duminică, 11 martie 2012

Politica de duminică

Peisajul politic romanesc mă plictiseşte de moarte... Eterna şi fără de sens aşa zisă grevă parlamentară a opoziţiei, a trecut demult în sfera chiulului banal, indiferent ce motive şi condiţii fanteziste s-ar invoca, impresia de neseriozitate şi dezinteres persistă ca şi cum domnii amintiţi ar fi prins gustul traiului pe de-a moaca pe banii contribuabililor de care-şi mai amintesc din cînd în cînd, în palide şi transparente tentative de a legitima o situaţie răsuflată, neacoperită moral şi nici strategic. Momentul în care ar fi putut reintra în Parlament cu onoarea neştirbită şi lăsînd impresia unui interes în a munci în folosul celor care i-au ales, a fost lăsat să treacă odată cu învestirea noului prim ministru şi a cabinetului său, însă din lene şi nesimţire şi ma mult ca sigur din cauza faptului ca PSD trăgea "hăis" iar PNL "cea", au preferat să-şi vadă de al lor "dolce far' niente" lipsit de răspundere şi morală.

Crin Antonescu începe să miroasă a cadavru politic şi chiar partidului său începe să-i pută, din moment ce au încercat să-l deştepte la propriu. Domnului Antonescu, nu i-a plăcut deloc inţiativa tineretului PNL de Prahova, dar nu s-a sinchisit foarte tare. Probabil că a făcut un efort supraomenesc şi de aceea a început să apară tot mai des la televiziunea sa preferată, Antena3, unde ar putea fi concurentul Danei Grecu după alegerile la care eu una, nici nu cred că va fi candidat.

Interesantă mi s-a părut şi strategia domniei sale de a explica achiziţionarea penthouse-ului şi modul în care a înţeles să-şi declare nemulţumirea faţă de ziariştii care au fotografiat şi scris despre subiect... Părea că nemulţumirea lui Antonescu se rezuma doar la faptul că a fost prins, cum s-ar zice şi nu că înainte de a se afla, a pretins că se va împrumuta de la familie şi prieteni pentru a putea supravieţui grevei parlamentare în condiţiile în care ar fi rămas fără salariu.

M-a deranjat faptul că a invocat dreptul la intimitate, nu atît al lui cît al vecinilor, pentru sensibilizarea opiliniei publice, însă omitea involuntar un lucru extrem de simplu şi adevărat: declaraţiile sale erau făcute tot la Antena3, ori se ştie că la fel ca în cazul OTV, publicul Antena3 e lipsit în mare măsură de discernămînt. Aşadar, un demers inutil al "bunului simţ", pentru că de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere, nu-i aşa?

Dincolo de caraghioslîcul care s-a lipit de cei doi protagonişti ai eternei opoziţii, dincolo de giumbuşlucurile, strategiile de doi lei ale lui Victor Ponta şi Crin Antonescu, rămîne o întrebare legitimă: Are dreptate Traian Băsescu atunci cînd consideră pe cei doi nişte copii teribili ai politicii romanesti nişte imaturi? Eu cred că da, iar confirmarea vine de la însuşi "tătucul" ideologic Iliescu, cînd spune că unul e mai cîrlan decît celălalt, în funcţie de împrejurări.

Cred că Romania a depăşit lunga perioada de amatorism politic în momentul în care s-a predat ştafeta lui Răzvan Ungureanu. Domnia sa reprezintă continuitatea seriozităţii şi maturităţii politice a preşedintelui Băsescu şi a politicilor sale şi cred că suntem pe drumul cel bun în care eternul "las-o mă, că merge-aşa", e pe cale să devină de domeniul trecutului.

8 comentarii:

 1. așa-i, frățică! dacă Ungureanu candidează pentru funcția de președinte îl votez cu amândouă mâinile, deși nu-l egalează pe Băsescu! cred că Băsescu a fost și încă mai este cel mai tare președinte pe care l-a avut și-l are România. punct.

  RăspundețiȘtergere
 2. Spre deosebire ed Ungureanu, Basescu a starnit pasiuni... pozitive, negative, nu conteaza... ne-a facut sa ne simtim vii. Ungureanu e tipl de baiat muncitor si cinstit, activitatea lui nu e pusa la indoiala, detractorii sai nu au obiectul muncii, cu alte cuvinte, Basescu i-a ciuruit inca o data!

  RăspundețiȘtergere
 3. Oare ce a cautat la TG.mures??a vrut sa fie sigur ca ardelenii sa stie ce are in cap!A reusit!adio presedintie!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă de Crin Antonescu vorbiţi, eu zic că nu a avut niciodată şansa reală de a deveni preşedinte, cu atît mai puţin acum.

   Ștergere
 4. Va aflați la guvernare din 2004. Doua mandate ! Priviți rezultatele: http://www.catavencii.ro/Ati-mai-omorat-un-copil-idiotilor_0_3442.html
  restul chiar nu mai contează...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Caţavencii au devenit nefrecventabili, aşa că nu mă interesează părerea lor.

   Ștergere
 5. Buna ziua,
  Ma iertati ca va deranjez, vin cu rugamintea la d-voastra sa sprijiniti pe blogul d-voastra campania umanitara”” Sa fim oameni... ”(http://safimoameni.blogspot.com/) cu logo campaniei punandu-l pe blogul d-voastra!
  Impreuna putem schimba vieti!
  Va multumesc pentru sprijinul acordat!
  Va rog frumos sa imi lasati un raspuns la adresa de e-mail safimoameni@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere