joi, 26 ianuarie 2012

Ştirile apocalipsei 6

Prima ştire a apocalipsei e că a venit apocalipsa : pentru unii cu viscol şi degerături, pentru alţii o dată cu discursul Preşedintelui.

Viscolul şi zăpada, dar mai ales gerul a cam încurcat şi Revoluţia, motiv pentru care opoziţia s-a văzut nevoită să apeleze la sindicate care au protestat exclusiv în zone mai curate şi mai uscate, respectiv prin Banat şi Maramureş, unde iarna e aproape ca vara.

Tot din cauza vremii rele, am asistat impresionată la sacrificiul suprem al unui om, care şi-a dat viaţa pentru o grămadă de fiare, maşina lui pe care din prea multă dragoste n-a abandonat-o la greu şi-a murit degerat în ea, probabil la o distanţă de juma' de oră de mers pe jos de primul cătun.

Toţi cei care se mai află înzăpeziţi prin Cucuieţii din deal, îi ajută pe militarii care lopătează să le scoată maşinile de sub zăpadă, dînd interviuri de indignare că-s blocaţi de ieri, de şase ore, de zece ore şi că e bătaie de joc.

Televiziunile i-au abandonat complet pe protestatarii rebegiţi din Bucureşti şi şi-au trimis echipele să rebegească şi ele pe coclauri în Bărăgan, unde - ghici ghicitoarea mea, iarna nu e ca vara. De acolo, ne transmit minut cu minut că iată stimaţi telespectatori în ce ţară trăim: una-n care şi natura ţine tot cu dictatura.

Între timp, dictatorul îşi vede de ale lui: el dictează, alţii iau notiţe.

15 comentarii:

 1. doamna angela, nu v-ati prins ca tiranul a dat ordin sa vina fiscoala si sa se instaleze gerul sa tina milioanele de protestari in casa?!

  RăspundețiȘtergere
 2. ia uite ce timpenii scriu ''fiscoala'' = viscoala

  RăspundețiȘtergere
 3. nu de alta dar vine opozitia si ma face analfabet

  RăspundețiȘtergere
 4. Atentie, atentie! Sunt semne clare ca insusi premierul Boc il sapa la radacina pe "el lider maximo" pe care, iata, nametii il protejeaza de manifestatiile de strada si il salveaza de la pierzanie. Mai exact, "el lider minimo" Boc actiona astazi de zor, cu lopata din dotare, in fata camerelor tv, cu miscari foarte hotarate si precise, intonand pioniereste "Iarna nu-i ca vara!", totul cu un scop foarte clar (si perfid) - inlaturarea nametilor salvatori pentru seful lui. Mai mult, isi agatase in piept si "insigna cu Arafat", pentru o imagine (tv) de profesionalism nemasurat. Apoi daca nametii dispar sub lopatica sabotorului Boc, atunci si manifestatiile de strada repornesc in forta...

  RăspundețiȘtergere
 5. repornesc o laie, ca să mă exprim elegant, că altceva voiam să zic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta ramane de vazut. Oricum, nu puteti risca tolerand actiunile iresponsabile ale lui "el lider minimo"

   Ștergere
  2. ba uite că risc şi mai mult decît atît, îl sprijin cît pot. În viaţă nu există garanţii, dar merg pe mîna lui.

   Ștergere
  3. parcă vorbeai de El Lider Maximo, nu de Minimo.
   Cît despre Boc şi intenţiile de uzurpare, e tot o invenţie marca USL, că nu mai ştiţi ce sperietoare să găsiţi.

   Ștergere
 6. Spuneam ca "nu puteti tolera actiunile iresponsabile ale lui el lider minimo" contra lui "el lider maximo". Vorbeam de uzurpatorul Boc.
  Ok, acum e clar: mergi pe mana lui "el lider maximo". Buna alegere! Are o mana foarte puternica: a scufundat o flota dintr-o singura lovitura.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lasă că v-aţi luat voi de mînă cu PSD şi baronii lor. Sunteţi la mîna lui Iliescu şi face ce vrea polipu' lui cu voi şi vă mai şi lăudaţi :D

   Ștergere
 7. I think we can skip the rest and just go with the library, the garden and the pub :)
  well... in the winter sometime is snowing...
  xxx,j

  RăspundețiȘtergere