duminică, 15 ianuarie 2012

La spart de capete cu bun simţ

Asistăm azi la ceea ce cu ceva timp în urmă ni se promitea şi anume, Revoluţia bunului simţ. Nu l-am vrut de bună voie, ni se-ndeasă acum pe gît cu forţa şi cu ultraşi.

Primii atinşi de bunul simţ sunt jandarmii mîngîiaţi tandru şi atent cu bucăţi din pavaj şi sticle, pentru că organizatorii din umbră n-au putut să-şi egaleze mentorul şi să aducă minerii, aşa că au apelat şi ei la soluţii de moment - golanii de pe stadioane.

Pensionarii, care au fost de la bun început masa de manevră, s-au retras discret de grija protezelor şi au lăsat locul ultraşilor cu feţele acoperite să propovăduiască mai departe bunul simţ.

Nu ştiu ce fac Ponta şi Crin Antonescu, probabil sunt lîngă patul de spital al tătucului lor pe care de data asta, îl doare la propriu în cur şi primesc indicaţii de strategie despre cum se doboară un guvern şi de ce nu, un preşedinte ales democratic.

Între timp, Facebook e sub asediu şi el. O mulţime de postaci revoluţionari şi desigur animaţi de bunul simţ înjură, instigă şi scuipă virtual. Asemeni lor, sunt şi aşa zişii protestatari din Piaţa Universităţii: o masă de manevră excitată de ideea unui fals eroism, a unei false revoluţii, pentru că nu realizează ridicolul situaţiei: sunt la cheremul şi comanda celor care i-au sărăcit şi jefuit timp de 20 de ani.

Minerii aveau un slogan: noi muncin, noi nu gîndim şi o dată cu enunţul acesta, automat aveau o scuză. N-aş vrea să insinuez că protestatarii de azi ar gîndi cu capul lor, voiam doar să sugerez că ăştia nici măcar nu muncesc. 

Regret s-o spun, dar în 20 de ani, n-am avut niciodată o opoziţie atît de lipsită de scrupule, de mizerabilă, într-un cuvînt, JEGOASĂ.

18 comentarii:

 1. Am senzatia ca cel putin trei sferturi din aruncatorii de pietre habar nu au de ce se afla acolo.Au fost luati cu valul:unde e scandal sa mergem si noi poate ne lipim si noi la ceva.:))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. normal că nu au. sunt oameni cărora le place scandalul şi violenţa, altfel n-ar fi venit "echipaţi" cu măşti şi materiale pirotehnice.

   Ștergere
 2. Oare cu cat e platit pe ora un "revolutionar" din asta?Mai grav e ca unii isi fac un job din treaba asta.

  RăspundețiȘtergere
 3. in sfarsit fato...
  ai spus lucrurilor pe nume.
  s-a iesit in strada initial cu vrem smurdul inapoi, apoi cu jos basescu imediat.
  aia cu smurdul au plecat, au venit batranei pasnici in comportament sare au zis ca vor medicamente si bani sa nu moara de foame.
  apoi au ajuns la violenta.
  niste unii, recidivisti, cu fetele mascate, care instigau la violenta.
  exact, golanii de pe stadioane.
  de ce initial doar unele televiziuni au avut acces in mijlocul bataliilor?
  adica antena 1, 2 si 3 :)
  dan voiculescu va spune ceva?
  si uite asa s-a ajuns de la picatura care a umplut paharul (Arafat si smurd) la vijelia de azi (magazine jefuite, masini arse, haos, distrugere).
  am zis vijelie, Doamne fereste de uragan. nu pe strazi.
  uragan as vrea sa fie la putere.
  sa dispara toti.
  si daca nu pleaca ei, am impresia ca-i va ajuta mult prea asupritul popor roman.
  macar de data asta sa ne facem noi treaba...

  RăspundețiȘtergere
 4. Numai o mica parte dintre cei care au manifestat in ultimele zile in Bucuresti poate fi calificata "mizerabila, jegoasa". Iar aceasta mica parte se potriveste perfect "gaozarilor" (citat prezidential) puterii de astazi, putere reprezentata, deasemenea, de o mica parte si reprezentand o tot mai mica parte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am calificat drept "jegoasă" opoziţia, nu pe derbedeii ăia din stradă. Să nu facem confuzii, opoziţia n-a călcat în piaţă.

   O găozară.

   Ștergere
  2. Eh, macar constinta de sine merita sa fie salutata, chiar daca preferintele lasa de dorit.
   Apropo, capul rautatilor, Basescu, nu a mai venit, vitejeste, in mijlocul multimii, asa cum proceda prin 2009. Si nici nu a mai intrat, vitejeste, in direct, prin emisiunile TV. Nu a mai fost vazut, nici auzit. Stie cineva pe unde se ascunde viteazul nostru?

   Ștergere
  3. Comentariul ăsta suna ca întrebările Danei Grecu, Tim

   Ștergere
  4. Numai tu stii de ce iti suna asa...
   Totusi, pentru intrebarea mea, gasesti un raspuns care sa sune precum cele ale lui Ion Cristoiu?

   Ștergere
  5. Tim, nu pot. Cristoiu e în derivă. Îl aruncă valurile de colo-colo :)

   Ștergere
  6. Mda... este normal ca bietul Cristoiu sa fie in deriva - corabia nu mai are carmaci. Viteazul carmaci se ascunde de cateva zile (are o indispozitie)

   Ștergere
 5. Angela, mi-e silă de tot ce se întâmplă. nu mai deschid tv, nu mai intru pe Fb.
  oricum, am ajuns la o concluzie tristă pe care n-am să mi-o exprim aici. e de ajuns c-o port cu mine-n suflet și mă doare.
  În rest, să fim sănătoși!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. frăţică, am evitat cît am putut să-mi mai dau cu părerea în politică. Se vede că nu m-am putut abţine :)

   Ștergere
 6. cică bancul revoluției de aseară:
  Duminică seara sună telefonul la Primăria Bucureşti.

  - Da?
  - Alo, Oprescu?
  - Da!
  - Salut, sunt Videanu. Am înţeles că-ţi trebuie nişte borduri în Piaţa Universităţii.

  P.S. vezi, te rog, că iar îs prin spam :(

  RăspundețiȘtergere
 7. nu ştiu ce se întîmplă cu comentariile tale, de toate ajung prin spam. Nu ştiam că e banc, eu am vorbit aseară în casă despre asta ca de ceva firesc :))

  RăspundețiȘtergere
 8. Vrei un domeniu si un hosting gratuit pentru blogul tau ? Intra in concurs : http://spatiumuzical.com/concurs-spatiumuzical-com-castiga-domenii-si-hosting-pentru-site-ul-tau/

  RăspundețiȘtergere
 9. ”Nu ştiu ce fac Ponta şi Crin Antonescu, probabil sunt lîngă patul de spital al tătucului lor pe care de data asta, îl doare la propriu în cur... ” O fi de la hemoriozi ... durerea o fi de la hemoroizi.
  Antonel și Pontănel au treabă, tebuie să spună că țar e neguvernabilă și să provoace o sesiune parlementară extraordinară. Așa poate se mai duc și ei pe la Parlament...

  RăspundețiȘtergere