miercuri, 16 mai 2012

Ştirile Apocalipsei 14

Prima ştire a apocalipsei este că ea vine în ritm de sirtaki, cu iz de ouzo, cu nisip alb între dinţi şi aer sărat dinspre Grecia şi oarece damf de brânzică de capră mulsă de vreo Bubulină modernă care şi-a pierdut bucăţica de plajă pe care avea pensiunea.

A doua ştire a apocalipsei e că departe de a ne simţi vreo clipă trişti sau îngrijoraţi pentru soarta grecilor (da, ăia care n-au avut ce face şi-au inventat democraţia), venim la parastas aducând prinosul de recunoştinţă în produse naturale, respectiv berea la pet, micii la caserolă şi maneaua, această perlă culturală cu iz bizantino-ţigănesc, c-aşa a supravieţuit rumânul în vremuri de restrişte... mereu cu capul plin, beat de supărare sau de fericire.

O vorbă veche zice că "mai rău să nu fie" şi în cuvintele astea zace o întreagă filozofie de viaţă care ar justifica în mare măsură comportamentul haotic românesc... Noi nu spunem "mai bine să ne fie", doar să nu ne fie mai rău, adică "las-o mă că merge-aşa".

Yasoo, hop-hop!

8 comentarii:

 1. Hey boss, did you ever see a more splendiferous crash?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Did you see the monks? :)))))

   Ștergere
  2. Te dziti draga de gretzi!!!Nitzi ca-mi pasa!Bine ca sunt tusica de matzoci!Sa ne traiasca matzi si matzoaca!!!Uraaa...

   Ștergere
 2. Hai că mai avem și alte zicale care ne reprezintă. Aia cu ”capul plecat”, cu ”capra vecinului”, cu ”apa trece...” Mai avem și Miorița, probă de imbecilitate sută la sută: adică, să știi tu că unii vor să-ți ia gâții, să fii avertizat la timp de asta, și să alegi să stai ca vaca, la abator, în loc să li-i iei tu lor (dacă te țin curelele), sau măcar să-ți iei picioarele la spinare până trece pericolul. Mai e și Meșterul Manole, care zidește o mănăstire de să stea pisica în coadă de admirație, dar alege să-și rupă gâtul sărind cu niște aripi de șindrilă... Hai că suntem buni la de-astea. Și după aia ne întrebăm de ce nu ni-i bine.

  RăspundețiȘtergere
 3. Apocalipsa vine pentru fiecare in parte si punct, ca unii vom avea parte de asa ceva asa cum se descrie in biblie e altceva...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se vede că nu eşti familiarizat cu seria mea de ştiri ale apocalipsei, deşi am ajuns la a 14-a, dar ai timp să recuperezi până la a 15-a :)

   Ștergere
 4. Acuma le iasa socialismul pe nas grecoteilor ..

  Din pacate si la noi gloata crede ca statul e pe gratis, sau ca e oricum mai ieftin decat piata libera -ceea ce ne tine si pe unii si pe altii tot la curu` caprei..

  (a fi balcanici mai treacă-meargă, pare a ţine de fatalitate, dar si balcanici si socialisti e deja sinucidere vesela, cu manele, PASOK, mici, bere, FSN, ouzo si USL..)

  Vorba lui Bastiat :
  " Statul este marea ficţiune prin intermediul căreia toată lumea se străduieşte să trăiască pe cheltuiala a toată lumea"

  RăspundețiȘtergere