marți, 20 martie 2012

Şedinţa de celulă de partid la domnu' Dan

Domnul Balamuceanu îşi drege vocea, îşi îndreptă cravata pe care a primit-o de la naşu' în 1957 la nuntă, îşi şterge spuma din colţul gurii, lipeşte microfonul de gingii, se uită fix în cameră şi începe să vorbească ezitant...

- Dragi români, ne-am unit strâns în jurul partidului lui domnu' Dan, viitorul preşedinte al României pentru că nu se mai poate. Eu nu mai pot nici cu Viagra, că cică sunt cardiac şi mai e şi scumpă a dracului, nu-mi rămâne de staţiune la Sovata că din amărâta mea de pensie de la MAPN mi-a tăiat deja ciocoiul Băsescu 110 Ron, ca răsplată pentru cei 25 de ani de apărarea a patriei, care m-am sacrificat la trageri şi aplicaţii şi am dus soldaţii la porumb, că eu eram ofiţer şi stăteam mai mult pe lângă popota mobilă cu alţi colegi ai mei de arme şi ca să rezistăm condiţiilor inumane de a privi soldaţii patriei la cules, trebuia să ne îmbătăm turtă ca să evităm vreo tragică sinucidere provocată de descărcarea accidentală a vreunui pistol Carpaţi uitat cu piedica trasă, din cauza la suferinţă cum am zis deja.

Vă rog să mă credeţi dragi români că ne-a fost tare greu, mai ales seara când trebuia să ieşim la Astoria în uniforma patriei iubite, care ne strângea gulerul şi pe la piepţi de nu mai puteam de iritaţii, ca să nu ne ia beţivii fără respect la bătaie când ne punem cizmele pe mesele lor de osteniţi ce eram. Unde mai pui că nici chelnerii nu erau foarte amabili când ne adunau de sub mese şi nu puteau să ne umble la portofel, că haina statului era sfântă, nu ca acuma când orice ordinar poate să pună mâna pe ea şi să scape nebătut.

Oricum, nici să ţii un pluton la respect nu era uşor, căci cine crede că e de ici de colo să-i pui toată ziua la plantoane, la împins valiza târâş şi la spălat buda cu periuţa de dinţi, e ori prost, ori n-a făcut armata. Câteodată eram aşa de supăraţi că le mai trăgeam cu obidă câte un picior în cur ordonanţelor ca să ne eliberăm de durere şi jale, ca să ajungem acuma să avem o pensie de tot căcatu' de 70 de milione vechi care nu ne ajunge nici pe-o măsea. Aş vrea să zic  în încheiere că când domnu' Dan şi partidu' nostru o să ajungă preşedinte, o să redăm Astoria poporului cu tot cu chelneri şi o să cerem dreptu' să ne îmbrăcăm în uniforma patriei la înâlnirile lunare şi colegiale, că tineretul de azi din cauza la educaţie, nu mai are niciun respect pentru apărătorii ţării. Aşa să ne ajute Dumnezeu şi domnu' Dan. Vă rog să băgaţi ceva şi dumneavoastră domnu' Dan.

34 de comentarii:

 1. Rivolutie, pe bune ...nu-i vrajeala !! :)))

  RăspundețiȘtergere
 2. Suuuper! Imi amintesti de niste scene vazute de mine la o intrunire a mogulashului cu pensionarii deloc amarati (cei care nu erau definitiv senili).

  RăspundețiȘtergere
 3. ce amuzant...doua babe, vecine cu bunica la țară, chiar au râs de s-au prăpădit; te așteptăm la parastas !
  P.S. Oricât de handicapat ar fi Diaconescu tot va lua mai multe voturi ca pedeleul pe care-l lingi intens

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce sa-ti fac eu daca gandesti cu curul?! Asa e si rezultatul.

   Ștergere
  2. Şi încă ceva... Blogul meu nu e HydePark şi nici democraţie nu găseşti aici, ci dictatură, aşa că următorul comentariu care va conţine "lins" sau orice altceva îţi mai trece prin cap va fi şters, pentru că sunt o dictatoare. Clar?

   Ștergere
 4. Stai, nu te enerva ! Eu zic sa alegi democrația ca ai văzut unde duc dictaturile...De fapt am vrut sa formulez altfel slugărnicia ta fata de portocalii dar nu eram sigura ca m-ai fi înțeles, având în vedere intelectul tău relativ modest.
  Știi ce nu înțeleg eu la tine ? Te revolți sistematic de mizeria din țară dar ii aprobi (fără ''lins'', am înțeles șefa și ma conformez :) ) pe cei care o perpetuează de doua mandate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă "intelectul meu modest" nu te satisface, pentru ce pierzi vremea pe aici? Ai cumva impresia că va cădea cineva în extaz admirându-ţi întelectul excepţional?

   În plus, chestia cu "portocalii" e deja desuetă, m-am plictisit de expresiile USL-aşilor la adresa celor care nu-l văd pe Antonescu preşedinte în vecii vecilor. În aceeaşi ordine de idei, nu vă e ruşine să ţineţi partea acestei uniuni contra naturii ţi să fiţi astfel continuatorii politicii lui Iliescu?

   Ștergere
  2. corectez: "şi". Ce să fac, e greu cu intelectul modest.

   Ștergere
 5. Nu simt nici o musca pe căciulă când vine vorba de USL sau Iliescu. In timp ce eu strigam prin piețe in anii '90 ''Jos Iliescu!'' nu știu TU ce făceai deși am o vaga bănuială...Daca ești asa intransigenta când vine vorba de USL de ce nu-i zici vreo doua domnului președinte care a vrut sa-l propună pe Ponta premier ? :)
  Nu ma pasionează nici antenele lui Voiculescu, sa nu avem vorbe! Nici eu nu-l vad pe Antonescu președinte (am observat ca si EL s-a împăcat cu ideea ca nu va deveni ever șeful statului).
  Dar, cu toate ca MRU e un tip inteligent și capabil, e captiv intereselor de partid ale unor semidocți ca Anastase, Udrea, Oltean. Tu nu poți înțelege însă asta, tu ''bagi mare'' în continuare :). Succesuri ! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu te simţi cu nicio muscă pentru că atâta timp cât spui că PP-DD va lua mai multe voturi decât PDL-ul, m-am lămurit de cât eşti de deşteaptă şi nu-mi pierd vremea cu tine. Sper să înţeleg că nu eşti dorită aici.

   Ștergere
  2. pardon, deştept, probabil că n-ai reuşit să-ţi maschezi aşa de bine identitatea.

   Ștergere
  3. Daca ai ajuns sa gindesti astfel dupa 23 de ani, probabil ca era mult mai bine sa fi stat acasa in anii '90, pentru ca dupa parerea mea ai facut-o degeaba si doar ai pierdut timpul. Ba nu, ai contat ca numar in statistici.

   Ștergere
 6. @ AdmuS
  believe it or not, oamenii mai evolueaza; OK,l-am votat pe Basescu & Co si ei au dezamagit, ce ai vrea, sa ne scufundam impreuna ?
  daca nevasta-ta te insala tu nu iei masuri, mergi pana-n panzele albe cu ea ? :)

  RăspundețiȘtergere
 7. @ Angela (studenta-n drept și publicista)
  trăiește-ți liniștită fărâma de eternitate cu fărâma de minte !
  te-ai supărat ca văcarul pe sat...
  HAVE A NICE LIFE !

  RăspundețiȘtergere
 8. Tismaneanu te-a invatat asta ? :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu, frustraţi ca tine, stalkerii şi caracterele de nimic care comentează ca să se bage-n seamă, să-i bage alţii în seamă, într-un cuvânt, narcisiştii ca tine. În definitiv ce vrei? Nu-ţi place ce scriu şi nici cum scriu, dar de azi dimineaţă, nu te-ai clintit de-aici... Ai cumva impresia că dacă o să continui cu miştocăreala asta golănească, epitetele şi caracterizările ieftine pe care mi le faci, o să mă speriu, descurajez şi n-o să mai scriu? N-ai să vezi: câinii latră, ursul trece.

   Fă-ţi un bine şi nu te mai tortura citindu-mă, altfel aş putea să cred că eşti doar invidios dincolo de toate "preţiozităţile" pe care le-mpărtăşeşti neinvitat, neîntrebat.

   Ștergere
  2. frățică, te-au invadat și aici postacii :)))

   Ștergere
  3. normal, aici au crezut că-s singură acasă şi n-am lanţ la uşă, frăţică :*

   Ștergere
 9. Nu e vorba de frustrari sau complexe, ai inteles gresit. Internetul e un spatiu public si nu te-a hartuit/amenintat nimeni. Au fost cateva ironii (poate deplasate, pentru care imi cer scuze) insa nu invective. Esti libera sa scrii in continuare (cel putin din punctul meu de vedere); toti avem dreptul de a scrie chiar daca unii scriu mai mult decat citesc...
  In fond, ar fi chiar plictisitor sa scrie toti ca Tismaneanu sau Eco :)
  Hai nu fi suparata, la vita e bella ...
  Succes in continuare !
  Don't take it personally, OK ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O fi internetul spaţiu public, dar ăsta e blogul meu personal. Nu mă deranjează când sunt înjurată, insultată pe HydePark, trimisă pe centură sau la cratiţă după frumoasele obiceiuri româneşti care consideră că doar acolo e locului unei femei. Mă deranjează să trebuiască să suport şi te citez aici: "ironii poate deplasate" la mine în casă. "Poate deplasate" îţi pot părea ţie aluziile la fărâma mea de creier, la îndeletnicirile pe care tu presupui că le aveam eu în 90 pe când te luptai tu cu comunismul, la presupusa ocupaţie de studentă la drept pe care n-am idee de unde-ai mai scos-o şi la presupusul meu servilism "portocaliu". Te informez că nu am orientare politică, nu fac parte din nici un partid şi nu cred că vei găsi nicăieri în textele mele vreo laudă sau critică la adresa PDL-ului Tu cu inteligenţa şi intuiţia ieşită din comun, presupui doar că dacă sunt împotriva USL, PP-DD, mă situez automat şi firesc în PDL. Cu raţionamente din astea de tarabă de piaţa de zarzavat, n-ai să convingi pe nimeni că posezi un IQ mai mare decât cel mediu.
   Şi da, viaţa e frumoasă, eu scriu unde vreau, când vreau şi mai ales ce vreau eu. Nu mă cenzurează nimeni, nu-mi spune nimeni ce să scriu, cu alte cuvinte, sunt liberă ca pasărea cerului. Dar probabil, asta nu ţi-a trecut prin cap, pentru că un "portocaliu", "băsist", nu poate fi decât vândut şi cumpărat. Probabil aşa eşti tu obişnuit.

   Ștergere
 10. Se vede ca avem pareri fundamental diferite despre notiunea de spatiu public/privat. Blogul tau e deschis comentariilor si practic oricine poate posta pareri aici. Daca sectiunea ''comentarii'' era dezactivata si eu interveneam totusi (prin mijloace ilegale), asta da,ar fi fost o intruziune nepermisa si o incalcare a intimitatii.
  Eu n-o sa trimit niciodata o femeie la cratita (cei mai multi bucatari sunt totusi barbatii) sau pe centura (alt personaj a facut asta, nu tin sa-i urmez exemplul).
  Chestia cu studenta la drept era o referire la Rica Venturiano (clasa a III-a, lecturi obligatorii), nicidecum o insulta; nici macar nu esti blonda, au contraire...
  Mai evadeaza si tu din spatiul asta ingust: cratita, centura, capace de canal, piata de zarzavaturi, din simbolistica asta sordida !
  Am inteles ca nu esti membra PDL (nici nu te-as fi invidiat) si ai tot dreptul sa-i urasti pe cei din USL sau PP-DD.
  N-a facut nimeni parada de iscutime a mintii dar e bine totusi sa-si cunoasca fiecare limitele.
  E foarte bine ca nu te cenzureaza nimeni desi e greu de imaginat cum ai putea sa cenzurezi pe cineva care niciodata nu scrie contra curentului.
  Si ia totul ca o confruntare de idei (cu usoare iesiri in decor, recunosc) si nu ramane suparata !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ANONIMULE MAI, HO SAU TURIC cum se zice in Ardeal.Nu-ti place ce scrie Angela dar vad ca azi ai "semnat condica " la ea la "Firma".Mai lasa draga spatiu si la altii ca nu mai are OMUL loc de tine.Vrem s-o mai si laudam nu numai sa-i frecam ridichea.Mi-e imi place cum scrie indiferent de subiect.Nu fi invidios!!!
   Ca sa iti aduci aminte de anii din piata Lasa-ne... Lasa-ne....

   Ștergere
 11. Cum va mai mândriți voi ca sunteți din Ardeal de parca Ardealul ar fi California :)
  Si sa nu uitam ca prin politica aberanta a lui Ceaușescu de industrializare o mulțime de moldoveni au ajuns in Transilvania deci mai ușor cu virtuțile ardelenilor ca nu tine figura.
  Spațiu e destul pentru toată lumea iar critica a fost constructiva, fii pe pace draga Pisi !
  Vreau sa spun ca se supară ea, e iute la manie dar ii trece cu apa rece.
  Aveți grija despre voi !
  Ciao !
  P. S. In piață nu se striga ''lasă-ne !'', asta e o lozinca lansata de cocalari pe stadioane in timp ce noi noi jucam la un nivel superior...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ardealul e mai tare decat California si decat sudul tau de dupa Carpati.Ardealu'e fruncea si bag sama ca iti cam place pe la noi ca prea te bagi in seama pe aici de 2 zile.
   Daca VOI(se vede de aici ce infumurat esti daca te numesti VOI)jucati la nivel superior lasa-ne si ramai in ANONIMATUL TAU.
   Si, n-ai nimerit-o ca nu sunt din Moldova.Siccc!
   Poate Tu!!!!

   Ștergere
 12. Conditionarea votului universal este singura solutie de clarificare a unor aspecte regretabile facute de natura umana in creatie.
  @anonim iti recomand sa scrii pe blogul ratiunii pure Mircea Badea:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mircea Badea e atât de democrat încât a oprit comentariile. Îi era greu să selecteze elogiile de înjurături. Probabil, aşa mă pricopsesc eu cu fanii lui supăraţi.

   Ștergere
  2. Pai,si Mircea Badea daca ar sti cum scrii si ca esti din Ardeal ar vorbi mai frumos daca ar intra pe blogul tau ca el dupa ce a fost in vestul tarii(cand mergea la Teo in Austria)a zis ca e singurul loc civilizat di Romania.Pe de alta parte (desi marca Mercedes e o marca buna si care mie imi place)eu nu as face in locul d-lui anonim atata tapaj pt. ca in Ardeal o cumpara mai mult "cocalarii"asa cum s-a exprimat musafirul tau nepoftit.
   Da nu stiu de ce nu te poate critica in mod politicos.O fi oare MISOGIN????

   Ștergere
 13. de doua zile ?? ma confunzi...ce muntean ar discuta doua zile cu niște ardelence ? :))
  Ardealul e mai tare decat California my ass...
  Ghiță Funar mai trăiește, Pisi ?
  nici tu n-ai nimerit-o,
  nu-s moldovean ci daco-roman,
  mai viteaz decat Tarzan
  am iPhone si am mertan :))

  Tschuss Pisi !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vai, nici nu stiam in cine s-a reincarnat dupa Cozma,Mihai Eminescu.(ii cer scuze anticipate poetului ca-l pun alaturi de tine.Faci niste versuri de groaza...Asa se explica ca o invidiezi pe Angela si o tot bati la cap.Mertanul e de la 1800 toamna????A acum inteleg.Daca nu esti ardelean, nu esti moldovean, nu esti muntean si ai mertan cu "m"mic atunci nu poti fi decat ROM si nu de la rom bautura din Jamaica.
   A tu Zat rapistule de pe blogul Angelei

   Ștergere
 14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere