joi, 19 ianuarie 2012

Ştirile apocalipsei 4

După o săptămînă ciudată în care am auzit scandări cît să-mi ajungă pentru o viaţă, am văzut revendicări din cele mai colorate, exprimări hilare, pancarte ridicole, băscari şi ţaţe permanentate (mulţumesc Alexandru Mitache), puşti rebeli, boschetari şi beţivani, azi am primit lovitura de graţie aflînd că opoziţiei i s-a alăturat unul dintre cei mai slinoşi turnători pe care i-a produs Romania vreodată, pe numele lui Sorin Roşca Stănescu.

Mărturisesc cu seninătate şi fără nicio mustrare de conştiinţă că n-am ascultat discursul niciunui vorbitor la Marele Miting al Oamenilor Cinstiţi Mari Iubitori de Dreptate şi Adevăr de la Oraşe şi Sate, dar pot să le rezum în două cuvinte : Jos Băsescu. Restul, l-am aşezat la categoria "să dăm din gură să nu adormim în stradă cu pancarta-n mînă".

Totuşi, nu pot să trec cu vederea apariţia ţopîrlanului din imaginea de mai jos, împreună cu şeptelul lui de viţele   revoluţionare cu care opoziţia şi-a mai dat încă o dată cu firma în cap. Păi dragă opoziţie, dragă USL, cu ăştia vii tu să ne arăţi viitorul luminos? Căci cum altfel decît luminos poate fi un viitor condus de un pilot de raliuri, o starletă adormită, o grămadă de turnători, baroni locali şi peşti?M-am liniştit deci... Sper şi am credinţa că o parte din susţinătorii lor îi vor vedea de azi cu ochii limpezi şi mintea lucidă. Disperarea dăunează.

Departe de indignados din stradă, cea mai indignată s-a dovedit a fi totuşi, nimeni alta decît eterna indignată a ţării, doamna Tatoiu, aflată azi din pură întîmplare pe canapeaua lui Măruţă şi cum nu s-a învăţat minte de cînd cu protejata lui Mazăre care-a cam şters pe jos cu ea prin platou înainte de sărbători, azi s-a luat la harţă cu Mizil.

Trebuie să spun că s-a dovedit încă o dată ca fiind valabilă zicala "s-a-ntîlnit hoţul cu prostul". Mizil, beizadeaua nomenclaturistă a dat şi el de toţi pereţii cu indignarea doamnei şi în stilul lui binecunoscut de derbedeu, a pus-o la punct, madam Tatoiu aflîndu-se de cîteva ori la un pas de atac cerebral, subiectul controversei fiind desigur, amorul dintre irezistibilul Marean care este şi Oana Mizil.

 Păi bine doamnă, te pui cu ţiganul şi speri să cîştigi vreo dispută? Mai mult de-atît, chiar nu ne-ajunge prezenţa ta zilnică prin televiziuni, vrei să şi mori în direct la oră de maximă audienţă să-ţi avem indignarea pe conştiinţa colectivă? Mai fac pe această cale un apel disperat la domnul soţ să-şi ţină zglobia consoartă legată de un pom în curte, de-o ţeavă în pivniţă sau de calorifer în casă. Am enumerat toate astea, ca să-i dau idei domnului, în caz că nu are dînsul.

Închei mărturisindu-vă că m-am liniştit: ţara noastră mă fascinează, mă amuză şi mă ţine vie, are grijă să nu mă plictisesc, să n-o urăsc, să mai cred în ea şi s-o iubesc, ceea ce vă doresc şi vouă. A, da... Şi să gîndiţi cu capul vostru.

12 comentarii:

 1. "n-am ascultat discursul niciunui vorbitor la Marele Miting [...], dar pot să le rezum în două cuvinte : Jos Băsescu. Restul, l-am aşezat la categoria "să dăm din gură să nu adormim în stradă cu pancarta-n mînă"

  Bine, dar trebuie sa recunosti ca si discursul celorlalti era (spun "era" pentru ca acum respectivii tac, ascunsi prin gauri de vierme) la fel de simplu: "Hai Basescu la putere!". Restul (cu "scapatul tarii de lichele" s.a.m.d.) se incadreaza cu succes in categoria "sa dam din gura etc.":
  http://www.youtube.com/watch?v=JOW1FYBawT0

  Oricum, si sustinatorii lor (mai bine zis, "stampilatorii") erau oameni la fel de simpli:
  http://www.youtube.com/watch?v=E8SQWJgkXR0

  "Mazare"
  Da, este... Este mascarici, dar nu este lipsit inteligenta. Este posibil ca tu sa il preferi pe Talmacean de la PDL. Ah... si eu as vrea sa-l mai vad pe Talmacean dansand si recitand poezii prin studiourile TV!... :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu. Nu sunt un luptator :)
  Ai vizitat cele doua link-uri pe care le-m inserat in comentariul anterior? Ti-au placut melodiile? Dar "programul politic" pus pe versuri?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici una, nici alta. Poate altădată :)

   Ștergere
  2. Cum "altadata"?! Doamne fereste! Ce vorba-i asta?! :)
   Niciodata!

   Ștergere
 3. Ziceam că nu m-am uitat la linkuri, deşi bănuiesc că ai înţeles :)

  RăspundețiȘtergere
 4. s-au luat la harta tatoiu cu pizdil ala... mizilic?
  nu e tiganusul ala tatuat cu mari aere de star international?

  RăspundețiȘtergere
 5. Răspunsuri
  1. si ce mizda pa-sii vrea ala sa demonstreze?
   cine e al sa fie vedetutza?

   Ștergere
  2. vrea să fie ceghevara, cum ce vrea?

   Ștergere
 6. te mai tin nervii sa te uiti la asa ceva? eu recunosc ca nu ma uit,dar cand vreau sa stiu,intru la tine :))

  RăspundețiȘtergere