miercuri, 2 mai 2012

Turnătorul vrea linişte

Mi-e greu să descriu în cuvinte potrivite dezamăgirea, amărăciunea şi sentimentul că am fost trădată. Mi-e greu să suport neputinţa de a exprima altfel decât prin scris, convingerea că o viaţă de om am sperat inutil. Am sperat în trezirea la realitate a românilor, în unitatea şi conştiinţa lor, ca acum să descopăr ceea ce poate nu voiam să văd: că nu suntem decât o turmă buimacă de oi, proastă, ingrată, leneşă, gregară cu memorie scurtă, un fel de proasta satului de care-şi bate joc cine vrea, pe care-o au toţi la grămadă.

Proasta râde cu gura ştirbă, cu toate că-n schimbul "serviciilor", nu primeşte decât rânjete satisfăcute şi batjocoritoare de după garduri. Din când în când se revoltă flămândă fiind, dar supărarea n-o ţine decât până i se aruncă un colţ de pâine uscată şi-un pahar cu vin acru. Râde din nou, până o prinde bătrâneţea fără zestre, fără avere, fără căpătâi.

Am fost trădaţi de cei pe care i-am votat... asemeni şobolanilor, au părăsit barca găurită şi s-au transbordat pe barca poleită a vechilor şmenari, turnători, devalizatori, oameni pătaţi, compromişi şi nedemni. Am acceptat tăcuţi ca întotdeauna, ca un guvern proaspăt format din oameni tineri, condus de impecabilul Mihai Răzvan Ungureanu, să fie doborât cu sprijinul trădătorilor în favoarea unui guvern condus din umbră de foşti securişti şi KGB-işti, a căror interese personale sunt infinit mai importante decât binele naţiunii, această proastă a satului, ştirbă şi etern zdrenţăroasă.

Mă simt la fel ca în anii '90, când începusem să văd adevărata realitate, ca la suspendarea preşedintelui. Acum, mi-e foarte clar ce urmează: oştile vor fi trimise în pieţe să ţipe isteric, să danseze pinguinul şi să-şi care sicriele, crucile şi mizeriile verbale, să doboare preşedintele. Marii şmenari au nevoie de spaţiu de manevră, ei vor să fure fără să fie deranjaţi, fără oprelişti, fără limite. Vor linişte.9 comentarii:

 1. De la Burebista incoace, romanul a avut vocatia tradarii in sange. De la Decebal pana in ziua de azi natia romana traieste o invalmaseala a tradarilor sub care au cazut domnitori, lideri populari, revolutionari, cam toata spuma conducatorilor pe care i-am avut. Iar natia romana a fost intotdeauna victima colaterala, cea care a platit tradarile pe care ea insasi le-a tolerat, le-a ignorat sau la care a fost chiar partasa ca acum sau ca in anii instalarii comunismului. Vedem usurinta cu care acceptam tradarea lui Felix in detrimentul sperantelor pe care ni le oferea MRU. Si cred ca nu meritam mai mult, MRU era un bibelou prea suav pentru o natie atat de barbara. Ca atare l-am izbit de pamant cu salbaticie si l-am facut tandari. Sa ne mai plangem atunci? Nu, pentru ca nu meritam mai mult decat un varan care isi agita pofticios limba despicata.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici vă contrazic: marea majoritate nu merită nici aerul pe care-l respiră degeaba, dar eu şi alţii care ne-am opus mereu ciumei roşii, cu ce merităm aşa ceva?

   Ștergere
 2. Impecabil, Ungureanu-OMV?

  "Domnule prim-ministru,
  As spune câteva lucruri strict legate de temele din motiunea de cenzură si care sunt niste lucruri în opinia Partidului National Liberal, si deci în opinia mea, esentiale. Ne-ati prezentat, domnule prim-ministru, perimetre, diametre, adâncimi de puturi, date de înfiintare si alte lucruri, pesemne corecte. Ati invocat hotărâri de Guvern din 2004, din 2007, din 2009. Ati invocat preturi, costuri si conjuncturi acum la bursă. Nu despre asta vorbim si nu stiu dacă scrie pe site-ul partidului sau nu, dar noi, cei din Partidul National Liberal, credem un lucru simplu, că atunci când e vorba de privatizări care presupun resurse naturale ale României, trebuie să avem transparentă, trebuie să avem studii serioase si din surse serioase, trebuie să avem felurite tipuri de dezbateri publice, trebuie să avem cu sigurantă si cu necesitate o dezbatere în Parlament si trebuie să integrăm fiecare din aceste privatizări într-o strategie, dacă o avem, pentru dezvoltarea economică a acestei tări. Cu alte cuvinte cred că întelegeti, sau dacă nu, vă spun eu acum că Partidul National Liberal sustine proprietatea privată, sustine economia privată, a sustinut si a făcut privatizări de mai mare sau mai mic succes în România, dar le-a făcut, si nu pune în discutie astăzi dacă trebuie sau nu să exploatăm gazul de sist, dacă trebuie sau nu să privatizăm cuprul, ci respinge categoric faptul că astfel de decizii se iau pe sub mână, se iau fără transparentă, se iau fără dezbatere publică si în Parlament. Ati făcut aceste lucruri si de aceea trebuie să plecati!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Here we go... gazele de şist în care toţi bârlădenii au devenit experţi şi Roşia Montana, Hanna Montana, etc. Lăsaţi-o jos că măcăne, vă doare pe voi de gazele de şist cât pe mine de gazele intestinale ale vecină-mii.

   Ștergere
  2. acu, nah. ne cam pasa...

   Ștergere
 3. Traim intr-o societate tip bordel in care cine apuca i-o trage celuilalt. Matroana acestui bordel este Voiculescu iar asociatii sunt Iliescu, Nastase si mai micii lor pesti: Ponta si Antonescu.

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca ar fi dupa mine, le-as da toata linistea de sub pamant! Le-as da foc tuturor, sa moara in chinuri, caci si ei ne chinuie pe noi zi de zi! Si ma gandesc din ce in ce mai serios ca daca raman aici, in Romania, in tara mea pe care o iubesc(a se intelege tara, nu si situatia din tara), mor de foame..asa ca va trebui sa caut din ce in ce mai asiduu de munca peste hotare...desi e trist.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da, e păcat că tinerii pleacă, e şi mai păcat că părinţii trebuie să-i încurajeze în sensul ăsta. Adevărul e că nu prea au argumente cu care să-i oprească.

   Ștergere