joi, 21 iunie 2012

Apusul unei epoci, sau cum să ieşi din politică pe targă

Ceea ce s-a vrut o dramă naţională menită să-l victimizeze pe condamnatul Adrian Năstase, s-a dovedit a fi o piesă de teatru de prost gust şi-o regie defectuoasă. Fularul înodat elegant la gâtul acestuia, reţineţi, nici măcar înfăşurat, nicio urmă de bandaj, mască de oxigen, sânge, doar privirea lui Năstase înspre picioarele proprii la coborârea din Salvare, trădând grija  de a nu aluneca de pe targă, ultima grijă a unui om care tocmai ar fi încercat să-şi ia zilele.


Cu ce se deosebeşte Adrian Năstase de individul beat care se urcă pe stâlp şi ameninţă cu sinuciderea deşi ştie toată lumea că nu are de gând s-o facă? Cu absolut nimic, amândoi caută acelaşi lucru: atenţie, spectacol şi în final, o rezolvare favorabilă şi rapidă a problemelor sale. Cu puţină demnitate, Adrian Năstase s-ar fi prezentat azi la poarta puşcăriei ca un bărbat, dovedind că e capabil să-şi asume greşelile, pentru că indiferent de nevinovăţia pe care a clamat-o atâţia ani, el ştie sigur că cei doi ani de condamnare sunt un fleac pe lângă cât ar fi meritat în realitate. În loc de asta, a preferat să se zgârâie niţel la una din guşi, să facă circ mediatic şi să părăsească scena politicii româneşti pe targă.


Personal, sunt sceptică şi că ar exista vreo plagă împuşcată, recuzita şi absenţa protocoalelor riguroase ale Salvării, îmi întăresc dubiile. Un om cu suficienţi bani, a cărui principală ocupaţie în ultimii 20 de ani a fost corupţia şi lupta pentru putere, scenariile şi mânăriile de culise, e capabil să-şi regizeze chiar şi o înmormântare falsă pentru a scăpa de pedeapsă, ştiind că în tot acest timp, televiziunile de casă vor întreţine cu sârg un circ mediatic menit să victimizeze un fost prim ministru, culpabilizând "nedreptatea" care i se făcuse.


La toate acestea, s-a adăugat feţişoara suferindă a actualului prim ministru care n-a pierdut ocazia să-şi tragă spuza pe turta proprie, aruncând vina acestei "tragedii" desigur, pe Băsescu, vinovat că a crescut o generaţie de oameni ai legii care nu se mai lasă intimidaţi nici de bani, nici de putere şi nici de guşile suprapuse a vreunui politician. N-aş fi sigură că domnul Goe nu s-a bucurat niţel crezând că evenimentul de aseară va ţine azi prima pagină a presei, dându-i răgaz să respire şi să-şi împacheteze soldăţeii de plumb pentru Bruxelles, sau măcar să-şi exerseze morga de mare politician revoluţionar în oglindă. Totuşi, aşa cum am văzut eu în tentativa jalnică de suicid o înscenare patetică, un teatru prost, sunt convinsă că subiectul multiplelor plagiate ale lui Ponta va sta ţeapăn şi azi. Mai ţeapăn decât ăştia doi "bărbaţi".


Trăim istorie şi nu datorită faptului că Năstase a dovedit că unde nu sunt ouă n-ai ce număra, ci pentru că a început primenirea clasei politice prin ea însăşi, natural, prin simplul instinct de conservare comun tuturor animalelor de pe planetă, inclusiv cele politice. Nu există profesor mai bun decât frica. Frica de puşcărie.

42 de comentarii:

 1. Eu aștept ca toți premierii României, începând de astăzi, să bată drumul până la spitalele penitenciarelor, în vizită la toți condamnații "pe nedrept" de viol de babe și furt de găini care și-au bătut piroane în cap.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu siguranţă, Ponta a spart gheaţa doar că în loc de puşcărie, a ajuns la spital. Să sperăm că operaţia plastică a domnului Năstase reuşeşte şi se va vindeca cât de repede, deşi s-a anunţat absolut întâmplător că este cardiac, diabetic şi sensibil în general :)

   Ștergere
  2. si culmea, cica pana acum nici nu se stia..Curios, cum toti isi gasesc ceva boli cand tre' sa ispaseasca o pedeapsa...

   Ștergere
 2. Cine vrea sa-si ia zilele reuseste; orice om cu bun-simt stie asta.

  Ca imi place cum scrieti ca jurnalista nu v-am mai spus. ( Imediat dau un Like si pe Facebook. ) Doar ca poeta v-am spus ca va apreciez.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumesc frumos. Cea mai mare apreciere e faptul că sunt citită :)

   Ștergere
 3. Sunteti citita cu interes si admiratie, stimata doamna.
  Oamenii ca dumneavoastra(cu principii morale autentice) sunt oxigenul de care avem nevoie si oaza de normalitate.
  "Keep up the good work" :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumesc frumos, contează mult pentru mine :)

   Ștergere
  2. La fel si eu!
   Cand v-am vazut intr-o postare anterioara raspunzand unui interlocutor ca nu stiti ce sa mai faceti ca nu mai dati de Iliescu si clonele sale politice (in sensul ca ne ațin calea mereu, fara voia nostra) atunci am inteles..
   Am înțeles ca de la o vreme timpul ne mână din urmă si ca multi dintre noi ne-am consumat o parte din tinerețe impotriva epidemiei de prostie care i-a intretinut lui Bombonel iluzia. Iluzia infailibilitatii si .. indispensabilitatii sale politice.

   Ștergere
  3. Unora li se pare că nu răspund celor cu altă orientare şi preferinţe politice pentru că nu am argumente. În realitate prefer să nu intru în polemici inutile pentru că ştiu că fiecare are adevărul său şi nimeni, mai ales dacă nu vrea, nu e dispus să accepte adevărul altuia. Totuşi, nu încetez să mă mir de orbirea şi întunericul în care bâjbâie, susţinând persoane care s-au dovedit a fi nefaste pentru România, ca Iliescu, Năstase, Văcăroiu, Voiculescu, etc. Mulţi presupun că sunt PDL-istă, deşi nu-s înregimentată politic şi nu scriu la comanda nimănui. Dar nu pot să neg că PDL-ul este deocamdată singurul partid pe care mi-aş pune ştampila, din motivele (cu nume) enumerate mai sus. Revenind, nu am dispoziţia necesară nici să mă cert şi nici să argumentez cu oameni care preferă un criminal care a adus minerii în Bucureşti şi statul social-pomanagiu în România.

   Ștergere
  4. Stiu, si eu am obosit sa ma tot "contrez" cu cei care nu sunt dispusi sa abordeze cinstit evidentele.
   Si mai stiu ca timpul ne-a dat dreptate : Iliescu si Staus-Quo-ul reiesit din coasta sa politica au fost piaza noastra rea in toti acesti ultimi 22 de ani.
   Statul pe care l-am mostenit Nu e liberal, ci socialist in esenta sa. Si de aici ni se trage tot raul si neincrederea care macina spatiul public si politic.
   Traim, si nu numai noi romanii, consecintele hipertrofierii etatiste asupra carora a avertizat profetic Frederic Bastiat in sec. XIX :
   "Statul este marea fictiune prin intermediul careia toata lumea doreste sa traiasca pe cheltuiala a toata lumea"
   Din cauza asta politica romaneasca se conduce dupa toate regulile unui ospăț conflictual. Cronologic, mai intai si la loc de "cinste" s-a asezat pe marginea hoitului cu resursele publice oligarhia postcomunista, versata inca din illo tempore in gherila asta, apoi toate castele socio-profesionale puternic sindicalizate care au cerut dreptul la recunoasterea simbolica a infruptarii. Pe ierarhii, cu gasti politice sau sindicale..
   Toata pegra asta "combate" eficace Nu pe piata libera din ordinea proprietatii private, ci la interfata cu Statul Majusculat si resursele sale (vaca de muls si Iluzia tuturor)
   Pai, cum sa nu decadem cu totii la nivel de fiare conflictuale!
   Un singur lucru reuseste sa solidarizeze fara greș castele ce paraziteaza resursele publice : Veto-ul politic al celor putini ca Basescu care se opun Status-Quo-ului propus de Ion Iliescu

   Ștergere
 4. toata stima pentru realismul cu care prezentati articolele....bine ar fi ca un numar impresionant de oameni sa gindeasca la fel...atunci s-ar putea schimba ceva....Felicitari !

  RăspundețiȘtergere
 5. Mulţi gândesc la fel, dar încă n-au priceput că libertatea e nepreţuită. Banii vin şi se duc.
  Mulţumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu stiu altii, dar eu il invidiez pe dom Nastase: decat 8 (opt) luni de puscarie pentru ce a facut e misto de misto. a ramas cu milioanele de parai intacte. as vrea sa fiu in locul lui (bine, mai putin partea poponara si nevasta-sa, Dana). m-as duce fluierand la puscarie 8 luni pentru macar 1/10 din ce a furat Bombo. acu puscaria e parfum: are TV, net, biblioteca, SPA, apa calda, sapun, alifie, masaj...

   Ștergere
  2. Lasă că o zacă prin spitale vreo 8 luni şi tot la bani se întoarce.

   Ștergere
 6. Mai bag și eu paie pe foc. Când s-a întâmplat "tragedia", televiziunea era afară. Nu s-a auzit la TV nici un zgomot de armă. În afară de asta, când suni la 112, vine Smurdul nicidecum salvarea care s-a văzut pe televiziuni.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exact! În plus, era o salvare BGS. A fost o făcătură cap-coadă.

   Ștergere
 7. Ceea ce a incercat Nastase prin tentativa de suicid a fost sa se prezinte ca jertfa. Un fel de victima a rautatii si cruzimii celor rai. Ce n-a calculat el este ca ”Tacerea vanatorului” nu acopera metafora ”Tacerea mieilor”

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un scenariu penibil, probabil premeditat menit să forţeze o graţiere.

   Ștergere
  2. Nu-i bai, cocosila! Che Gargara poate relua tentativa sinuciderii cu mai mult succes -
   Pe "martiriul" unui nou "Che" s-ar putea reintemeia partidul. Altfel, PSD nu va mai putea fi reformat decat de catre .. parchet

   Ștergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 9. In atentia sinucigasilor!
  Opriti actul pana la sosirea ambulantei!

  RăspundețiȘtergere
 10. Angela, foarte bine că ai scris la cald această capodoperă , nu cumva ca raţiunea să-ţi estompeze din aplomb !
  Drept e că omul putea să moară , ceea ce nu schimbă cu nimic datele problemei , ai prevăzut şi acest nivel extrem de teatru , ce ceardaş funebru în jurul victimei trăgeai!
  Ai apucături evidente de detectiv criminalist, l-ai prins pe simulant, nimic nu i-a scăpat ochiului tău critic. Chiar şi acolo unde nu sunt toate clare ţi-ai folosit intiuiţia feminină.
  Ai aruncat în eter ipoteze noi precum inexistenţa vreunei plăgi , bine era dacă negai chiar existenţa pistolului , a împuşcăturilor etc. Mama Omida te revendică , ca adevărata ei moştenitoare, e pregătită de un război cu Melissa şi Vanessa pentru titularizarea ta în arborele lor genealogic.
  De mare efect comparaţia cu beţivanul pe stîlp sau , zgîrieturile la guşi , ouăle lui Năstase clar că eşti adepta miştoului balcanic tipic românesc , condimentat cu bumbuţul agricol cu coji scuipate printre dinţi din tribună.
  Ai viziuni şi despre televiziunile de casă ale coruptului , le dai idei , nimic despre posturile deontoloage dragi ţie care au reacţii de cel mai înalt nivel. De par egzamplu , LABE1 o prietenă de-a ta , Lili , sparge sticla cu seminţele ei , probabil provenite din conetul tău de doi lei , mîna lui Răducanu : cică gestul lui Năstase e condamnabil pentru că nu e creştinesc şi , covîrşitor, pentru că ea , Lili nu acceptă aşa ceva.
  La fel ca în anii ’50 , cînd telectuali cu pix se întreceau să-i susţină în presă pe alţi telectuali la FF în robă care s-au înghesuit în noul sistem judiciar comunist , gata să condamne pe temirice burghezia retrogradă şi opoziţia, acum omologii lor , printre care te numeri cu onoare ne demonstreaza , indubitabil , că istoria se repetă. Pe înţelesul tău , Monica Macovei , sub oblăduirea Marelui Cărmaci a schimbat din temelii procurorii şi judecătorii convingînd Iuropa că numai aşa justiţia va lichida marea corupţie..Acum că Marele corupt a fost condamnat pentru o fraudă nemaiîntîlnită în univers , va urma un val de omagii aduse justiţiei mioritice şi închiderea tuturor capitolelor suspendate în domeniu. În continuare justiţia , corectă şi curajoasă , va putea , în linişte , să condamne drastic corupţia , exceptînd cea portocalie care nu există , de fapt.Tot castelul de cărţi s-ar fi prăbuşit dacă decizia în procesul Năstase era anulare sau fără executare , nici nu încerc să-mi imaginez ce era la gura ta Angelo !
  Se poate spune că Năstase e adevăratul artizan al acceptării noastre în Iuropa , fie vorba între noi , o haină mult prea mare şi care nu ne prinde deloc. După ce a închis atîtea capitole rămăsesem suspendaţi în cestiunea marii corupţii tot Năstase a reperat-o şi pe asta . făcînd el însuşi pe marele corupt care ne mai lipsea.
  Drept e că s-a mai zvărcolit el niţel susţinînd , aberant , că a fost un proces politic fabricat.Cum să fie aşa cînd deja s-a demonstrat indubitabil că i s-a fabricat un alt dosar prin dolarii probanţi ai mitei tipăriţi ulterior faptei.Vreau să văd o singură dată cînd media portocalie aminteşte acest caz.
  Ca să nu mai rişte cu probe , actualiul complet a luat decizia certificănd că n-au nicio probă pentru fapte dar există indicii de corupţie , probabil au citit ei în EVZ sau le-a spus Monica Macovei.
  În încheiere Angela odă lui Băsescu , în scris , pe principiul ‘să dăm Cezarului ce-i al Cezarului pentru ca acesta s-ă aibă de unde să ne dea ce-i al nostru’.Meritat desigur , cum a reuşit el , comunisto-securistul , oponent înverşunat al alfabetizării forţate a PCR , deci dizident , să facă din rahat (să nu uităm că 90% din absolvenţii de drept sunt piţipoance pe bani , la concurenţă cu managementul) bici iar propagandiştii se strofocă să ne convingă că şi pocneşte.
  Angela , mergi mai departe , ţine-o tot aşa !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parcă ţi-am mai spus să ai grijă la ortografie şi acum nu mă refer la semnele de punctuaţie care după cum consideră liderul vostru Che Gargara, sunt nişte fleacuri ci la "s-ă aibă". Asta mi-a sărit în ochi, că de citit cearceaful pe care l-ai desfăşuart aici, îţi spun sincer că nu mă obosesc.

   Ștergere
 11. Esti o scarnavie ordinara, acelasi tip de pupincurism care nu se poate abtine sa nu manance rahat direct din latrina. Sa vedem ce vei spune cand va fi dus Basescu,Udrea,Videanu,Blaga,Ungureanu si toata camarila voastra , cu catuse la puscarie ...Vreti sange ...Ohooo!!!! O sa aveti ...S-a deschis cutia Pandorei ...Voi ati vrut razboi total,nu stiti sa pierdeti ,va agatati de banii de la buget ,nu ati trait o zi in viata privata reala ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai uşor cu epitetele pe scări dacă ţii să mai comentezi aici vreodată, deşi ceea ce spui tu este absolut neinteresant, tipic omului de grotă, demn de OTV.

   Ștergere
  2. Bă`, da` roncea asta-i limbricos rău !

   Se poate lua de crenguță cu Crizel, maimuța urlătoare din fruntea PeNaLe

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 12. Angela , articolele de acest gen se înscriu sub mottoul emoţionant 'Încerc să trăiesc frumos fărîma mea de eterniatate' sau tot mai profitabilă e o manipulare/miştocăreală adresatâ fraierilor care pun botu'?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îmi pare rău, nu cunosc expresii din astea de maidan, iar manipulările nu sunt specialitatea mea. Probabil confunzi blogul meu cu site-ul Antena3.

   Ștergere
  2. Mai lămureşte-mă cu un lucru, că nu înţeleg: unde e manipularea sau poate vrei să spui că Năstase n-ar trebui să stea la puşcărie? Cu ce manipulez eu cititorii când îmi exprim părerea care între timp a devenit convingere şi anume că Năstase a mimat sinuciderea ca să scape de executarea pedepsei? Şi nu în ultimul rând, de unde aţi răsărit dintr-o dată atâţia fani Năstase?

   Ștergere
 13. Angelo , ce frumos dialoghezi tu cu practicanţii de curling care-ţi ridică osanale la greu, cum le mulţumeşti tu , eşti o poezie! Cum apare unu' de altă factură nu înţelegi nimic , darămite să le replici.Ce expresii de maidan te depăşesc? Vrei să citez nişte expresii din scriitura ta genială de moare mahalaua sau nici asta nu e specialitatea ta?

  RăspundețiȘtergere
 14. Angelooo
  Vezi că ai inţeles indicaţia mea , cenzurează-i aspru pe analfabeţii USLlişti care scriu 's-ă aibă' , în plus dublează şi punctul.Goneşte-i de pe blog doar e-al tău şi faci ce vrei cu el.Depistezi greşelile de ortografie fără să citeşti textul, ai un procesor high speed , doar Anastase , la numărătoarea voturilor , te întrece.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu l-am cenzurat deloc, aşa cu nu te cenzurez nici pe tine. Îl cenzurez doar pe dobitocul de Gogâie care vine doar ca să mă înjure, în rest sunt deschisă la discuţii cu condiţia să fie rezonabile. Evident că reacţionez în funcţie de conţinutul comentariului, asta ca să-ţi răspund şi la cel precedent, cu toţii facem la fel. Nu poţi reacţiona nepoliticos la aprecieri, cum nu poţi reacţiona politicos la mârlănii. În cazul tău, cred că ţi-am dat prea multă atenţie de-a lungul timpului, atât aici, cât şi pe Hydepark... Cu toate că o dai anonimă, ai o "semnătură" pe care o recunosc, aşa cum văd o greşeală într-un text fără să fiu nevoită să mă canonesc citindu-l, din simplul motiv că sunt deşteaptă. Nu, nu veni cu modestia, modestia e pentru oamenii care nu au nimic de oferit. Revenind la comentariul de faţă, să ştii că ai avea oarecare umor, dacă n-ar răzbate prin cuvinte o râcă şi-o obsesie pentru "scriitura" mea, care evident nu se ridică la înaltele tale standarde. Eu am mai spus şi repet că a vizita pe cineva care ţi-e antipatic şi a citi ceva ce nu-ţi place nicicum, e ori dovadă de masochism, ori obsesie. Alege tu, dar în cât mai puţine cuvinte, insistenţa ta mă irită.

   Ștergere
 15. CINSTE LOR:
  Completul de judecata care l-a condamnat pe Adrian Nastase la inchisoare a fost format din judecatoarele Livia Stanciu (presedinta ICCJ), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu si Ioana Alina Ilie.________ se pare ca independenta justitiei, pe care au promovat-o presedintele Basescu, d-na Monica Macovei si o mana de pedelisti onesti, a devenit ireversibila. Dea Domnu` !
  Horatiu

  RăspundețiȘtergere
 16. Eu sunt Bibicu' tanti Angela , adică anonimul veneţian care te irită.Pe lăngă intuiţia ta femnină ar mai fi şi IP-ul care te ajută să mă 'intuieşti'.
  Dacă tot ai încercat un dialog , de ce nu faci nicio referinţă la cestiunile esenţiale şi aici nu mă refer la întrebarea banală la care nu s-a răspuns încă -cum să selectez profilul ca să n-o dau mereu anonimă , că-mi displace?
  De par egzamplu răspunde la modul în care manipulezi unidirecţional , în cadrul unei reţele bine organizate care referă aceleaşi eterne teme convenabile ignorînd toate contraargumentele , dispreţuind pe toţi care gîndesc altfel!Ti-am dat n contrargumente la tezele tale din acest articol , în postarea de la 15:51 dar ai eschivat inteligent , crezi tu , cum că nu poţi citi asemenea cearceaf doar greşeala de ortografie ţi-a sărit în ochi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La 20 de ani dupa gestatia fesenista, Bibicule, ar trebui sa o lasi cam moale cu "temele" convenabile oligarhiei postcomuniste regrupate politic sub caciula USL. Coruptia transpartinica de azi a fost clocita de Iliescu si FSN-FDSN-PDSR-PSD (cam asta a fost evolutia limonadei), justitia a fost la cheremul cinurinlor cu Privilegii din Cartierul Primaverii, temebeliziunile arondate USL sunt de-a dreptul grotesti, mineriadele care au fost loviturile de stat prin care Iliescu si-a mentinut si consolidat puterea n-au fost pedepsite ( iar bicheroiul cel batran e presedintele de onoare, ce oroare!, al PSD), accesul public la dosrele PCR si la dosarele "fricii si santajului", dosatele securitatii, a fost decis de-abia de catre Basescu etc. Sunteti deficitari la.. posteritate. Asa ca, eject, uslinosilor!

   Ștergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 18. După gestaţia fesenistă , cum intelighent o numeşti tu , a apărut PD-ul compus , în majoritate din PCRişti care după ce şi-a făcut plinul la umbra lui Iliescu , şi-au tras case în primăverii dar au şi participat la mineriade , lovituri de stat etc. care te obsedează.Fini cunoscători ai manevrelor PCR de preluare a puterii , PDiştii , cînd s-au făcut băieţi mari , i-au tras scaunul de sub picioare lu' Ăl bătrăn şi , după niscai ezitări , l-au numit Guru pe Băsescu , un comunisto securist greu încercat, avînd doar şcoala vieţii la bază.Guru a cujetat el dar nu prea mult că-l doare capul , şi a găsit soluţia doctrinară.Astfel v-a băgat pe gît tema falsă a antisecuristocomunismului , opusă tocmai lor iar unii ca tine au pus botu'.PD şi-a atras parteneri pe măsură pe care ulterior Marele Cîrmaci a hotărît să-i sacrifice.Cu PNŢcd i-a reuşit pe deplin , cu PNL a început prin atragerea unui grup suvbstanţial după care a frecat puntea cu cei rămaşi , chiar parteneri de guvernare.Cănd mă gîndesc că majoritatea susţinătorilor PDL se dau spirite liberale de dreapta , muţi la toate manevrele băsiste de distrugere a PNL şi PNŢcd. Băse v-a mai băgat o temă atractivă sub nas , moguliada , a făcut brusc dreapta-nprejur şi iar aţi pus botu'. O posibilă alianţă PDL-PNL v-ar face să săriţi într-un picior şi să uitaţi măgăriile băsiste.
  Acum repetaţi la indigou atitudinea telectualilor anilor ' 50 pe explicată deja anterior , dar e greu pentru tine , nene Iancule , să înţelegi;telectualii ca voi au ajutat prin media justiţia să lichideze opoziţia atacîndu-i suplimentar pe opozanţi.
  Băse , n-a citit el prea mult, dar e un bun urechist şi a priceput primul că multe principii comuniste sunt mănuşă pentru el.
  Citez căteva:
  _cine nu e cu noi e împotriva noastră.
  _nu contează cine votează, contează cine numără.
  _creşterea rolului conducător al partidului conform versurilor-partidul e-n toate...
  _opozanţi cei mai buni sunt cei morţi sau priponiţi.pentru asta ei trebuie urmăriţi , înfricoşaţi şi condamnaţi de către organili noastre.
  A avut ghinion că toţi dicatatorii termină la fel şi acum game over chiar dacă vă iluzionaţi!V-am mai spus dacă continuă această campanie de bălăcărire reciprocă vă treziţi cu PPDD-ul lui Gogaie.
  Dacă n-ai înţeles , cea ce e posibil, eu sunt Bibicul, nene Iancule.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu !!! PSD e "madularul" mostenitor al FSN, urmas legitim si de "os domnesc" al FSN si Iliescu. Dovada ca si astazi il mai au inca presedinte de onoare pe batranul politruc.
   PD a aparut ca ruptura din FSN exact ca o disidență reformista dupa indepartarea lui Petre Roman din nucleul dur al FSN dupa lovitura de stat a celei de-a 4-a mineriade (sept. `91)
   Pe de alta parte, in in PDL exista si componenta PLD (Valeriu Stoica, Stolojan etc) care nu au mai ramas alaturi de tradatorii din PNL - rinocerizarea lor prin pedeserizare e acum completa (Reactiune sadea, antireformism feroce).
   Pe deasupra n-ar mai trebui sa conteze originea, ci faptele guvernarii. Ori, guvernarea Tariceanu, cu exceptia cotei unice de impozitare (care a fost aplicata si de PDL)a fost tipic etatista, populista, bugetofila si bugetofaga antireformista etc . Tipica guvernarilor de stanga

   Ștergere
 19. Si uite asa, tot Basescu a ajuns de vina pentru "tentativa" de sinucidere a lui Bombonel...
  Base era oricum culpabil pana si pentru cutremurele din Vrancea.
  El e acarul Paun prin care se justifica orice magarie imaginabila a celor din USL - explicatia paspartu, care le justifica peneleilor chiar si paricidul impotriva bratienilor, iar celor din USL in genere, chiar si fwooterea de mamă..

  RăspundețiȘtergere