miercuri, 16 mai 2012

Să distrugem România cu bun simţ

Cu toate că am spus în nenumărate ocazii că nu sunt politically correct, mi se reproşează frecvent că nu dau în PDL şi în Băsescu. Cred că e nevoie să fac unele clarificări ca să priceapă tot ipocritul şi fandositul sensibil la expresiile de neiertat ale preşedintelul "ţigancă împuţită, păsărică" etc, expresii pe care dacă am fi atât de corecţi cum ne dăm şi vrem să fim percepuţi, am recunoaşte că le folosim şi noi.

Nu mă interesează motivele şi motivaţiile subţiri ale celor care-l antipatizează şi-l urăsc pe diktator, cum nu mă interesează deşi mă intrigă simpatia lor pentru alde Ponta şi Antonescu. Pentru mine lucrurile sunt simple: Ştiu cine e PDL-ul dar mai ştiu că în ultimii ani, de bună voie sau siliţi de conjuncturi şi chiar de diktator, au făcut în aşa fel încât România să nu ma fie privită ca o ţară de mâna a treia, un fel de groapă de gunoi a Europei. Justiţia a început să dea semne de independenţă, structurile statului de eficienţă, iar cel mai important în aceşti ani de criză profundă şi parcă nesfârşită, economia şi inflaţia au fost ţinute sub control.

De Emil Boc s-au spus şi s-au scris tone de mizerii... Că e umil, că e sclavul lui Traian Băsescu... Să nu mai vorbim de epitetele şi injuriile care i s-au adus, toate acestea culminând cu umilinţa acelei filmări comentate de un pretendent la preşedinţia României, Crin Antonescu. Cu toate acestea, nimeni nu i-a negat corectitudinea, cu excepţia reptilelor cu limba despicată de la microfoanele varanoide şi probabil că mai târziu când ne vom fi trezit cu toţii din coma profundă în care zacem ca nişte legume dependente de tuburile... catodice, îi vom da ceea ce merită: recunoaşterea şi recunoştinţa pentru munca dezinteresată pe care a depus-o în slujba noastră. Spun dezinteresată pentru că presupun că salariul de prim ministru nu compensează părul cărunt, despărţirea de familie şi umilinţele la care a fost supus şi jignirile fără nicio limită.

Înţeleg că există români care văd în socialism soluţia de salvare a ţării şi chiar bunăstarea sa, cu toate că n-a trecut atât de multă vreme de când am decis cu toţii că socialismul nu e bun. 22 de ani nu sunt atât de mulţi încât să fi uitat, să ne fi pierdut memoria, dar sunt suficienţi ca PSD-ul să-şi fi înfipt bine tentaculele de caracatiţă hulpavă în minţile celor care văd statul drept sursă de venit, sursă de pomeni nesfârşite. Promisiunea pomenii e mult prea dulce pentru cei care au doar grija stomacului propriu şi a căror atenţie nu depăşeşte propria persoană. Mi-e greu să cred că cei care votează stânga de 22 de ani au sentimente idealiste în care comunismul arată ca grădina Edenului unde unul vânează şi mănâncă toţi puturoşii pe motiv de echitate socială. Mi-e şi mai greu să înţeleg încăpăţânarea cu care susţin USL-ul, cu toate că proaspătul guvern a demonstrat deja ceea ce era de demonstrat şi anume că e depăşit de situaţie. Ce face guvernul în schimb? Nu ştim să mergem înainte, ia să ne ducem îndărăt că acolo ştim drumul, am mai fost şi nouă ne-a fost bine! Cum altfel se poate explica declaraţia primului ministru că va mări salariile bugetarilor indiferent dacă economia o ia la vale? Ce transmite domnul Ponta prin asta, nu cumva oare e recunoaşterea pe faţă că a câştiga electoratul bugetar cu iluzia unor bani care îşi vor pierde valoarea odată cu creşterea inflaţiei, e mai important decât însăşi bunăstarea ţării?

Şi parcă n-ar fi de ajuns, leul e tot mai slab cu fiecare zi şi după cum se văd lucrurile, în final va ajunge o mâţă jigărită şi plină de păduchi, dar am înţeles că nu guvernul acesta cârpit din bucăţi de saci vechi şi deşiraţi ar fi de vină, ci tocmai turbulenta Grecie. Nu credibilitatea redusă în continuarea reformelor, ci instabilitatea internaţională, aşa vrea domnul Ponta să credem şi din păcate, sunt destui care înghit pe nemestecate acest neadevăr.

Ar mai fi un lucru... Atâta timp cât presa purică CV-urile de la Educaţie, probabil că la Agricultură se descâlcesc iţele în valoare de 60.000.000 de euro în aşa fel încât Voiculescu Goarnă să nu fie nevoit să-şi rupă de la gură atâta bănet, că are şi el o curte de lighioane flămânde de hrănit.

Pornisem de la ideea că nu sunt politically correct... Analizând mai bine lucrurile cred că sunt realistă pentru că văd ceea ce este şi nu ceea ce aş vrea să văd şi că bunul simţ invocat de USL şi susţinătorii săi, e doar o expresie ca oricare alta... Dacă ar avea bun simţ, ar pleca şi i-ar lăsa pe alţii care se pricep înainte de a provoca pagube greu de reparat. Dar cum spuneam, e doar o expresie...

6 comentarii:

 1. Eu nici nu vad de ce ar trebui sa dai in toti... asa ca nu inteleg reprosurile. Sunt poate doar oameni fara argumente, care incearca sa justifice cuvintele tale prin lipsa de echidistanta si atat...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici eu nu cred că trebuie să dau în cei care nu merită, nici nu văd logica, dar în ultimii ani se întâmplă multe mizerii în presă şi nu dată am fost asaltată de postaci care-mi cereau imperativ să fiu echidistantă. Atâta vreme cât eu nu sunt jurnalist, nu-s angajata niciunui ziar, nu văd de ce ar trebui să fiu. Nu am norme deontologice de urmat, eu îmi spun părerea mea personală. Cui îi place bine, cui nu, şi-aşa-i bine. Mai naşpa e însă cu cei care vin să mă înjure şi să mă ameninţe în speranţa că probabil voi renunţa, dar n-o voi face. Aşa că...

   Ștergere
 2. Estimp, triberalii preacurveau cu Stanga Matusii Tamara, d-na Angela..

  Trădarea liberlaoizilor e pentru mine marele `eveniment` al ultimului deceniulu in politica romaneasca

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, un "eveniment" josnic. Vedem ce şi cum şi cu Adrian Năstase, poate totuşi o să-i numere cineva ouăle, dacă nu va număra el pe ale altora.

   Ștergere
  2. Nu stiu daca ati observat, dar liberaloizii au beneficiat de o imunitate la critica incredibila, pe tembeliziunile din dotare. Halucinant! chiar mai mult decat clonele lui Iliescu (care totusi au fost matca, creuzetul coruptiei postdecembriste)
   De câte ori incerca vreun pedelist izolat in mijlocul galeriei adverse sa aduca vorba de greselile, coruptia, rinocerizarea sau bomba bugetara cu efect intarziat a guvernarii Tariceanu, sareau cu totii ca arsi, de parca le puneai ardei iute sub fund.. Dovada ca, intuitiv, toata sleahta antireformista a inteles la timp ca auxilae-le liberaloide aduc DEJA servicii inestimabile reciclarii PSD.. Astazi, Crizel Antenescu continua directivele lui Patriciu (chiar daca a dat dracu`ntre ei)

   Ștergere
 3. Cat despre Bombonel, tare mi-e teama de un tie-break continuu pana luna viitoare, cand se prescrie..

  RăspundețiȘtergere