sâmbătă, 17 decembrie 2011

Fiţe-n scutece murdare

Cum afară toarnă cu găleata, mi-e somn deşi nu-i decît 19,33, m-am gîndit să fac ce ştiu mai bine şi-anume să fiu nesuferită. Vreau să spun cu toată responsabilitatea că sunt zile în care urăsc femeile, azi cu precădere pe fondul unei uşoare iritări zilnice dată de Nicoleta Luciu şi plozii ei.

Cică noua fiţă e să dai dai copilul la diverse cursuri, încă din momentul în care abia se ţine bietul pe picioare, deşi e încă cu căcatul la cur. Dacă pînă acum cursurile începeau pe la o vîrstă la care copilul era conştient cît de cît de lume şi existenţa ei, acum s-au găsit tot felul de şmecheri care constatînd evoluţia parentală pe scara spălării voluntare a creierului şi desigur cu ajutorul unui grup de cercetători britanici, au convins lumea nu atît că junii în scutece au talente deosebite care ar fi vizibile înaintea primului dinte de lapte, dar că sunt chiar nişte genii nemiîntîlnite.

 Iată ce declara o mămică , în braţele căreia se bălăngănea nesigură cu bale la gură, o fetiţă de vreo 9 luni: "Am observat că-i place muzica şi dansează ori de cîte ori o aude şi am decis să o aduc la curs." O alta, îşi dăduse fetiţa de doi ani la pictură pentru că observase ea mama, că fetei îi place să coloreze. Eu zic că pe acelaşi principiu ar trebui să se facă şi cursuri de mîncat, că la toţi le place să mănînce, cursuri de băgat obiecte în gură, că toţi o fac, etc.

Am mai văzut alte mame geniale cărîndu-şi fetiţele la cursuri de bune maniere, dar cel mai tare dintre toate mi-a părut cursul de yoga, predat de un balaoacheş de prin Pakistan, pentru că un curs de yoga predat de vreun roman e la fel de neinteresant ca o servitoare locală, cînd toată lumea bună spune că e în vogă să-ţi aduci una din Filipine pe care s-o poţi teroriza fără teama că vine bărba-su să-ţi ia gîtul.

Poate-s eu înapoiată şi insensibilă la fiţe, dar cred că un copil normal trebuie să se joace, să se murdărească, să sară în băltoace, să se julească în coate şi-n genunchi. Ăştia săracii, ce amintiri or să aibă? "Păi să vezi una tare, cînd eram la cursul de bune maniere, am pus furculiţa de peşte în locul ăleia de friptură, ha ha ha, să vezi ce mutră a făcut doamna profesoară!".

Get real people, copiii nu-s căţei, nu-i dresaţi de mici!

luni, 12 decembrie 2011

Tristeţile vedetelor noastre

Gabriela Cristea a avut momente nefericite in viaţă cînd a mîncat pîine cu untură.

Graviduţele showbizului sunt necăjite că au bebei încăpăţînaţi în burtică. Ei nu vor neam să se întoarcă cu puţa spre ecograf, ca să ştie mămicile ce culoare de hăinuţe de firmă să le aleagă.

Simona Sensual e nefericită că e prea sexy pentru Facebook. Ea a pozat în pizda goală, dar puritanii de la FB i-au şters pozele.

Liviu Varciu e nefericit by default. El însuşi e expresia vie a definiţiei nebuniei: să repeţi acelaşi lucru la nefîrşit şi să te aştepţi la rezultate diferite.

Andreea Tonciu e nefericită pentru că nu-şi găseşte iubit cu bani. Eu bănuiesc că iubiţii ei au bani, dar îi ascund de ea.

Mariana Moculescu e exemplul tipic de schizofren total nefericit. Ea caută nefericirea, seamănă nefericire, culege nefericire. Un remediu ar fi cămaşa de forţă şi xanaxul, dar nu sunt sigură că ar fi deajuns.

Am să-mi ung o felie de pîine cu untură, am să pun ceapă pe ea, nu de alta dar peste ani va fi nevoie poate să-mi cuantific gradul de nefericire. Nu, nu e vorba de pîinea cu untură ci de greaţa ce mi-e văzînd ce probleme existenţiale au unii şi cum trebuie să  le afle toată ţara. Hai sictir, vedete de mahala!