sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Lupii

Gata, mi-am revenit în simţiri. Voiam să las la o parte subiectul fierbinte al zilei, doar că citind un comentariu pe Facebook, mi-am dat seama că abandonul e o formă de laşitate. Iar eu laşă şi lipsită de loialitate, n-am fost niciodată şi n-am să fiu nici acum.

Spuneam în postarea anterioară că sunt tristă. Tristeţea mi-a trecut şi a fost înlocuită de dezgust pentru compatrioţii mei pe care de altfel îi îmbrăţişez mereu în cuvîntul "patrie"... Azi însă, îi văd diferit şi capătă identităţi despre care ştiam, dar refuzam să le văd.

Îi văd încolonaţi, mînaţi de la spate de lupi, nu de păstor. Lupii îi împing rînjind satisfăcuţi în prăpastia trecutului ruşinos, a promisiunilor mincinoase, a pomenilor. Îi trimit în ţara nevertebratelor, amăgindu-i că tîrîtul e întotdeauna mai puţin obositor decît mersul erect şi-n plus, te fereşte să te loveşti cu capul în pragul de sus. Ori, o asemenea lovitură ar putea să-i trezească şi nimeni nu doreşte asta. Lupii îi vor supuşi, chiar şi behăieile trebuie să aibă aceeaşi intensitate şi să însemne acelaşi lucru: Jos Băsescu!

Azi nu mai e vorba de SMURD, ci de preşedinte. De fapt, nici ieri sau altăieri n-a fost deloc vorba de SMURD, ci de Traian Băsescu. El e duşmanul indicat de lupii flămînzi cărora li s-a tăiat porţia de mieluşei şi se văd în situaţia de a deveni vegetarieni. Ori, cine-a mai văzut lupi să mănînce iarbă?

De la televizoare, turma e îndemnată, dirijată şi i se spune ce şi cît să behăie şi mai ales unde. Din culise, alţi lupi bătrîni şi înfometaţi îşi întind balele satisfăcuţi la gîndul că poate de data asta, le iese. Vor învinge pe spinarea turmei pe care o vor rupe bucăţele imediat după ce le va fi îndeplinit misiunea. Se vor bate sătui pe burdihane şi cei ce vor rămîne vor înţelege că Scufiţa Roşie e doar un basm pentru copii şi nu are happy end. Lupul nu mai dă niciodată înapoi ceea ce a înghiţit.

10 comentarii:

 1. Da-i dracului, ca de astia ne-am saturat! Sa mai vina si altii! Eu una ma bucur ca s-a trezit simtul civic in populatie si maidam si noi ceva semne de insanatosire mintala...era vremea!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce turma ??? Sunt oameni disperati carora le-a ajuns cutitul la os, intelectuali care nu mai suporta jignirile unora care au devenit miliardari peste noapte...Intr-un cuvant: DISPERARE !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. am văzut orice la "protestatarii" aceia, orice, doar disperare nu :)

   Ștergere
  2. PAREREA TA...DAR TU NU POTI SA VEZI CEVA..ESI OARBA....

   Ștergere
  3. sa speram ca dupa ceva timp nu vor merge si acesti manifestanti dupa certificate de revolutionari .M am obisnuit cu asta : omul nu face nimic neconditionat.

   Ștergere
 3. Eu nu sunt nici manipulat nici manipulabil. Si totusi nu imi place politica Presedintelui. Cer sa fiu arestat

  RăspundețiȘtergere
 4. nu stiu ce sa spun,dar lupii sunt destul de onorabili ,eu nu i as jignii ..Mie,imi par niste sacali care se furiseaza si asteapta un semn unde sa loveasca,si isi urmaresc victima pana la capat uitand de mama si ai sai.. sunt SACALII care ataca Romania prin punctul ei slab: prostimea ..

  RăspundețiȘtergere
 5. Pe spinarea maselor s-a infaptuit si Lovilutia. Asa s-ar vrea si acuma.

  RăspundețiȘtergere