miercuri, 22 februarie 2012

Scrisoare către opoziţie

Dragi grevişti ai opoziţiei

Vă scriu ca să vă informez că mie personal şi multor altora, ni s-a cam acrit de greva voastră ridicolă, grevă cu care vă întindeţi mă tem, mai mult decît vă încape plapuma domnului Antonescu. De asemenea, nu cred că mă voi mai putea gîndi vreodată la accesoriile unui dormitor, fără să-mi sară gîndul la El Lider Maximo al vostru, vestit pentru somnolenţa patologică a domniei sale.

Aş vrea să ştiţi că de aici, din „teritoriu”, greva dumneavoastră nu se vede ca din studiourile televiziunilor care vă găzduiesc aprigele lupte din gură cu puterea, ci mai degrabă ca pe o dovadă de nesimţire şi dezinteres total faţă de cei care probabil acum, regretă că v-au ales.  Dacă aţi avea curiozitatea să ascultaţi vocea străzii, nu, nu aceea oploşită pe la Universitate care cere musai anticipate, ci cea din ţară, a omului de rînd neimplicat politic dar pe care-l căpuşaţi luîndu-vă indemnizaţiile fără cea mai mică reţinere sau mustrare de conştiinţă, aflaţi ca vă cataloghează cu următoarele epitete: putori, leneşi, trîntori, paraziţi, nesimţiţi, hoţi, afacerişti, tîlhari şi multe altele care nu-mi vin acum în minte, sau mă abţin să le scriu, ca nu cumva să vă afecteze siesta de după prînzul pe care tot noi, proştii vi-l oferim pe degeaba.

Domnilor deputaţi, onor senatori, stimaţi grevişti, am cere prea mult dacă v-am ruga să extindeţi greva şi asupra apariţiilor la televizor? Nu de alta, dar nivelul de lehamite la care se  poate ajunge, a atins un prag critic şi ne stă dumicatul în gît văzîndu-vă mereu aceiaşi pe toate posturile, în încercarea de legitima circul ieftin la care ne supuneţi agresiv de prea multă vreme.

Închei scurta mea scrisoare cu un călduros „huo putorilor”, dorindu-vă din toată inima uninominale şi reducere de posturi. Sunteţi prea mulţi, prea nesimţiţi, prea leneşi, prea infatuaţi, prea nesătui şi ne costaţi prea mult.

Cu adînc dezgust,

Romania trează

16 comentarii:

 1. Pardon, subscriu, corectează te rog ...

  RăspundețiȘtergere
 2. Io nu inteleg cum nesimtitul ala are curaj sa candideze la presedintie. Chiar n-am nevoie, dupa presedinte-jucator, sa vina presedintele sforaitor in dormitor

  RăspundețiȘtergere
 3. dacă nu-l trezeşte nimeni la realitate, cu ce e el bietul de vină? nici din somn nu-l pot trezi, darmite din ăla al raţiunii...

  RăspundețiȘtergere
 4. Ar trebui tratat cu indiferenta? Dar totusi eu nu pot dormi,nu am liniste egzista acea doza de simtire,de grija pentru viitorul nepotilor mei.Doresc opozitia in parlament locul unde puterea poate raspunde acuzatilor aduse de opozitie,si eu trag concluzi.In spectacolele TV, simt partinirea moderatorilor si manipularea grosonala.Si somnul .....

  Paul Viorel

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Michael Allin: Un articol excellent, asa cum sunt obisnuit sa citesc pe blogul tau. Tu, si cu Elena Muller prim-ministru, ... a-ti face din Romania o tara pe care si Vlad Tepes ar invidia-o. Din pacate, si a nu fi uitat, mai toti senatorii si deputatii, tot din dragul nostru popor s-au ridicat. Nu-s cu nimic mai hoti, mai lenesi, mai gura mare - fapta ioc decat omul de pe strada ...venicinii nostrii, majoritatea colegilor, si din pacate multi din cei apropiati, cu forta sau genetic. Atat doar, ei au fost asezati la masa jafului de romani. Acelasi popor care acum da vina pe orice ce, doar pe ei nu. Fara sa generalizez, ma refer la omul fara logica, bun-simt, experinta, etc. Toate acestea ar fi facut din USL un partid cu 0,0001 la suta in orice tara civilizata.

   Ștergere
  2. asta e rezultatul votului pe liste, pui stampila pe una si intra 5 neispraviti, indiferent de culoare politica.

   Ștergere
 5. Cine-i Elena Muller ? I plus, de unde atata incrancenare anti-opozitie ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu pot raspunde doar la intrebarea a doua si anume de unde inversunarea. Ei bine, nu e inversunare, doar o sinteza a ceea ce gandesc multi dintre cei care nu apreciaza aceasta forma de lupta... politica.

   Ștergere
 6. Eu i-am susținut pe actualii guvernanți votându-i de fiecare data dar nu pot trece cu vederea (faptul ca i-am votat îmi da dreptul asta, zic eu) ieșirile lor în decor. Atitudinea lui Băsescu fata de Rege, faptul ca sunt jigniți romanii de către politicieni (vezi episoadele ''viermi, bețivi'' etc.) + continuarea metodelor de cumpărare a electoratului cu alimente (și aici nu pot sa nu-a amintesc pe Sever Voinescu, cel care părea un intelectual fin, pana la proba contrarie, respectiv transformarea biroului sau din teritoriu în depozit de cartofi !!??), toate astea ma îngrijorează mai ales ca nu vad alternativa serioasa la actuala putere; OK, MRU e o raza de speranța dar tare mi-e teama sa nu fie și el precum Boc captiv în cușca ''greilor'' gen Oltean, Toader & Co.
  Pe de alta parte, faptul ca scrii despre Crin A. ca are ochi de peste te diferențiază de ciracii lui Voiculescu, cei care-l numesc pe Băsescu chior iar pe Udrea târfa arabilor? Eu cred ca NU.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am trecut in revista cam toate epitetele care s-au pus, daca tu ai remarcat doar ochii lui Antonescu, e problema ta.

   Ștergere
 7. știe Joan Baez ca-i folosești titlul unei melodii ? pe la EVZ s-a auzit de copyright ?

  RăspundețiȘtergere
 8. OK, o sa îmi vad de treaba dar vei rămâne fără jumătate din cititori(nu am pus la socoteala vecinii tai+ familia ta!):)))
  Have a nice life !

  RăspundețiȘtergere
 9. Pai nici nu m-ar mira, sunt atâția amețiți în RO:))

  RăspundețiȘtergere