luni, 25 iunie 2012

Când zicala "Unde-i lege nu-i tocmeală", devine o glumă bună

Acum când toată ţara stă cu răsuflarea tăiată şi gura căscată la televizor pentru a fi la curent cu starea de sănătate a lui Năstase iar media participă intens la falsa impresie că nu mai există suflet nobil pe planetă care să nu rezoneze pozitiv la suferinţele martirului, ceea ce ar trebui să preocupe opinia publică din România şi anume, aplicarea legii ca pentru orice alt cetăţean, a trecut cumva pe plan secund. Bătălia se dă pe gradul de compasiune unde există, şi demonizarea celor care nu o simt şi au nesimţirea de a cere cum spuneam, aplicarea legii.

Spălătoria de cadavre a PSD-ului lucrează la foc automat, pe toate fronturile: pe de o parte, prelungirea azilului politic în Republica Floreasca (mulţumesc Alexandru Mitache) şi pe de altă parte, denigrarea oricui cere insistent ca Năstase să fie transferat cu riscurile de infarct şi diabet cu tot, la penitenciarul Rahova, Monica Macovei şi Daniel Funeriu, devenind ţintele principale. Atacurile sunt diversificate, după tiparul deja bine cunoscut: atât la persoană, cât şi la profesionist, astfel Monica Macovei este descrisă ca fiind alcoolică, iar Funeriu plagiator şi falsificator în declaraţii pe motiv că nu şi-ar fi echivalat dipoma de bacalaureat în cea mai corectă şi exigentă ţară de pe faţa pământului, România.

Este bine cunoscut că hoţul strigă "hoţii", iar eforturile concentrate ale PSD şi a întregului guvern Ponta, complice la favorizarea infractorului, ar fi de admirat dacă s-ar concentra pe cauze mai bune: ca de exemplu, să-şi ţină măcar o singură promisiune de pe vremea când erau cei mai tari în clanţă din opoziţie. Dacă ar exista cele mai mici semne că ţara asta e guvernată de cineva, dincolo de operaţiunile de salvare ale unui infractor condamnat şi a ambiţiei de adolescent cu probleme comportamentale ale primului ministru, de a mânca şi a-şi face poze la Bruxelles ca ultimul boschetar ajuns  în lumea bună unde vrea să nu treacă neobservat, cu toate tinichele plagiatelor de coadă. Dacă onoarea n-ar mai fi doar un cuvânt din dicţionar iar absenţa sa n-ar fi justificată decât cu ridicatul din umeri "şi alţii au plagiat". Dacă în timp ce căscăm gura la guşa lui Năstase care evident, n-ar da un cartuş gol pe niciunul dintre noi, ne-am uita şi-n Parlament unde se trec pe şest legi precum cea a exploatării gazelor de şist. Dacă insolvenţa Hidroelectrica n-ar părea mai mult un tun decât o incapacitate de plată.

Dar toate cestea, nu sunt de nasul pulimii, cum nici plagiatele lui Ponta nu sunt. Norodul trebuie hrănit cu porţia zilnică de telenovelă sud-americană şi forţat să înghită minciuna unei tentative de sinucidere care n-a existat, şi isteriile unui alt terminat politic. În momentul de faţă, nu doar că suntem conştienţi de imensitatea de "not giving a fuck" a politicienilor faţă de electorat, ci de dispreţul profund şi sfidarea fără margini, pentru că cine are ochi să vadă, se simte zilele astea exact ca şi mine: dispreţuită şi sfidată, scuipată-n faţă.

Sper ca experienţa Năstase să servească drept precedent tuturor borfaşilor din ţară, ca aceştia să poată invoca riscul de infarct, de cădere psihică şi unghii încarnate în momentul în care vine poliţia să-i umfle. Să cheme Salvarea şi televiziunile şi pe Ministrul de Interne. Cu siguranţă vor avea parte doar de mascaţi care-i vor azvârli în dubă, dar merită încercat. În definitiv, din 21 iunie, legea nu mai există în România, iar cum în Constituţie scrie că toţi suntem egali în faţa legii, să ne-o dovedească ori trimiţându-l pe Năstase unde îi este locul, ori lăsând liberi toţi infractorii.

13 comentarii:

 1. Angeloo
  Văd că relaţia ta cu Guru Tăchiţă , cel cu brăţara şi capu-n Falcă , evoluează în continuare deşi ai negat-o vehement ca fiind o imposibilitate dată fiind starea voastră civilă.Mă refer la osanalele pe car vi le dedicaţi reciproc , preluările de tematică, fără să fie vorba de plagiat evident.
  Dacă nu ştii , o simplă postare de felicitări călduroase a ta pe blogul lui a reuşit să adune peste 10 de 'lache' ceea ce vorbeşte de la sine desspre talentul amîndurora.
  Îţi aduci aminte , am îndrăznit să mă ofer ca naşul vostru , fără să cujet , cît de căt , că tu ai naşul tău preferat , numitul Moraru, cu care sunteţi perfect compatibili toţi trei.
  Să auzim de bine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bibicule, daca ma bag si eu sa-l injur pe Nastase cu toata sleahta lui de borfasi si curve politice, ne facem patru in abacul tau. Deci care-i problema ta?

   Ștergere
  2. Bibicule, cred că eşti niţel deranjat la cap şi-ţi zic şi de ce: deşi e la mare modă în lumea depravării pe care onor televiziunile lui Felix au promovat-o să faci legături unde nu sunt şi să presupui chestii doar ca să laşi loc de interpretări şi insinuări de căcat. Faptul că te-ai oferit de naş/naşă, că n-am înţeles ce pizda mă-ti eşti, femeie sau bărbat şi ţi-am zis că nu e cazul, nu înseamnă cp nu pot avea o relaţie de amiciţie care nu are nicio legătură cu sexul şi-n concluzie cu închipuirile minţii tale perverse. Cred că am avut suficientă răbdare cu tine, aşa că dacă nu te superi, vezi-ţi de treabă şi de scenariile tale de labagiu. Larivoar şi-un praz verde.

   Ștergere
  3. Şi încă ceva Bibicule aka Marişca...am înţeles de la Alexandru Mitache că fixaţia ta vis-a-vis de el e mai veche. Poate te cauţi la cap?

   Ștergere
  4. AdmuS, o să ne cupleze şi-o să se ofere de naş/ă, că la atâta-l duce bibilica.

   Ștergere
  5. AdmuS, ştii că şi pe Hydepark ne-au cuplat unii şi alţii nu? Restul care mă comentau de bine erau desigur doar neamuri şi prietene de cratiţă. Unii au capul pe umeri doar ca să nu-i plouă-n gât.

   Ștergere
 2. Surprinderea lor vine din faptul ca sunt proprietarii absoluti si de drept, a tot ce misca sau nu in tara asta. De comunisti e vorba, ei sunt proprietarii.
  Dupa ce se va rezolva si aceasta nedreptate cu glontu virtual, se va ajunge la un consens, lumea toata 'va realiza' ca presiuni inexplicabile generate de undele infra-rosii - evident - au distorsionat realitatea noastra si modul in care noi o percepem. Nu mai este mult pana cand toata lumea va fi convinsa ca in 89' cativa betivi s-au incaierat la coada la tacamuri. Restul, evident sunt zvonuri si folclor,..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pesimist scenariu, dar posibil. Realitatea ultimei săptămâni pare să-l confirme.

   Ștergere
 3. Angeloooo
  Fixaţia mea vizavi de cuplul vostru , răşpektive mantale, mioara , şi Guru Tăchiţă a început fix în aceeaşi zi cînd am postat pentru prima dată la ambii constatînd o unire-n cujet , atăt cît vă duce pe voi processoru' şi simţiri.
  De unde şi cum aţi dedus abordarea asincronă , aţi cujetat sau numai aţi şezut? Ai vorbit cu Guru sau cum aţi concluzionat aşa intelighent , voi , absolvenţi ai şcolii arghelene, secţia Demagogie, ăsta..., Pedagogie precum ciocoflenderii Boc şi Buda, îi ştiţi voi precis.
  Cînd te lamentai mai deunăzi că folosesc un limbaj de mahala şi nu pricepeai ce înseamnă miştocăreala, te-am crezut o ingenuuă încapsulată în lumea ei poetică.Acum realizez de fapt că fiinţa ta pereche e Gogaie , dacă nu e un alter ego de-al tău , postezi din cînd în cănd la două mîini şi te autocenturezi ca să crească audienţa.

  RăspundețiȘtergere
 4. folosesc toate cuvintele existente în dicţionar, dar din câte ştiu eu, "a pune botu'" nu e inclusă ca expresie, aşa că repet trimiterea din comentariul anterior.

  RăspundețiȘtergere
 5. Angela
  Zi zău că nu ştii ce înseamnă a pune botu'?
  Eu nu le am cu limbile , ca alţii , dar bănuiesc că provine de la undiţat unde pescarul aflat la un capăt al băţului pune momeala în cărlig iar , la celălalt capăt , cineva pune şi el ce are... ,
  Suferi cu nervii capului sau de ce ai aruncat troaca de lături către mine , am avut un limbaj destul de decent şi aluzia relaţiei tale cu Guru Tăchiţă a fost o glumă, nu ştiu de ce-ai sărit aşa?
  Qui s'excuse, s'accuse zice englezu' , tradu tu în maghiară , sunt curios cum sună!
  Bine era dacă mă înjurai în acesastă ultimă limbă , atît de dragă ţie!Ştiu sigur că înjurăturile pe bozgorească sună cel mai bine din lume.
  Soacră-mea zice să nu mă mai faci atîrnător Antena3 , ţi-am spus că am RCSRDS satelit şi nu prind Antenele de 2 luni.
  Dacă am vrut să-ţi fiu naş fii perspicacă şi ghiceşte-mi sexul! Guru nu ţi-a spus că am început să postez la el sub nickul Pişta.Văzînd că a început să mă cenzureze necruţător am citit la el pe blog cum o postacă l-a întrebat , cu şpil , despre brăţară lui;el i-a replicat sugestiv că-i răspunde prin mail iar eu am dedus că , dacă mă dau Marişca , am şanse mari să nu fiu cenzurat.
  Aşadar eu Bibicu al tău şi al lui nenea Iancu sunt Pişta , Marişca şi Diamanta Laudoniu pe blogul lui Guru Tăchiţă.N-are rost să mă cauţi acolo , 95% din postări au fost şterse, el e bloggerist şef şi face ce vrea muşchii lui greu încercaţi de brăţară.

  RăspundețiȘtergere
 6. @mmmore
  Bine că te dai la ai lor , ai noştrii sunt ca brazii cu ştiueuce pe piept.
  Eşti anticomunist pe principiul 'puţini am fost, mulţi am rămas' sub stindardul portocaliu al Marelui Cîrmaci , Băse cool , comunist şi securist cu patalama la mînă!
  Înlocuieşte infraroşiile cu pixelul albastru , e o descoperire mult mai de actualitate , de ultimă oră!

  RăspundețiȘtergere
 7. Soacra lui Bibicu25 iunie 2012, 20:13

  Tot eu , mai bătrînă să vă desluşesc!
  Teoria zice:
  a pune botul expr. 1. ( adol. ) a se păcăli, a se fraieri. 2. ( obs. ) a practica sex oral. 3. ( d. conducătorii auto) a tăia calea unei mașini care se deplasează în ...
  La ce te-ai găndit Angeloo, fii sinceră?

  RăspundețiȘtergere