sâmbătă, 28 ianuarie 2012

M-am săturat!

Uneori mă gîndesc că nici dacă aş trăi în lumea a treia într-o ţară condusă de un dictator mîncător de copii, n-aş avea parte de atîta circ televizat... Nu cred să mai existe undeva pe lume în afară de Coreea de Nord, televiziuni care să fie libere să instige, să mintă şi să distorsioneze realitatea ca la noi.

Azi de exemplu, Antena3 s-a întors să dea o mînă de ajutor la resuscitarea deranjului din Piaţă, unde circa 50 de bizoni cu ochii în camerele de filmat, răcneau obişnuitele lozinci : jos Cutare, sus Cutarescu. Îi filmau de aproape ca să creeze impresia că ar fi cîtă frunză şi iarbă şi iată că doamnelor şi domnilor, POPORUL nu mai vrea dictator.

Eu una, mă simt jignită de perseverenţa cu care această televiziune de doi lei, sugerează că am fi cu toţii bătuţi în cap, Mă deranjează îngăduinţa suspectă de care dă dovadă CNA-ul, care în loc să acţioneze ca o instituţie ce veghează la calitate şi conţinut, îi lasă să emită excremente pe "jurnaliştii" Antenei3 şi OTV, nu că Realităţile ar fi mai breze.

Acum la OTV, derbedeul fără dinţi face pe salvatorul înzăpeziţilor, pe mediatorul acestora cu Poliţia, pe dispecerul de calamităţi... "Dan Diaconescu vă roagă să interveniţi să deszăpeziţi oamenii ăia. Să nu trebuiască să vă mai sun peste ora da?". Vorbeşte despre sine la persoana a treia ca să-şi dea importanţă intervenind EL viitorul preşedinte al Romaniei pe lîngă autorităţile statului. Să fi fost în locul poliţistului ăla, îl trimiteam direct în mă-sa să intervină pe lîngă ea să nu-l mai nască. Da' şi boii ăia care sună la OTV... Ştiam că există boi pe lumea asta, dar n-am ştiut cît sunt de mulţi pînă nu şi-a deschis domnu' Dan ospiciul.

Şi Protv-ul s-a servit din porţia de rahat, probabil sătulă de imparţialitate, mai exact pe pagina de Facebook, unde cine stă la monitor şi face subtitlurile, e ori bătut în cap, ori i se rupe... pe lîngă nenumăratele greşeli de tastare şi de gramatică, dau doar un exemplu: "rechizită" în loc de "recuzită", bagă căte-o frază sforăitoare gen: "Eroii de la SMURD au salvat patru vieti!!!! Daţi like pentru eroii noştri!!!" .

 Păi frate, ce să facă eroii noştri cu like-urile după ce se întorc acasă rupţi, după ce pun mîinile pe toţi jegoşii, pişaţii, păduchioşii, boschetarii, drogaţii,  infectaţii cu HIV, după ce moşesc femei care nu s-au mai spălat de la propriul botez, după ce-i mai iau la cuţite ţiganii prin colonii că n-au ajuns destul de repede la ei care plătesc taxe de nu mai pot?

Ce să facă ambulanţierii cu like-urile noastre după ce văd într-o zi atîta jeg cît să le ajungă pentru o viaţă? Şi parcă mai ieri- alatăieri erau fugăriţi prin Ferentari pe motiv că fură puradei pentru organe, acţiune încurajată vreo două săptămîni la rînd, seară de seară de latrina naţională OTV. Am depus şi atunci reclamaţie pe site-ul CNA, reclamaţii la care n-am primit absolut nici un răspuns, fapt care m-a determinat să cred că instituţia în cauză ori nu există fizic, ori se face că nu vede. Dacă se face că nu vede, e grav. Foarte grav.

7 comentarii:

 1. cand scrii d'astea, io-s fanu' numaru' 1.
  al dumneavoastra, desigur doamna!
  no ca iar m-am ras...

  RăspundețiȘtergere
 2. "Şi Protv-ul s-a servit din porţia de rahat, probabil sătulă de imparţialitate..."

  Sunt si lacune in lista ta de televiziuni. Ce a mai facut B1TV? Ce a mai facut TVR? S-au servit, in continuare, din "portia de rahat" pe care si-au rezervat-o (sau le-a fost rezervata)? Am urmarit in mod special, in ultima perioada, aceste doua "televiziuni" si pot spune ca amandoua m-au convins ca... da, zelul cu care se infrupta a ramas acelasi. Acum, ceea ce face B1TV (cunoscuta si sub numele "Basescu 1 TV") o priveste, pentru ca este, in toate sensurile, (o) privata. Cu TVR, insa, vorba este alta. Pentru ca TVR e si pe banii mei - sunt convins ca orice "pupin" din Romania (si diaspora) poate fi foarte incantat de faptul ca televiziunea nationala canta "realizarile partidului si ale conducatorului iubit" si infiereaza cu manie "Opozitia cea dusmanoasa", dar cei care platesc bani pentru functionarea TVR nu au toti aceleasi preferinte (pentru culoarea portocalie). Dimpotriva, cei care s-au saturat de "partidul", de "conducatorul iubit" si de "realizarile" lor sunt, astazi, mult mai numerosi, formeaza o majoritate de 80% (pentru a confirma inca o data "mitea cea de pe urma a romanului").
  Asadar, nu-i pacat sa nu te mai saturi de B1TV si de TVR?!

  RăspundețiȘtergere
 3. Oh, dear! Esti sigur ca n-ai fost membru PCR, Tim? Ca daca ai fost, se explica apetitul tau de a combate tovaraseste.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Legat de locurile comune atat de dragi "portocaliilor" (daca nu inghiti aiurelile fostului comunist si informator al Securitatii de la Cotroceni esti, neaparat, comunist, fost membru PCR si alte perle ale gandirii de mare finete marinareasca)... presupun ca nu iti dau pace traditiile, radacinile actualului PD-L, cel care era, nu demult, socialistul PD, astazi cu un inconsistent si nejustificat "L" la sfarsit - cunosti proverbul "cu o Draga Stolo nu se face liberalism" ?
   Daca vei reciti cu mai multa atentie primul meu mesaj vei constata ca... nu te combat in niciun fel. Nu am facut decat sa iti reamintesc de doua "lacune" (care, dealtfel, mereu se fac remarcate in "logica portocalie"): B1TV si TVR. Ca un facut, ai uitat de ele. Si, cunosti prea bine, adevarurile spuse numai pe jumatate sunt adevarate (!) minciuni... intregi ;)

   Ștergere
 4. Bun... chiar daca ar fi cum spui tu si anume ca cele doua televiziuni ar servi intereselor presedintelui... care e problema? Toate celelalte nu va ajung ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Toate celelalte" sunt... tot doua: Antena 3 si Realitatea TV. PRO TV, National TV sunt echidistante, iar OTV este ostila atat USL cat si PD, fiind favorabila, astazi, numai lui "domnu' Dan" (sa ne amintim, era favorabila si lui "domnu' Traian" prin 2009). La fel cum B1TV si TVR tot doua sunt (nu mai numaram aici si televiziunile care satisfac setea de cultura a sustinatorilor lui basescu, Taraf TV si Etno TV). Asadar, care e problema?... Si totusi este o problema, pe care am si mentionat-o, dar ai "uitat" de ea: TVR este televiziune publica, platita si din banii mei si ai celor care nu sunt deloc incantati (au contraire!) de creaturi gen basescu si camarila.

   Ștergere