marți, 1 mai 2012

Deşteaptă-te sclavule!

Am tot auzit pe la unii-alţii cum că imnul naţional ar trebui schimbat şi fiecare a sugerat varianta care credea că e potrivită. Iată că mă alătur şi eu lor cu propunerea proprie, în care aş schimba doar un singur cuvânt: "române", cu "sclavule".

Deşteaptă-te sclavule, tu nu vezi ce ţi se pregăteşte? N-ai simţit încă balele dezgustătorului varan prelingându-ţi-se peste portofelul în care mai ai bani de-o pâine şi-o vodcă ieftină? N-ai simţit răsuflarea împuţită a lupilor flămânzi din spatele cârlanului, adevăraţii păpuşari în mâinile cărora atârnă, saltă, gesticulează şi vorbeşte micul Pinocchio?

Nu te-ai săturat să fii condus de urmaşii foştilor activişti de partid cu "origine sănătoasă", putorile satelor şi oraşelor, beţivii şi rupţii neamului, lepre nefolositoare care şi-au găsit culcuş cald ca nişte potăi vagaboande în sânul Partidului Comunist? Mai vrei sclavule să vezi faţa umană a comunismului? Du-te în Coreea de Nord, să vezi cum e, să afli ce-ai fi putut ajunge, carne de tun şi muritor de foame.

Deşteaptă-te sclavule, deschide-ţi ochii şi încearcă să înţelegi cine te va conduce de azi înainte, fă un efort şi imaginează-ţi viaţa ta şi a copiilor tăi peste câţiva ani când te vei fi trezit din beţia prostiei. Degeaba te vei revolta atunci, că-ţi vei fi pierdut deja orice speranţă şi orice vis, pentru că vei fi vlăguit, sărăcit şi-n pielea goală. Foamea "greilor" nu e uşor de potolit şi nu se vor lăsa până ce nu-ţi vor fi supt şi măduva din oase.

Deşteaptă-te odată sclavule, că dormi de 75 de ani... Nu mai întinde mâna neam de traistă, nu lăcomi la un litru de ulei că nu-ţi ajunge toată viaţa şi dacă pentru atâta te vinzi tu, ăla care ţi-l dă pomană ca ultimului cerşetor, îţi ia în schimb totul... Viaţa ţi-o ia.

7 comentarii:

 1. Hehe, treaba e că ne ține cam mult manevra asta de deșteptare, și am început să cred că nu o să se întâmple. Cât despre sclavie, ne este insuflată genetic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu în gena tuturor, doar că ăia aleg şi pentru noi că-s mai mulţi, mai proşti şi ieftin de cumpărat, aproape gratsi. Mereu la afertă.

   Ștergere
 2. eu m-am desteptat o data. cand l-am votat pe base ca sa nu fie adrian. apoi m-am desteptat a doua oara. cand nu l-am mai votat pe base.
  cred ca-i mai bine sa fii prost, mai confortabil, nu stiu...imi pare ca prea le-ntorci din scriitura, ai spune ca toti is rai, dar varanii in mod special. si mai ales pinochio asta, uiti ca si marineru' si oamenii lui au fost fauriti tot de gepeto.
  sunt curios cum ai sa scrii peste vreo 6-7 luni, te urmaresc. nu dintr-o masina neagra, doar pe blog, ok?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce crezi tu că se va întâmpla peste 6-7 luni, când azi s-a făcut euro 4,50 din cauza neîncrederii pieţelor în viitorul guvern? Dacă îţi faci cumva iluzii că obiceiurile PSD-iste s-au schimbat odată cu noua generaţie de ţepari, te înşeli. Şi da, toată clasa politică ar merita să plece acasă, să nu mai aibă dreptul de a candida niciodată. Schimbarea pe care o tot clamează românii pe la manifestaţiile organizate, nu trebuie să însemne neapărat înlocuirea lui dracu' cu taică-său, rocada între partide... schimbarea ar trebui să fie totală şi s-o luăm de la zero, curat, fără oameni pătaţi, controversaţi, infractori şi turnători dovediţi. Cât despre Voiculescu... s-avem pardon, ai impresia cumva că o lepră care a trăit din turnătorie poate să se fi transformat într-un heruvim? Iar Pinocchio e exact ce a spus Iliescu că e: un cârlan fără minte.

   Urmăreşte-mă liniştit, eu sunt consecventă şi am caracter, voi spune mereu ceea ce gândesc, indiferent de cine e la putere, indiferent pe cine deranjez.

   Ștergere
 3. Stimata doamna, imi vine greu sa va inteleg ardoarea cu care sustineti guvernarea PDL (mai exact spus Basescu), atata timp cat aceasta s-a dovedit de nenumarate ori ineficienta, ca sa nu spun de-a dreptul rau intentionata. Pana la urma nici nu ma intereseaza de ce o faceti.Sunteti libera sa va exprimati opinia, asa cum consider si eu in privinta mea. Vreau doar sa va spun ca o asemenea stare de incertitudine si o asemenea lipsa de perspectiva pentru viitorul meu personal, dar si al tarii, nu am simtit sub nici una din fostele guvernari. Nu voi fi de exemplu , niciodata convins ca politici de austeritate absurde (taieri de salarii de 25% in mediul bugetar, cresterea TVA cu mai mult de un sfert fata de nivelul precedent, introducerea impozitului forfetar) vor conduce la repornirea economiei romanesti. Asta ca exemplu de INEFICIENTA manageriala in privinta crizei economice. Ca sa nu mai vorbesc de unele idei de-a dreptul halucinante, precum cea de reducere a pensiilor (mare parte dintre ele derizorii), sau de desfiintare a unui mare numar de spitale, etc., etc... Si atunci ce varianta de vot imi va ramane? Trageti va rog singura concluzia. P.S.: Nu sunt nici bugetar, nici pensionar si nici o povara pe umerii statului roman (asistat social). Muncesc de-mi sar capacele, din pacate pe un salar mizer...Asta si datorita faptului ca PDL a "creat" nenumarate locuri de munca din 2008 incoace... dintre care am putut alege :(. Acest P.S. l-am adaugat pentru a nu va ghida pe cai gresite in ceea ce priveste opiniile mele politice. Inca un amanunt: nu sunt SCLAV, atata timp cat gandesc cu propriul CREIER. Poate ar fi bine de retinut pentru propagandistii PDL...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stimate anonim, poate ar fi mai simplu să-mi explicaţi dumneavoastră credibilitatea unui guvern din care face parte indirect un devalizator şi-un turnător. Poate-mi explicaţi să pot şi eu pricepe odată cum poate o persoană articulată şi-n aparenţă inteligentă să-şi mai dorească PSD-ul la putere, indiferent de conjunctură. Nu sunt propagandist PDL şi dacă eraţi mai atent, aţi fi descifrat categoria la care mă refeream ca fiind sclavi. Din păcate, pe lângă ei, mai sunt şi oameni care nu-şi dau seama pe ce lume trăiesc.

   Ștergere
 4. Mare dreptate ai! Bravo! Felicitari pentru faptul ca spui lucrurilor pe nume, fara nicio retinere! Te sustin:) Si eu sunt radical din acest punct de vedere, desi am "doar" 21 de ani(neimpliniti inca...)

  RăspundețiȘtergere