miercuri, 30 mai 2012

Guvernul Ponta - Consens naţional

Mi-am reglat bioritmul după discursul de la prânz al domnului Ponta şi-am simţit o pace interioară, de-mi venea să iau de mâini tot poporul din Piaţa Decebal de la mine din oraş şi să cânt kumbaya milord, kumbayaaa.

Dădusem ochii peste cap când a zis că niciodată de acum 22 de ani n-a fost aşa un consens electoral ca acum. „Trăiască şi înflorească” mi-am zis... de-acum încolo totul e stabilit, nimic nu mai e la voia întâmplării. Deschid vechiul carneţel cu ode, ascut creionul HB pe care nu l-am folosit de pe vremea în care aveam desen tehnic la şcoală. Mă simt pregătită să scriu un imn de slavă în cinstea conducătorului iubit care-mi zâmbeşte numai mie de trei ori pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara, ca o pastilă amară dar necesară sănătăţii mele. Iau hapul pe nemestecate pentru că mi-au zis la televizor că e unicul remediu contra bolilor necruţătoare care aş putea să le iau de la imperialişti şi alte elemente destabilizatoare.

Domnul Ponta îmi zâmbeşte larg şi-mi spune că el dacă ştia că miniştrii numiţi de el erau nişte plagiatori de duzină, dădea cu ei de pământ de nici praful nu se alegea de ei. Eu îl cred, că-mi place cum stă la pupitru cu faţa lui de intransigent şi-n plus, abia aştept să-l văd şi diseară pentru că am devenit dependentă de el. Nu-mi pot imagina niciun prânz, nicio cină fără primul meu ministru care e glumeţ din cale-afară: acu’ zice că dă, acum că nu are de unde. Eu înţeleg pentru că nu te joci cu greaua moştenire şi să ne înţelegem... Domnul Ponta ar de la el dacă ar putea, însă nu poate: bona thailandeză costă mult, maşinile de curse, habar n-aveţi, în plus mai trebuie să-şi ia ochelari noi.

Cine-şi închipuie că e uşor să fii prim ministru, se înşeală! Toate costă şi bani nu sunt. În plus, pensionarii ăştia trebuiesc protejaţi până la alegeri, nu poţi să le rupi parizerul de la gură cu taxa de solidaritate, mai ales celor care-şi servesc parizerul pe Coasta e Azur, că Băile Felix cică ar fi radioactive.

În fine... Domnul Ponta are şi el sensibilităţile lui şi mai ales, e şi el om! Credeţi că e uşor să guvernezi o ţară la televizor?

18 comentarii:

 1. Eu va spun boala nu are leac ,fiindca din nefericire pentru poporul roman este greu de urnit.Vad ca peste tot oameni sunt dezorientati si spun ca nu merg la vot ca nu au pe cine vota iar asta le convine de minune . Cred ca salvarea noastra va veni de la cei (cel) care ne va convinge sa mergem in masa la vot.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Întotdeauna am aşteptat pe cineva dispus s-o facă pe Mesia pentru noi, probabil asta ne-a ţinut ca neam în viaţă: convingerea că acela va veni într-o bună zi, dar mă întreb câte generaţii au pierit aşteptând?

   Ștergere
 2. Ritmul face muzica, deh!
  M-am prins mai greu, da-i fina, foarte fina.
  Cum realitatea este o chestie mult mai personala decat pare, folosirea paternurilor devine o necesitate, o obligatie.
  Dar sa punctezi atat de fin, asta deja inseamna prea mult. Cam ca pacientul dupa duelul cu sabiile, simte asa, o stare placuta si acasa - poc!- pica din picioare rapus. Touche, pussycat! ;) sau Goe, cum vreti,.. :D
  Gugal transleit riports: 'buna rau, nene!'.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu înţeleg cine a punctat fin, eu sau Ponta? Că el nu-mi pare prea subtil, sau văd eu prea în adâncime?

   Ștergere
  2. Hm,
   e test, nu?
   Definitely, you! ;)
   ..,ca rimeaza :D

   Ștergere
  3. Nu e test, chiar nu eram sigură :)

   Ștergere
  4. Ti-am pus o intrebare, undeva.
   ..,Nu genul feisbuc, aia e slava.
   Daca e novoie, repet.

   Ștergere
 3. Hmm.. a fi Balaban in grajdurile lui Augias, sau a fi Grajdan in balabanurile lui Ponta!? .. Totuna..
  Cine zicea ca nu nasc si la Moldova `oameni` (cu capu`nainte .. ca Hercule!)???

  Aud!?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu zicea nimeni, Moldova naşte mereu ceva :))

   Ștergere
  2. Dreptu-i !

   Ma gândeam la păcăliciul ăsta de Grajdan si m-am intrebat cu ce a putut fi prostit de bicheroi din anturajul lui Che Gargara ca sa faca muncile lui Hercule in grajdurile PSD? Sa se arunce chiar asa, ca prostul cu capu`nainte, ca sa-i pună lu` Bobonel hodrobelele la adapost..
   Hmm.. ii si asta ceva!

   Ștergere
 4. de-aia l-au si invitat aseara pe Lucian Bute la IrealitateaTv ; ca sa mai umple golul produs de ultima bomba mediatica cu Nastase)

  ~Bute, inundatii, Pepe vs Zavoranca and once again~

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Clejani, crime, violuri, incesturi. Cam ăsta e meniul zilnic al românului

   Ștergere
 5. Daca romanii ar avea minte, ar proceda exact cum au facut ei (politicienii) in anii '90. Era o expresie "cainii latra, ursul trece". Ar trebui sa-i lasam sa se bataie la tv pe toate canalele, dar sa nu-i votam. Am putea fi noi, alegatorii, URSUL. Felicitari pentru articol, va citesc cu placere.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ar fi într-adevăr o idee bună, din păcate utopică şi tot din păcate, nu putem fi ursul pentru că suntem deocamdată oi.
   Mulţumesc pentru aprecieri :)

   Ștergere
 6. Cred cu dezinvoltura Angela ca trocul pe care Ponta infantilul il vrea cu poporul roman e simplu: va dau cateva zeci de lei la salarii si pensii, voi lasati-ne in pace sa furam milioane si sa devalizam tara!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu zic că nici nu se străduieşte să fie prea subtil, Marian :)

   Ștergere
 7. Eu nu zic ca nu ar fi bine sa se poata vota cu o persoana care ne place, care vorbeste frumos si are un plan, o strategie...dar nu pot sa nu ma intreb de ce trebuie neaparat sa votam in felul acesta? La o adica, de ce nu am incerca sa ne uitam la programul politic al unui candidat, la doctrina pe care o sustine acesta, si in general la activitatea lui in politica romaneasca: ce anume legi a initiat/sustinut/votat respectivul candidat, la care din initiativele legislative s-a opus si din ce considerente? Ce spune, ce scrie, daca are un blog sau a semnat articole publicate in ziare...este el consecvent in convingerile si actiunile lui, sau se abate de la doctrina dupa cum bate vantul? Poate ca daca am incepe sa sustinem si sa votam candidatii dupa asemenea criterii ar fi sanse sa alegem o altfel de clasa politica, si in acelasi timp sa ne scutim de o seama de dezamagiri..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu aşa votez, dar nu te poţi aştepta ca toată lumea să facă la fel... Gândeşte-te la comune şi sate unde primarul, popa şi directorul de şcoală sunt Dumnezeii locali, la presiunile pe care le fac şi la neştiinţa alegătorilor, apoi la cei care votează pentru băutură sau bani, pe care nu-i interesează decât clipa de faţă din lipsa unei conştiinţe civice sau mai simplu, a inteligenţei elementare. Votul universal e de vină, nu toată lumea ar trebui să aibă drept de vot.

   Ștergere