joi, 19 aprilie 2012

Primăvara vrajbei noastre

Primăvara anului de graţie 2012 ne găseşte la fel de zbuciumaţi, divizaţi, polarizaţi între partide, simpatii şi antipatii politice, la fel de duşmănoşi cu cei care nu ne împărtăşesc opiniile, ba aş merge până la a susţine cu toată răspunderea că am devenit aproape cu toţii nişte talibani, extremişti care nu cunosc cale de mijloc.

Exemplul refuzului dialogului coerent între opoziţie şi putere s-a transferat în societate, dând naştere la adevărate războaie ideologice fractricide, de unde echilibrul a dispărut complet. Nimeni nu e dispus să cântărească părerea celuilalt, fiecare vorbeşte de pe poziţia sa de forţă, convins fiind că „ai lui” sunt cei mai buni. Această lipsă de echilibru ne caracterizează perfect şi se explică prin lipsa maturităţii politice, absenţa unei experienţe îndelungate a exerciţiului democratic.

 Fiecare campanie electorală ne-a adus în aceeaşi stare ca acum, dar se pare că cea care abia a început va fi de departe cea mai virulentă, violentă, pe viaţă şi pe moarte. Ea a debutat cu trădările pe ultima sută de metri, când politicieni oportunişti au dezertat din partidele lor şi au migrat luându-şi cu ei parte din „supuşi” spre alte partide, zdruncinând din temelii construcţiile şi schemele politice existente.

Raportul de forţe nu mai poate fi evaluat cu exactitate, odată cu apariţia monstrului PP-DD a cărui existenţă şi evoluţie se datorează în principal naivităţii, credulităţii şi convingerii celor care cochetează cu această formaţiune, că statul trebuie „să dea”. Lipsa de educaţie şi uneori de discernământ a îngrăşat această găselniţă ajungându-se în stuaţia de a deveni o reală ameninţare pentru democraţie şi statul de drept. Faptul că în 2012 avem un partid de extremă stângă, care prosteşte sute de mii de oameni cu promisiuni fără acoperire în realitate, dovedeşte lipsa de maturitate politică dar şi involuţia noastră ca societate democratică, nemaivorbind de oportunismul fondatorului acestuia, Dan Diaconescu, cel care datorită faptului că deţine o televiziune rău famată, va deveni prezidenţiabil în 2014.

Cu toate frământările scenei politice, românii au ceva de câştigat dacă sunt suficient de atenţi să vadă că împăratul nu are haine pe el: că politicienii nu lucrează în slujba lor şi că tot ce-i împinge la trădări, migraţii, dezertări şi schimbări de direcţie, este în interesul lor personal. Puţini dintre români îşi mai fac iluzii că ceea e îi determină pe conaţionalii lor să intre în politică ar fi patriotismul sau dorinţa de salva ţara, de a pune umărul la crearea unei vieţi mai bune pentru cei care-i votează.

Totuşi după cum spunea Nicolae Iorga că „a părăsi o luptă din cauza ticăloşiei mediului e tot una ca şi cum ţi-ai tăia gâtul fiindcă e noroi afară”, nu putem rămâne indiferenţi şi neimplicaţi la spectacolul politic, dar avem nevoie de echilibru, de dorinţa de a evalua oferta şi cu siguranţă, de dialog şi comunicare fară de care nu suntem altceva decât nişte talibani care-şi impun ideile cu forţa.

Articol publicat de subsemnata in Actualitatea Magazin Nr.11 


P.S. Comentariile injurioase vor fi ... golite de conţinut, aviz poporului OTV.

59 de comentarii:

 1. Poporul te salută, sper că şi Bălan călare pe condurăţean !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 2. Dan Diaconescu presedinte !
  Diaconescu si poporul !!
  Oftica-te Angela pt ca el va castiga !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bravo fratioare !
   Asa este !
   Diaconescu presedinte !
   Huoo Basescu !

   Ștergere
  2. Trist dar adevarat. Sunt unul din cei care sunt constient de pericolul extrem pe care-l reprezinta acest ddd infect si adunaturile lui..... Din pacate, din cauza acestor no name no iq, no nothin' vom suferi si ceilalti, oamenii normali, rationali, care muncesc cu adevarat pentru consolidarea democratiei. Dar, vom suferi. Vazandu-i in cel mai rau caz in parlament. Fiti siguri ca mai departe nu au voie, punem pariu bogdan, anonim si toti anonimii universali pdd-isti?

   Ștergere
  3. Voteaza-l pe Ponda !
   Ca sa continue treaba lui Iliescu !
   Sau mai bn Kelemen Hundor !
   Astia macar nu au fost la putere niciodata !
   Le putem da o sansa !
   Mai rau ca acum chiar nu se poate !

   Ștergere
  4. Adrian, aşa este... mai departe de Parlament nu pupă, dar şi atât e mult, nu?

   Ștergere
  5. Mai ai gura sa vorbesti ?
   Cand ai dat ochii cu multimea furioasa te-ai bagat sub pat !
   Acum pe bune cine te plateste sa scrii aberatiile astea ?
   Ponta sau Basescu ?

   Ștergere
  6. Bogdan, bănuiesc că vrut să zici Ponta şi Hunor... Nu eşti informat deloc, Ponta vrea să fie prim ministru, iar Kelemen Hunor sau oricare de la UDMR nu candidează la preşedenţie din simplul motiv că ştie că nu are şanse, minoritar fiind. Totuşi, faptul că votezi pe cineva doar pentru că alţii "au mai fost", nu pare a fi un motiv serios.

   Ștergere
  7. Dar nici sa lasam aceleasi panarame de 22 de ani nu e normal !

   Ștergere
  8. Bogdan, atâta vreme cât te exprimi civilizat, îţi las comentariile. Când o iei pe arătură, s-a zis cu libertatea de exprimare, pricepi?
   În altă ordine de idei, chiar ai impresia că mi-e frică de voi? :))

   Ștergere
  9. Pai alalta seara cand a venit inudatia de otv-isti nu ai comentat nimic !
   Probabil erai prea traumatizata !
   Nu vrei sa vb cu poporul ?
   Oricum eu pe aratura nu cred ca am luat-o ! ( sau ma rog nu prea tare ! )

   Ștergere
  10. Ah si vezi ca nu mi-ai raspuns la intrebare !
   Cine te plateste sa scrii ”articolele” astea minunate ?
   PDL sau USL ?

   Ștergere
  11. Pardon? Turma aia de cocalari care şi-au deversat colecţia de înjurături şi lipsa a şapte ani de-acasă numeşti tu popor? Nu am ce să vorbesc cu ei, nu există limbă comună. M-am amuzat doar constatând că am avut perfectă dreptate :)

   Ștergere
  12. Asta e in seara ai lumea era putin cam nervoasa pentru ca le-ai insultat idolii !
   Pai l-ai facut betiv pe domnu ovidiu balan !
   Si nu mai tin minte restu !
   Oricum aste e tara noastra cu bune si rele trebuie sa intelegem pe toata lumea !

   Ștergere
  13. Oameni buni, voi va iubitzi cumva, ashe de-un Sindrom Stockholm, imi apare ca o viziune !

   Oricum trebuie sa fie, musai, si ceva incest in Romaia de azi care e formata doar din aparitii publice care sunt copiii cuiva si nepotzii cuiva ce-au omorat caii la colectivizare, in toate ashe dzisele tabere "adverse". Caz doara totzi e rude si filiatia oculta nu are nevoie de contract scris deci lupta de demascare e inutila sau are extrem de putine sanse.

   O apara extrem de bine apartenenta la crima sau delatiunea aia majora, oripilanta si ascunsa undeva in istoria fiecarei familii de conducator de pe scena politica romaneasca si pe care fiecare membru al familiei o stie si e constient ca si adversarul i-o stie.

   Desi aduce putin a resemnare, cred ca singura sansa pe care cei (inca !!!) onesti o pot avea este in decrepitudinea ce apare in timp datorita casatoriilor consancvine.
   Putem spera ca asta-i va scoate de pe arena intr-un viitor care sa permita poporului sa se regenereze ???

   Ca o paranteza :

   Interesanta tema asta cu legatura dintre "universalitatea consacvina a crimei politice" si parvenirea ciobanului vrancean si cu cel ungurean in detrimentul celui moldovean...
   Ca o dovada ca nu-i nimic nou sub soare si ca-comunismul doar a exacerbat si-a scos in fruntea natziei niste tare existente dar care se petreceau ashe, cam in dosu' shurii, pana atunci.

   Hristos a Inviat !

   ...si am convingere (ceteste "speranta") ca a inviat si pentru asta

   PS. Iara tu Angela draga, da-i 'nainte dar "nu spera si nu ai teama..." !

   Ștergere
  14. Adevărat a-nviat!

   Nu am teamă, dar mai sper şi mulţumesc pentru comentariul excelent :)

   Ștergere
  15. La cati retarzi otevizati sunteti in tara asta ..pericolul exista..!
   Spre ghinionul vostru..noi stim cum se pune stampila! Voi...mai stati cateva mandate pana veti invata sa scrieti si sa cititi..Pe urma..mai stam de vorba!

   Ștergere
 3. În altă ordine de idei, chiar ai impresia că mi-e frică de voi? :))
  Asa s-a gandit si Nicolae Ceausescu !!
  Stim cu totii ce a urmat !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu că ar fi treaba cuiva, dar nu mă plăteşte nici unul, nici altul. Nu totul se vinde şi se cumpără, sau se capătă pomană, dar poate nu aveţi de unde să ştiţi, obişnuiţi fiind să votaţi cu care dă ceva în plus.
   Cât despre ameninţare, păstrează-le pentru babele nevricoase... Dacă nu ştiai, trăim în Europa, nu în Africa.

   Ștergere
 4. Sigur este de ajuns, insa cine-i poate opri? Acesti otv-isti au primit deja 20.000 euro, repartitii pentru case, ciocoi spanzurati, economie mai infloritoare decat cea a Chinei......Doamne Dumnezeule, ddd a creat sistemul perfect, clantanind non stop din dantura lui distrusa :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au primit vorbe şi cu atât vor rămâne, doar că nu realizează asta.

   Ștergere
  2. o sa mai primesti nu-ti fa griji !

   Ștergere
  3. ei, nu-i nimic... câinii latră, ursul trece. oftică-te.

   Ștergere
 5. gogaie gogaie, tu esti inferior chiar si simplei capuse care a invadat Bucuretiul! un organism simplu, care se naste ieri si moare azi. gogaie gogaie, da'ti'as la.....intreaba'ti rudele.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Esti posedat ?
   Gigi Becali avea dreptate in Romania bantuie Satan !
   Asa ar avea Romania un viitor !
   DD presedinte si Gigi prim ministru !

   Ștergere
  2. Nu draga, erau oile lui ca au si copite si coarne ca cel de care pomenisi.Ai grija ce-ti doresti ca astia daca ar ajunge ce ai vrea tu primul lucru care l-ar interzice ar fi internetul si atunci tu pe unde ti-ai mai scuipa veninul de macho tinut sub papuc de nevasta sau de sef???

   Ștergere
 6. Draga Angela, se impune o intrebare si un raspuns. Cat de incult poti sa fii incat sa-ti mai permiti un sac de gunoi in gunoiul propriu? Asta face ddd, intra ca un gunoi in alte gunoaie. Pai suntem la Glina sau cum?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ideea e că nimic nu se face gratuit în politică, plus convingerea că dacă intri în politică, nu te mai atinge nimeni şi nimic, asta e de fapt miza, doar că s-au mai schimbat între timp lucrurile Îi pasă lui de ţară şi de ăştia de cred în el ca-n sfinţii din calendar, cât îmi pasă mie de-o cioară care croncăne-n copaci.
   Nici n-are rost să vorbim despre calitatea lui ca om, din moment ce mai ieri îl toca pe ciocoiul Băsescu, iar acum mă toacă pe mine, o anonimă şi-i instigă la tv pe reduşii ăştia să mă linşeze verbal, că altfel nu se poate din fericire.

   Ștergere
  2. Facem pariu ca sunt si alte metode de linsaj ?
   Nu doar verbal !
   Stai sa vin prin Oradea si vezi tu !

   Ștergere
  3. deja tremur :))
   hai că m-am plicitisit de tine.

   Ștergere
  4. Daca te prind te tai bucati si te dau la caini !
   Satanisto !! huoooooooo huooo !!

   Ștergere
  5. vezi că te-ncurci în pseudonime. am o veste proastă pentru tine şi anume, e foarte probabil să-mi fac concediul pe banii tăi babuinule.

   Ștergere
  6. Ghiocel si Gogaie, de ce nu va luati voi doi de mana si nu veniti la Bihor ca va asteptam cu "drag".Nu uitati sa va luati si pasapoartele ca aici e Europa Civilizata.Tot va tineti de amenintari da nu stiti un obicei de-al nostru.O sa vi-l spun!Aici cand implinesti 14 ani si ti se face buletin, tata iti da cadou (indiferent daca esti baiat sau fata),o brisca,adica briceag.Deci cam fiecare bihorean o are si nu e arma alba pt. ca e pentru taiat sunca(care e sunca si nu slanina de la voi).Daca nu va comportati frumos cand veniti pe aici poate nu va dam sunca cu brisca...Eu cred ca in cazul in care ve-ti ajunge pe la noi, o sa va schimbati parerea pentru ca o sa credeti ca ati ajuns la Viena,asa e de frumoasa Oradea si o sa va schimbati comportamentul si limbajul de Gheboaia.

   Ștergere
  7. Ups, "iote" ca ma molipsii de la agramati."Veti" se scrie impreuna si nu despartit.Scuzati e de la cauza de "molipsire".

   Ștergere
 7. anonim, ti-am citit comentariile si de pe celelale articole ale Angelei. Pentru mine esti destul de clar, un chrahat ratat. daca inca nu stii ce creatura de ras esti, asculta ce-ti dedic - piesa Anonim semnata Parazitii. enjoy, u mtfk.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
 8. Diaconescu Presedinte
  Diaconescu Presedinte
  Diaconescu Presedinte
  Diaconescu Presedinte
  Sa moara toti ciocoii de ciuda ca li s-a infundat !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eminescule mars inapoi in mormant ca aici nu ai drept de vot ca murisi de mult!!!

   Ștergere
 9. Angela, da'l in judecata. mtii lui de scarnavie.

  RăspundețiȘtergere
 10. Ba dar voi sunteti chiar fraieri !
  Nu Diaconescu e solutia !
  Acum se reface Partidul Comunist Roman !
  Sa vedeti ce ordine si disciplina fac aia !
  Traiasca PCR !

  RăspundețiȘtergere
 11. anonim, QED. esti mai prost decat 3 litere urat mirositoare: ppd. controleaza-te la bracinari strungar shomer, ia vezi sa nu putzi maro.

  RăspundețiȘtergere
 12. Sigur că da, Diaconescu Preşedinte ! Preşedintele Salonului 9, ţara BĂLĂCEANCA !

  RăspundețiȘtergere
 13. Neadan Careviotrage19 aprilie 2012, 18:17

  Stimatzi retarzi ai partidului popoului, nu mai spumegatzi, ca nu va exsista orgasm social mai puternic, decat cel din ziua in care zeul vostru nea Dan Carcaleteanu, va va juisa cu bolta pe limbile cu care-l stergeti la kurdistan! Sa vezi atunci repartitii si pomeni fara numar! jucati, dansati, scuipati, sa ne radem sa ne simptem bine! :)))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Taaci waa !
   Daca ai curaj da-mi adresa ta !
   Hai sa o facem parte in parte daca ai tupeu !

   Ștergere
  2. Neadan Careviotrage20 aprilie 2012, 16:17

   Gogaie, iti las tie si partea mea de repartitie de la don'Dan von Carcaletenstadt precum si placerea de a continua sa-l lingi peste tot si sa-i legi sireturile la bentley. Adresa nu ti-o dau ca nu primesc javre in curte!

   Ștergere
 14. Diaconescu preşedinte, Diaconescu preşedinte !
  Gata, fă-i injecţia !
  Bălan să muncească cu spor, să arunce kk în ventilator !

  RăspundețiȘtergere
 15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 16. Tanti,Diaconescu ne dă nouă
  case, lapte, brînză, unt şi ouă !

  Peste un an ne dă şi furadan !

  RăspundețiȘtergere
 17. Am castigat masinaaa la tombola OTV !!
  Iupii !
  Angelaa oftica-te !
  Eu am castigat si tu nuu !

  RăspundețiȘtergere
 18. Domnu Dan preşedinte,
  domnu Dan preşedinte
  să vă dea şi vouă
  o Elodie mai nouă !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hanonime, s-au reinfiintat cap-urile tartane? Hai da o fuga la caracal, poate te pune si pe tine dom'presedinte vice peste boi, k tu esti al mai mare :)

   Ștergere
 19. Doamne, ce de retardati in tara asta... astia nu au dreptul sa stea in libertate,daramite sa mai si voteze.
  Eu i-as intreba pe aia de tin acum cu retardul de serviciu al Rromaniei,recte DD, la alegerile anterioare pe cine au votat pentru niscaiva faina, ulei,zahar s.a?
  Citind comentariile de mai sus, sincer mi-e rusine ca-s conational cu asemenea specimene.

  RăspundețiȘtergere