sâmbătă, 24 martie 2012

Călător în lumea viselor - preşedinte în pijama

Aşezat sau mai bine zis, tolănit cu voluptate în fotoliul prezidenţial, domnul Crin Antonescu afişă o mină sobră, cu  obrazul sprijinit în pumn, căutând poziţia cea mai asemănătoare cu Gânditorul lui Rodin, fără însă să fie nevoit să se aplece înainte, doar rezemat în cotul drept. O poziţie înclinată i-ar putea aduce un dezavantaj, sugerând o persoană măcinată de griji, ori el, nu are niciuna.

"Hai mai repede cu pozele", gândi el, bâţâind cu uşoară nervozitate piciorul, "mai am şi alte treburi importante pentru ţară, găinarilor!". Îşi roti privirea prin încăpere şi-i plăcu ceea ce văzu: feţe încântate, spinări uşor înclinate, servile, altele încruntate şi îngrijorate cu sabia lui Damocles asupra capetelor, cu spectrul puşcăriei promise în campania electorale, bântuindu-i.

Un zâmbet ştirb şi complice îi atrase atenţia, era a domnului Dan Diaconescu, proaspătul aliat fără de care n-ar fi câştigat  prezidenţialele. Domnul Dan a fost un drăguţ cedându-i voturile sale din semifinala unde ajunseseră ei doi contracandidaţi, în schimbul închiderii cu NUP a unor dosărele fără importanţă, dosare pe care i se înscenase personal ciocoiul de tristă amintire, Băsescu.

Se uită în dreapta lui la proaspătul prim ministru, modestul dar neiertătorul fost procuror, Victor Ponta. "Victoraş dragă, am învins, uită-te la perdanţii ăştia cum tremură", şopti în gând, derutat de bliţurile reporterilor din toată lumea prezenţi în sală să vadă şi să imortalizeze trimful bunului simţ.

Din stânga auzi o voce care-l striga pe numele mic "Crin, Crin!" Nu se putea întoarce chiar acum când îl fotografia tot mapamondul, dar vocea continua cu insistenţă să-l cheme pe ton mai ridicat: "Crin, Crin!". Iritat, se întoarse în direcţia vocii, dădu cu cotul în noptieră şi se trezi din somn. Vocea era a Adinei care-l chema la prânz. "Femeie fără inima, gîndi, mi-ai stricat visul"...

10 comentarii:

 1. Angela, daca George Laurentiu Crin etc nu s-ar fi visat in pozitia Ganditorului lui Rodin si ar fi fost in cea a Ganditorului de la Hamangia (ca tot este el dobrogean !)oare ce-ar fi visat?
  Hai, sa te vad!...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi, e simplu... Ar fi visat că-l doare capul :D

   Ștergere
  2. sau nu... ar fi poziţia de după ce află că a pierdut (iar), alegerile :)

   Ștergere
 2. Politica imi pare , dupa atatia ani , sau pana acum , a se ocupa cu dreapta si stanga , in loc de a fi preocupata de ceea ce este drept si ceea ce este gresit.”
  Richard Armour
  ”Politicienii , asemenea scutecelor , trebuie sa fie schimbati in mod regulat , din aceleasi motive.”
  Autor anonim

  ”Cand eram copil mi se spunea ca oricine poate ajunge presedinte.Am inceput sa cred asa este..”
  Clarence Darrow

  ”Adevarul nu este determinat de votul majoritatii.”
  Doug Gwyn
  Cindva petitia mea de conditionare a votului universal va fi perceputa in proportie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar nu se va pune în practică niciodată. Trendul e unul de încurajare a imbecililor... să se manifeste liber în toate aspectele vieţii, a altora din păcate.

   Ștergere
 3. ”Cand eram copil mi se spunea ca oricine poate ajunge presedinte.Am inceput sa cred asa este..”
  Clarence Darrow

  ”Adevarul nu este determinat de votul majoritatii.”
  Doug Gwyn

  Iar pentru Crin Antonescu si aliatul sau Motanul torcator
  ”Conservator , substantiv comun.Un om de stat care este indragostit de relele existente , spre deosebire de un liberal , care vrea sa le inlocuiasca cu altele.”
  Ambrose Bierce, Dictionarul diavolului

  RăspundețiȘtergere
 4. Asta o fi visat cu o noapte inainte sa vina la ginguritu de Ciutacu in emisiune ca sa-l spele si sa-l perie putin?
  Pe inregistrare la minutul 12 e intrebarea lui Ciutacu de-ti vine sa te intrebi cum de nu-l doare mintea? Crin(olina) se prinde repede ca daca o scotea altul ce nu-si are capu-n plasa, putea fi o intrebare capcana in cel mai fericit caz, fiind pusa asa si dai si lupta si dai si lupta.
  Penibila emisiune, mai ales ca a incercat sa si copieze "Taifasul" lui Cristoiu, dupa ce se umplusera amindoi de ridicol discutindu-l pe Boldea.
  Sa te fereasca Dumnezeu sa visezi asa ceva!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. N-am urmărit, am şi eu limitele mele, iar Ciutacu mi-e visceral antipatic .

   Ștergere
 5. s-a schimbat ora. asa ca crin o sa se trezeasca mai devreme acum. nah! sa vedem cum va mai luati de el.

  danagrecilor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vreo două zile, piticule, până se obişnuieşte cu ora nouă, asta dacă nu cumva va dormi mai mult din cauza efortului de adaptare.

   Gâdeo! :D

   Ștergere