luni, 14 mai 2012

Să plece guvernul

Simt că euforia susţinătorilor USL şi a acestui guvern caraghios prin insăşi componenţa bizară şi insultătoare s-a domolit la nici două săptămâni de coabitare. Când cei mai ipocriţi aplaudaci ai uslamismului mă îndemnau să creditez şi să dau o şansă "băieţilor ăstora, să vedem ce fac", n-am ezitat să acord zero şanse la ceea ce ştiam deja că nu merită mai mult. Degeaba apare Ponta cu haina nouă de om serios, atâta timp cât la fiecare apariţie publică, nu se poate abţine să nu sublinieze că guvernul este condus de el, el stă în fruntea guvernului, guvernul e al lui, de parcă i l-ar fi lăsat vreun neam moştenire cu ţară cu tot.

Orgoliul acesta mărunt cu care-şi însuşeşte ceva ce trebuie să aparţină ţării şi nu lui personal, mă face să mă îndoiesc de insăşi masculinitatea lui. Această infatuare puerilă nu poate aparţine unui bărbat, unui om politic, ci unui puştan puber ale cărui toane adolescentine şi hormoni rebeli îi întunecă judecata şi-l fac să aibă impresia că lumea întreagă e la degetul lui mic, la cheremul toanelor şi capriciilor sale, pentru că nu se poate explica altfel încăpăţânarea de a păstra oameni total compromişi nu atât politic, cât uzaţi moral în componenţa guvernului LUI.

După tractorista innotătoare şi standfordistă care nu s-ar fi dat dusă de la Ministerul Învăţământului nici moartă, aşa cum zice gura satului că nu se dădea dusă nici din faţa camerelelor de luat vederi la sindrofii şi simpozioane, această ţaţă fără caracter şi conştiinţă ar fi rămas înfiptă în scaunul ministerial cu tupeul precupeţei care nu se mai urneşte de la taraba pe care a ocupat-o ea prima, dar presiunea publică l-a făcut pe Stăpânul Guvernului să numească în locul ei un alt plagiator, dar acelaşi tip de ţoapă cu bigudiurile în cap, împăunată cu titluri şi diplome, la fel cum erau pline de inele grosolane pe degetele năclăite de putregai de cartofi aprozaristele de pe vremuri. De data asta Ponta n-a vrut să cedeze, cu toate că şi un elev de gimnaziu care-şi copiază referatele de pe net, recunoaşte un plagiat atunci când îl vede. Sub aparenţa unei corectitudini ce se dovedeşte până la urmă a fi tot orgoliu de puţoi cu coşuri care n-ar recunoaşte că a greşit, primul ministru aruncă pisica moartă în ograda Academiei Române, căutând să câştige timp pentru a găsi printr-un miracol un pesedist curat, altul în afară de Marean Vanghelie care sigur n-a plagiat pe nimeni, sau în speranţa că gura lumii va tăcea şi astfel domnul Mang va putea continua liniştit tradiţia cumpărării diplomelor.

Un alt motiv pentru care susţinătorii USL stau zilele astea low profile, ar fi şi numirea lui Daniel Constantin la Agricultură. Ceea ce era evident pentru mulţi, nu însă şi pentru purtătorii de ochelari de cal ai celor care-au salivat intens la căderea guvernului Ungureanu, devine vizibil acum chiar şi pentru orbii satului: s-a numit omul de casă, majordomul lui Dan Voiculescu la Ministerul Agriculturii DOAR pentru a-l scuti pe acesta de la pierderea a 60 de milioane de euro. Adică, să ne-nţelegem... dai un minister cuiva doar pentru a salva banii stăpânului său, acesta e singurul motiv al numirii valetului personal, al ştergătorului de fund securist, dovedit ca fiind dator vândut varanului.

Ceea ce pentru Ponta o fi părut că ar da un plus de prestigiu borşului numit guvern USL, dar care întăreşte convingerea de neseriozitate şi bătaie de joc, a fost numirea lui Mircea Diaconu la Cultură. O vorbă veche zice că "mutu' duce pământu'", iar proverbul acesta i se potriveşte mănuşă lui Mircea Diaconu. Sub aspectul său inofensiv şi aparenta sa calitate de om de cultură, se întrezăresc apucături dictatoriale şi nu mă refer doar la presiunile pe care le face asupra adversarilor politici, ci şi asupra unora care nu mai sunt demult adversarii nimănui, pe motiv că-s morţi. În totală contradicţie cu dorinţa lui Brâncuşi de a fi înmormântat în ţara care l-a adoptat, Franţa, maestrul Mere Roşii, vrea să-i aducă rămăşiţele în ţară, că doar Brâncuşi nu se mai poate opune.

Am putea purica fiecare membru al acestui guvern în parte, dar am să mă opresc la Andrei Marga, bomboana de pe colivă. Domnul Marga însuşi este o insultă vie la adresa unui popor care de zeci de ani nu mai vrea nici mort apropierea de Rusia, dar pe care acest comunistoid l-ar azvârli în marasmul "prieteniei" cu maica Rusie doar pentru că lui îi place de Putin şi a fost prieten cu un colonel GRU. Domnul Marga nu are niciun drept să-şi răsfrângă simpatiile ideologice asupra României, nu are dreptul de a ne duce cu de-a sila pe un drum pe care l-am bătut odată şi s-a dovedit a fi cel spre prăpastie. Guvernul Ponta nu are niciun drept să gireze acest personaj de operetă Nord Coreană, ca reprezentant al diplomaţiei româneşti, atâta timp cât dorinţa de apropiere cu vestul şi SUA a poporului român s-a exprimat prin vot şi nu prin trădare şi cumpărare de senatori şi parlamentari, aşa cum s-a instalat guvernul USL. Poporul român prin reprezentantul său preşedintele Traian Băsescu, a ales pachetul cu oferta "doi în unul", PROGRES+VEST.

Totuşi, cu toată amărăciunea de a-i vedea pe aceşti gropari ai neamului la cârma ţării, cred că ceea ce se întâmplă acum e spre bine... Singura modalitate de a-l face pe om să se convingă de ceva, e să-l laşi să experimenteze, să guste şi să decidă. Mi-e greu să cred că acest guvern va rezista până în toamnă şi mi-e şi mai greu să cred că cei ce l-au susţinut vor fi atât de orbi încât să nu vadă răul pe care-l fac, amatorismul şi demagogia care au funcţionat în opoziţie, dar acum s-au dovedit a fi un simplu balon de săpun, fragil şi fără substanţă, spărgându-se la cea mai uşoară atingere.

Acest guvern trebuie să plece... Nu mai avem timp de experimente, nici de eşecuri, iar Ponta nu are dreptul să se joace cu destinele noastre doar pentru a-şi satisface orgoliile mărunte. Să mai crească, să se mai ducă la şcoală, sau să-şi facă meseria pe care cică o are în ADN, pentru că inteligenţă, bărbăţie, diplomaţie sau pic de patriotism, nu are.

28 de comentarii:

 1. "uslamism" ???!!! A fost suficient sa citesc 3 randuri ca sa-mi dau seama ca 3 este si numarul neuronilor din capul tau. Ai cea mai vaga idee despre analogia pe care ai facut-o la inceput? Ai habar ce este islamul?
  V-as expluza din tara daca ar fi dupa mine...toti cu IQ = cu nr de la pantofi. Vai de soarta PDL daca i-au mai ramas doar sustinatori ca tine...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. v-aţi mai exprimat "in corpore" cum că ne-aţi băga la puşcărie, aşa că, nu e nimic nou în ceea ce spui tu acum. Pe când execuţiile publice pe stadioane?

   În altă ordine de idei, analogia între islamism şi uslamism e infantilă, rodul unei minţi needucate, după chipul şi asemănarea "inteligentului" idol al vostru.

   Ștergere
  2. Şi încă ceva... ţara din care vrei să mă expulzezi, e şi a mea... bagă asta bine la cap.

   Ștergere
  3. pentru ce n-a facut golanul de basescu cu viata poporului asta, pentru gloata de mediocrii si incompetenti, pentru toate curvele puse in functii de stat, pentru asta trebuie, nu sa fiti voi impuscati, ci ei...in fata voastra, ca sa nu mai puneti stampila la misto data viitoare.

   Ștergere
  4. Data viitoare când comentezi aici sau pe alte bloguri citite de oameni inteligenţi, e necesar să ştii unde se pun doi de "i"... la "mediocri" chiar nu era cazul, aşa că, am terminat cu tine şi cu părerile tale "inteligente" şi-ţi adresez cu căldură un "du-te înapoi la şcoală".

   Ștergere
  5. Şi încă ceva... punând ştampila pe Crin, automat îi girezi pe alde Marean Vanghelie, Cătălin Voicu, Radu Mazăre, etc.

   Ștergere
  6. Poporul roman stie de ce este capabil PSD. USL nu merita votat! Personal am suferit, si ca mine multi, multi. Romania nu trebuie sa repete greseli de neiertat.

   Ștergere
  7. hmmm, Anonimul de mai sus este o alta tzoapa din tagma Marga, Mang si vaka ce se visa animatoare la Standul marcii Ford. am tot dreptul sa ii scuip pe acesti comunisti, rusofili, securisti si fosti sectoristi, pentru a caror eradicare am iesit in strada in decembrie 1989, impreuna cu zeci de colegi Politehnisti. si vom iesi din nou.

   Ștergere
 2. .,.,.,domnule anonim,., esti un anonim,adica unul de care nu a auzit nimeni, si asa o sa ramaii, .Dumneata nu stii sa citesti.Angela sigur stie ce este islamul,dar dumneata stii ce este usl-amismul?Daca usl-amismul este un curent politic cum l-ati descris in partea a doua a comentului ,sa stii ca poprul roman a mai trecut pe acolo vreo 45 de ani si ne-am cam saturat de voi.,.,

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Minta... Habar nu au pe ce lume trăiesc şi cel mai grav e că nu-şi dau seama că aici nu se dă o luptă între români, ci între două mari puteri rivale: SUA şi Rusia. Ei chiar au impresia că politica se face pe Dâmboviţa şi că nevolnicul de Ponta va fi lăsat să ducă ţara spre China, atâta timp cât Statele Unite au un interes uriaş în România, prin scutul de la Deveselu. Spune-le asta uslamiştilor şi te vor acuza că faci teorii ale conspiraţiilor, de parcă geo-politica internaţională ar fi doar o vorbă spusă la beţie.

   Ștergere
  2. "Poporul român prin reprezentantul său preşedintele Traian Băsescu, a ales pachetul cu oferta "doi în unul", PROGRES+VEST."
   tu crezi ca 15 avioane americane pe teritoriul tarii si faptul ca spui public " eu i-o sug licuriciului mare", inseamna ca ai relatii "stranse" cu americanii? tre' sa fii putin "incet" sa nu observi si oportunitati economice in relatia cu rusia...in fine.
   greselile comentacilor care te pupa-n dos nu sunt la fel de importante?
   spui ca "dorinta" poporului s-a exprimat prin vot si nu prin tradare. ok, cum se numeste atunci transformarea din PD in PDL, cum se numeste ce i-a facut baselu deveselu premierului Tariceanu?
   ce dumnezeu iti intuneca mintle in halul asta? deschide ochii, fii corecta.
   tre' sa fii cretin ca sa nu fii pro vest, crezi tu, insa, ca sua si rusia nu au parteneriate economice? sau sua si china? stim cu totii cat timp au fost chinezii sub influenta capitalului strain, in special american...inca o data, stiu ca e greu, fii corecta.

   Ștergere
  3. Fii tu amabil ai abtine-te pe viitor sa-ti deserti aici vocabularul de maidan, ok? Te-am mai invitat o data daca-mi amintesc bine, sa eviti blogul asta daca simti ca parerile tale nu coincid cu ale mele. Aici nu e forum, iar blogul meu nu e democratie ci monarhie, iar eu sunt regina, iar pe viitor ai face bine sa tii cont de asta pentru ca am sa-ti sterg comentariile,

   Ștergere
  4. "orgoliu de puţoi cu coşuri, hai sictir, basinosilor, parca asa era"...clar, la mine se numente vocabular de maidan, la tine se numeste cultura. daca parerile mele nu coincid cu ale tale, nu inseamna ca tu ai dreptate, daca asta e blogul tau, nu inseamna ca poti sa scrii orice despre oricine, daca vrei monarhie, sa tai si sa spanzuri, ia-ti lacheii si inchide-te in casa. vocabularul meu a fost cel putin la nivelul vocabularului tau. bine, stiu, eu chiar scriu corect, eu chiar vad relele din ambele parti. nicio problema daca nu-mi mai publici comentariile, asta nu te va face mai frumoasa. sper doar sa te faca ceva mai corecta. slabe sanse, asa ceva nu gasesti la piata...

   Ștergere
  5. Ba da, am voie sa scriu ce vreau si despre cine vreau, iar daca nu-ti convine, nu mai trece pe aici ca n-o sa-ti simta nimeni lipsa. Eu una, cu siguranta nu, iar "lacheii" mei nici atat. La rivoar si-un praz verde.

   Ștergere
 3. Excelenta analiza, Angela!

  RăspundețiȘtergere
 4. Doamne, Angela .. ma simt atat de bine. Deci ceea ce tot ziceam in ultimul an, a inceput sa prinda radacina :) .. cuvant cu cuvant. Excelent articolul si mai ales raspunsurile pe care le dai oamenilor de nimic, care in inconstienta si rautatea lor, distrug Romania. Fie ca in Noiembrie sa cada OBAMA .. si ai sa vezi schimbari ! Cu drag .. un alt mihai, de peste ocean.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să fim buni şi să-i spunem doar inconştienţă, nu cred că răutatea îi animă, cât neştiinţa :)

   Ștergere
 5. Punct ochit, punct lovit, Angela!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. mai Lividium. vezi ca te respect, ti-am scris numele cadaveresc cum se cuvine. deci, lividium mortum est, sa inteleg ca eterna ciuma rosie care-ti sugruma creierul galben este solutia? ca sa parafrazez o trupa super celebra in Romania : Da da da, sa ne .......... de ziua ta. idiotten!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. intelectualule, vezi ca te sterge doamna tocila. folosesti limbaj de mahala. a, scuza-ma, nu-i valabil pentru lachei. deci bai prostule, daca-mi arati unde-am scris ca ciuma rosie ar fi solutia, atunci ti-o.... daca nu, fa-ti o ...., asta daca te duce mintea.

   ii detest pe psd-isti la fel de mult, poate mai mult decat voi, am motivele mele. asta nu ma impiedica sa fiu corect, bai prostule, pentru ca numai un prost se leaga de numele meu nefiind capabil de argumente.

   Ștergere
  2. mai lividium, acum esti si erectum? suferi de tine boule, tu esti ombilico del mondo, am inteles. tu stii tot, noi nimic. tu esti perfect, noi prosti. sigur esti tiparul ratatului care isi linge sefii in khur ca sa ajunga un sef mai mic. am un singur sfat : vrei sa faci ceva pentru Romania? sinucide-te da-te dreaq.

   Ștergere
  3. tare prost esti ma :)

   Ștergere
 7. Citind comentariile orbilor de pina aici, cred ca te pot contrazice punctual:
  1. Guvernul Pontulica va rezista pina la toamna.
  2. Orbi au fost, orbi sint si vor fi inca. Drama insa vine din cantitate!
  Indobitocirea in masa practicata la FelixTV&co. a dat rezultate si naste pui vii ce s-au invatat sa inghita nemestecat tot ce li se serveste zi de zi.

  Despre componenta aparatului de stat uslamist, vreau sa-l amintesc pe nulul latrau impiedicat in limba, Dan Petre, ce si-a primit ciolanul de la externe ca recompensa pentru serviciile latrate si datul frumos din coada.

  P.S. Fericit as fi fost sa nu te fi putut contrazice!

  RăspundețiȘtergere