luni, 1 august 2011

Violul - Sport naţional

Dintre sutele de cauze la care am fost invitată pe FB şi printre foarte puţinele la care am aderat, a fost şi aceea prin care ni se cere susţinerea iniţiativei unui deputat pentru castrarea chimică a violatorilor şi pedofililor, cauză de care, ca multe altele, n-am mai auzit nimic.

Aş putea spune că aşa suntem noi romanii, ne aprindem repede şi ne trece şi mai repede. De fapt, nici nu mai ştim a doua zi ce ne-a apucat ieri cînd militam de zor în spatele monitorului pentru ceva ce ni se părea atît de important încît, ne-am certat cu jumătate dintre prieteni, am şters un sfert care nu erau de acord cu noi şi am blocat cîţiva de care habar n-aveam cum au ajuns în lista noastră.

Abia cînd aruncăm un ochi lucid la ştiri şi vedem ziua şi violul, ajungem să ne-ntrebăm: Ce dracu' e cu ţara asta? De unde răsar primitivii aceia cărora doar ghioaga în spinare le lipseşte, care violează bătrîne neputincioase, adolescente, fetiţe, băieţi, capre, vaci şi gîşte? E oare violul întipărit genetic în sîngele romanilor?

Azi am avut însă confirmarea unei bănuieli mai vechi şi anume cînd o femeie şi-a dat cu părerea: Trebui sî-i stăpînim, mai ales pi feti... Şi aşa am înţeles idioata mentalitate romanească, primitivă şi animalică: nu băieţii sunt de vină că cedează ispitei, ci fetele care-i aţîţă şi "şi-o cer" purtînd fuste scurte şi zicînd "nu", cînd ele de fapt ar zice "da".

Mi-am amintit adolescenţa mea şi spaimele de sîmbăta seara de la discotecă, cînd grupuri de masculi îşi roteau privirile după victimele pe care o dată găsite, le duceau pe malul Crişului şi le făceau "poştă", asta pentru că fumau, purtau pantaloni mai strîmţi, erau mai fardate decît altele, sau le plăcea mai mult compania băieţilor decît a fetelor, în concluzie, erau curve şi meritau violate.

M-am gîndit apoi la suferinţele fizice şi psihice provocate de violuri, suferinţe uneori de neîndurat, la ruşinea şi sentimentul de vină cum că ele, fetele ar fi provocat animalul primitiv să le bată şi să le violeze. La mamele care-şi cresc băieţii cu sentimentul că sunt superiori fetelor şi prin urmare pot face ce doresc cu ele. La familiile disfuncţionale în care mamele sunt bătute şi umilite de faţă cu copiii, dîndu-le acestora impresia ca femeia merită orice tratament. La biserica ortodoxa prea ocupată să ridice biserici la tot pasul, dar nu intervine activ în educaţia enoriaşilor.

Şi cu voia dumneavoastră, la statul roman care nu e capabil să vadă pericolul acestor apucături de oameni de grotă şi să înăsprească legile, mergînd pînă la castrare. În Polonia s-a putut, se poate şi la noi, doar să se vrea. E adevărat că o asemenea lege nu ar aduce un beneficiu personal vreunui deputat, dar e vremea să ne gîndim şi la beneficiul colectiv, mai ales că violul mi se pare comparabil la fel de grav ca o crimă. De fapt, asta şi este: o crimă.