi trebuit sa fie pentru toti.

  Ashe ca doamna Angela TOCILA (ashe se scrie corect cel putin pe site-ul asta deocamdata !) va rog sa faceti modificarile necesare-n text si va urez, pervers ca si camaraderia, la mai mare !

  artist autor
  Florinel Constantin ANDRISAN
  (ashe se va scrie corect, sper, in istoria artei !)
  si poate ca atunci ..."vom muri si vom fi liberi !"

  RăspundețiȘtergere
 2. vaaaaaaai, dar ce am auzit de doamna andrea paul vass? este infiorator! oamenii sunt niste rai!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De la tine mă aşteptam la mai mult... Cu ce schimbă presupusul plagiat al altcuiva, plagiatul primului ministru? Acuma serios, indiferent de cine ar fi vorba...

   Ștergere
 3. schimba. ca andreea vass guitza cel mai tare.

  RăspundețiȘtergere
 4. hahahaha! Auzi la ea: Imi asum greseala pe care am facut-o in declaratia publica cum ca “in domeniul economic nu punem ghilimele” si o corectez acum. De fapt, intentia mea a fost sa spun ca “definitiile economice general cunoscute nu au nevoie de ghilimele”.

  RăspundețiȘtergere
 5. De Andreea Paul Vass nu vorbesti nu ?
  Normaaal ca doar e la PDL !
  PDL care te plateste !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Zic de tine următoarele: cine e prost dimineaţa, e prost şi la amiaz şi seara. Şi mai cântă la altă masă, că m-am plicitist de tine.

   Ștergere