luni, 13 februarie 2012

Ştirile apocalipsei 8

Pregătindu-mi eu un ceai cu lămîie şi trăgîndu-mi mucii prin bucătărie de cobză ce sunt, mi-am dat seama cu durere de un defect pe care nu ştiam că-l am şi anume: nerecunoştinţa. Cu atîtea subiecte şi apocalipse noi în desfăşurare, am uitat de omul care m-a iniţiat şi inspirat în tainele sfîrşitului lumii, Barbu de la OTV.

Şi ca să fiu sinceră pînă la capăt, înainte de a-mi turna cenuşă stelară rezultată de coliziunea planetei Nibiru cu pămîntul în cap, mai recunosc grozăvia de a nici nu fi trecut măcar cu o gratuită apăsare de buton al telecomenzii pe la OTV, unde mai nou domnu' DD a acaparat microfonul şi apocalipsa albă, a cărei centru de comandă, dispecerat şi salon cu cheie pe dinafară este... numai OTV, la concurenţă strînsă cu Antena3, unde Mircică Badea face nişte şpagaturi intelectuale de te doare mintea, dacă ai nervi să-l asculţi şi să-l vezi flegmînd conştiincios la comandă, dar şi din proprie iniţiativă, ca o slugă umilă şi zeloasă ce este.

Barbule, cu tine am treabă azi... Ţie mă spovedesc, o gurule apocaliptic, tu eşti cel care a sădit în minţile a mii de romani perspectiva de a trăi în peşteri cu un kit de supravieţuire format din beţişoare de curăţat în urechi, mască chirurgicală , Haloperidol şi seminţe de floare.
Tu eşti cel care a făcut mii de romani ce-şi preţuiesc viaţa să-şi sape adăposturi în curte, să-şi consolideze pivniţele, să taie porcul, cîinele şi nevasta ca să aibă din ce supravieţui unui atac nuclear. Cine în afară de tine Barbule, a pus atîta inimă încercînd să salveze poporul ăsta năpăstuit de la dispariţie? Cine l-a îndemnat să reacţioneze cu sms-uri, telefoane în direct, l-a înjurat părinteşte cînd a greşit, arătîndu-i că are numai pişat în cap cînd ţi-a zis că eşti bou? Cine ar mai fi rezistat ocultei mondiale pe care ai reuşit s-o îndepărtezi de la tentaţia de a ne fura rîul-ramul, găina din curte şi laptele din ţîţa vacii?

Pentru toate aceste întrebări, există un singur răspuns: Barbu, drept pentru care îi închin această odă, cu rugămintea fierbinte de a-mi ierta nerecunoştinţa şi dezinteresul recent, dar chiar nu mai am nervi şi pentru el, în condiţiile în care am constatat că există nebuni mai interesanţi, proşti cu milioanele şi minciuni cît praful stelar  de la ultimul asteroid care APROAPE ne-a adus apocalipsa îndelung prorocită.

12 comentarii:

 1. Felicitari pentru simpaticul episod Apocalipsa 8.
  Un comenteriu:
  Nu cred ca domnul Barbu e intamplator la OTV si face astfel de emisiuni.
  Am senzatia ca prin emisunile sale vrea sa faca si un alt soi de telespectatori ai OTV-ului.Acestia, la un moment dat,ar putea fi rupti din marele grup de telespectatori hipnotizati de etnobotanicele livrate de gurul DD.

  RăspundețiȘtergere
 2. Răspunsuri
  1. Rîvneşte el oare la un post de consilier al viitorului preşedinte DD? :D

   Ștergere
  2. Asa mi s-a parut si nu m-ar deranja chestia asta.

   Ștergere
 3. Şi al cui lăutar zici că e Barbu ăsta?!

  RăspundețiȘtergere
 4. Tu si apocalipsa ta intr-o zi de 13. Si apropo: Domnu' Dan PRESEDINTE! :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Stimata Domnisoara A.Tocila,
  Am citit zilele trecute un articol scris de Dv si publicat in Evz.ro despre nesimtirea unor asa zisi sinistrati ai viscolului, la care-de altfel- am postat si un comentariu elogios. Se intampla dimineata, iar dupa cateva, dorind sa-l arat si sotiei, articolul disparuse din ziar, mai precis de pe hydeparc.ro. Cu toata stradania mea, n-am reusit sa-l mai gasesc, nici in arhiva ziarului, si nici pe blogul Dv. Daca nu va cer prea mult, puteti sa ma ajutati sa-l recuperez? Adresa mea: eugeniu.gheorghita@gmail.com. Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. V-am trimis linkul pe mail, va rog sa-mi spuneti daca e in regula :)

   Ștergere