luni, 25 iunie 2012

Scrisoare deschisă către primul ministru al României, în cazul nefericit de faţă, Victor Ponta

Domnule prim ministru Victor Ponta,

am ales acest tip de corespondenţă din simplul motiv că am o cădere nervoasă, urmărind scandalurile de săptămâna trecută a căror protagonist principal aţi fost dumneavoastră.

 Mărturisesc că îmi este foarte greu să înfrunt  o nouă zi în care voi afla de un nou plagiat sau măcar să aud "eu tot merg la Bruxelles". Ştiu, pot părea superficială şi având o viziune săracă asupra meandrelor concrete ale acestei afirmaţii, dar aş vrea să ştiu dacă se poate, care este rădăcina, cauza acestei obsesii pe care pare-se, se bazează întreaga strategie de guvernare de când aţi binevoit să puneţi mâna pe ea, cu japca. Gura târgului spune că aţi fi dobândit-o negustoreşte, în schimbul unor sume de bani, da' astea-s evident, nişte răutăţi ale opoziţiei, care desigur vă răpesc 75% din timpul şedinţelor de guvern.

Mi-ar fi greu spre imposibil să cred că şedinţele dumneavostră de guvern ar semăna cu o adunare de ţaţe cu bigudiuri în cap care discută ultima freză a lui Băsescu în public, deci trec peste. Ştiu că pe primul loc în preocupările guvernului Alteţei Voastre, e binele meu şi al poporului, doar că nu aveţi timp pentru el, atâta timp cât condamnatul Năstase e suferind pe un pat de spital. Îmi şi cer scuze anticipat dacă vreun seamăn al meu v-ar deranja cu vreo pretenţie ca de exemplu, loc de muncă, în aceste momente grele când Don Năstase duce dorul patului personal pentru că ştim cu toţii ce naşpa e să dormi în pat străin şi nu în cel din lemn de trandafir de acasă, mai ales când eşti depresiv şi ai gânduri negre.

În încheiere, aş vrea să vă asigur că apreciez eforturile dumneavoastră şi a guvernului de a mă face de râs prin Europa, Africa, Asia şi America pentru că nimeni nu a reuşit să facă asta până acum, nici chiar Ceauşescu, care nici măcar nu era procuror ca Măria Voastră, ci un amărât de hoţ de buzunare cu 4 clase a cărui diplomă a fost echivalată mai târziu cu cea de pantofar cinstit, în sinergia faptelor. Trebuie să remarcăm totuşi că el a fost plimbat cu căruţa regală la Londra, cu Lincolnul la Washington şi cu cadânele în ţările arabe, în timp ce Ţâfnoşenia Voastră vă scremeţi pentru un loc la masa cu măsline a Consiliului Europei.

Nădăjduiesc că nu v-am ocupat restul de 75% din şedinţa de guvern, dar sper că veţi lua în considerare faptul că nu vă pot lua în serios... nu de alta, dar am un băiat care a trecut prin frământările prin care treceţi dumneavostră, pe la frumoasa vârstă de 12 ani. Vă doresc creştere mare,

cetăţeanca Angela Tocilă

16 comentarii:

 1. Ma alaturi urarilor tale. Esti sigura ca nu e bonzai?
  Ferit-a sfantul sa fie bonzai, aia e o starpitura de copac, crescut de mic in niste matrici din care nu poate iesi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Am ras cu lacrimi. Felicitari, foarte bun mesajul!

  RăspundețiȘtergere
 3. Meandrele concretului ale acestui prim ministru sint mult , mult prea indepartate si abstracte fata de nazuintele reale ale unora din tara asta.
  In traducere, s-a urcat scroafa-n copac si nu-i mai ajungi cu prajina de cacat la nas.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam aşa ceva. Sper că există totuşi o prăjină cu care să fie dată jos, asta în caz că nu-i cresc aripi şi zboară.

   Ștergere
  2. ba,voi tot nu sunteti satuli de basescu et compania?...in opt ani ne-am dus atat de rau la vale incat ne trebuie cel putin 20 ani ca sa mai urcam dealul inapoi...citindu-va,concluzionez ca ne meritam soarta ca popor...pune-ti ceva bani deoparte..daca vor veni iara-si P.D.listi va trebui sa-i indestulati iara-si...mai au cateva vile neterminate...si ceva conturi descoperite prin strainataturi...multa bafta...

   Ștergere
 4. semnez si eu aceasta scrisoare publica

  RăspundețiȘtergere
 5. Frumos............cata dreptate aveti .............semnez eu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca tot nu are victoras poanta timp de guvernare in acel 25% din timp ar trebuii trimise milioane de astfel de scrisori ca sa stie ca mai suntem si noi pe acesta lume. Pe mine nu ma reprezinta un furacios de intelec . Singura solutie este DEMISIA. Ne pierdem timpul cu astfel de oameni.

   Ștergere
 6. Semnez si eu aceasta scrisoare publica.
  Nu v-am ales si nu va recunosc ca prim ministru.
  Vrem si alta cale, o cale a dreptatii si omeniei nu vrem ca unica alternativa comunism si comunism invelit in orice altceva.
  Daca aveti demnitate, demisionati si asigurati-va ca nu comunistii vor fi iar la conducere.
  Scoteti-va gheara din sufletele romanilor, merita sa traiasca ca oameni din specia homo sapiens, cu decenta si cu omenie!
  Suntem deja in mileniul trei, dupa Christos!
  Dumnezeu-le Mare, te rugam, ai grija de romani!

  RăspundețiȘtergere
 7. D-na Tocila, va rog sa recititi scrisoarea si sa va corectati, singura, greseala logica (de matematica). In matematica vorbim doar de 100%, suma nu poate fi depasita; daca este depasita, vorbim in alti termeni. Aceasta greseala poate fi permisa unui tanc de 7-8 ani, dar nu unei persoane care a crescut un adolescent si scrie o scrisoare publica, la adresa unui ministru, cerandu-i sa treaca de aceasta varsta.
  In ceea ce priveste exemplaritatea, fiul d-voastra, freza si bigudiurile lui Basescu, precum plimbarile lui Ceausescu in strainatate sunt de jale.
  Va pun la inima sa dati ca exemplu pe fostul ministru german de externe, Theodor von Guttemberg, sau fostul presedinte german, Christian Wulff, care au demisionat de la sine.
  Daca doriti sa fiti, d-voastra si tara, reprezentata de o persoana impecabila. Daca doriti sa va aflati in vorba, nu schimbati nimic.
  Cu stima.

  RăspundețiȘtergere
 8. Hehe, dragă Angela, strici nişte ironii fine pe toţi proştii... Cine crezi tu că le înţelege, puberul coşuroş şi fără pilozitate, dar şi fără bărbăţie Victorel Tonta?

  RăspundețiȘtergere
 9. cand ?
  https://lh4.googleusercontent.com/-7H5XTuX_Iao/T-7D-aYIc8I/AAAAAAAABvA/RsmGGvJd-44/s550/in%2520numele%2520nostru_net.jpg

  RăspundețiȘtergere