miercuri, 20 iulie 2011

Primul eşec al trupei The Dick Heads, sau "În orice necaz se găseşte o sticlă de vodcă"

În timp ce domnul Dan  trimisese o echipă de reporteri de investigaţii formată din semi-boschetarii de pe lîngă KFC-ul din Piaţa Romană, care căliţi în investigaţiile de la fabricile de bere cu marijuana şi haşiş, îşi neteziseră cearcănele cu un Newmarkt rece în direct în studioul OTV, la Troscoţei atmosfera se încinsese la propriu pentru că trupa Dick Heads provocase un scurt circuit la fostul Cămin Cultural, actualmente sală de nunţi şi botezuri, scurt circuit care aprinsese o perdea din pet-uri reciclate şi de la ea, tot aşezămîntul de cultură luă foc.

După ce pompierii distruseseră ceea ce mai rămăsese, sătenii aflaţi în număr mare la faţa locului, datorită faptului că cîrciuma primarului se închisese inopinant pe motiv de fătat vaca, se repeziră să salveze recuzita, adică sticlele de rom şi vodcă pregătite cu grijă de părintele Gonoreu, întru întîmpinarea festivalului vinului.

Nici că mai văzură dealurile ce înconjurau frumoasa comună atîta sîrg şi dăruire... Atîta hărnicie, de la mic la mare, pentru că această comună se mîndrea printre altele, cu cel mai tînăr comatos alcoolic din lume, anume Gicu Amarghiloaie în vîrstă de doar 4 ani si-o lună, care la etatea de 3 ani şi 4 luni, fusese găsit mort de beat în grajdul familiei încercînd să sugă de la o vacă.

E drept că proştii ăia de la protecţia copilului au vrut să-l smulgă fără remuşcări din sînul comunităţii, dar de data aceasta, comunitatea a zis răspicat "NO MA'M"! şi plodul rămăsese un fel de mascota satului la care fiecare cetăţean se înclina şi-şi scotea şapca NIKF cu un soi de evlavie ce doar părintele Gonoreu o merita.

Salvară deci băutura şi plini de recunoştinţă, aduseră laude lui Dumnezeu spre fericirea părintelui, mîndru că păstorise bine această turmă nobilă.

 Dumnezeu privea şi el mulţumit şi-şi zise: De-ar fi doar o mie ca ăştia din douăştrei de milioane mi-aş spune "această turmă de beţivani e pe placul inimii mele, ei nu-mi cer mîncare decît rar şi cele mai frecvente dorinţe sunt ceva de genul " dă Doamne să prind oaia aia drăguţă pînă nu pune ochii pe ea Dumitru Alupoaie".

The Dick plîngea între doi pruni, tabloul era jalnic... Fardurile i se prelinseră pe obraji, bretonul îi acoperi amîndoi ochii, era tot o deznădejde, primul lui concert ce l-ar fi propulsat în topuri se duse dracului de suflet...

- Şie dracu' ti boşeşti ghiavole, auzi el vocea bunicii... Hai ma ghini sî mî ajutî cu lada asta di vodcî, cî ma cocoşai cu dînsa...

Băiatul îşi şterse lacrimile uimit, se uită la ţigara dintre degete, decise că bună-sa e aievea şi nu nălucă şi-şi zise: Că mare e minunea ta Doamne! Avem di tătiiiii măăăăăă!

marți, 19 iulie 2011

Interviu cu The Dick

      Dragi telespectatori, transmitem în exclusivitate, în direct şi cu siguranţă în multe reluări, de aici din faţa fostului Cămin Cultural din comuna Troscoţei.

 Acest frumos aşezămînt e administrat de părintele Gonoreu, care l-a transformat în sală de nunţi şi botezuri, iar toate încasările din ultimii 17 ani sunt donate bisericii din comună care doreşte să intre în cartea recordurilor cu cel mai mare clopot din lume, anume, mai mare decît biserica însăşi. Nu şi-a pus nimeni problema unde va fi atîrnat, acesta fiind doar un detaliu mărunt în calea credinţei de nezdruncinat a enoriaşilor.

Ne aflăm cum spuneam, prin bunăvoinţa viitorului preşedinte pe viaţă al Romaniei în această minunată comună şi stăm de vorbă cu un tînăr care alături de alţii, descarcă dintr-o Rabă instrumente muzicale.

- Bună ziua, te rog să te prezinţi şi să ne spui de ce te afli aici.

- Salut Troscoţei, ailaviuuuuu, făcu băiatul aruncîndu-şi cu o smucitură din gît, bretonul lung, lăsînd să i se vadă un ochi încondeiat cu creion negru. Mă numesc The Dick şi fac parte din trupa Dick Heads, care îs tipii ăia cool din spatele meu şi am venit să facem o cîntare aici cu ocazia Festivalului Vinului.

- Îmi cer scuze că intervin, dar încă nu s-au copt strugurii...

- Acest festival e doar o repetiţie şi se va bea rom şi vodcă. Este o tradiţie veche de secole, care serveşte drept antrenament şi aperitiv pentru momentul în care se dă cep la butoaie şi pentru că după ce dă lumea de vin, nu mai ai cu cine face festival.

- Te rugăm să ne spui ce veţi interpreta în această seară.

- Vom cînta în premieră piesele de pe noul nostru album "Enjoy The Andropause". Ştiu că ai să mă întrebi de unde vine numele, aşa că îţi spun dinainte: "Andro" e un vechi cuvînt grecesc care nu ştiu ce înseamnă dar sună mişto, iar "pause" ştie tot prostul că înseamnă pauză, ceea ce e de bine la toată lumea.

- Mulţumesc şi te invităm şi la noi în studio, la emisiunea aia mişto de dimineaţă, îmi cer scuze, îmi scapă numele, dar în tot cazu' e foarte cool şi tipu' şi tipa care o prezintă sunt cool.

- Stai, stai... Băiatul o prinse de cot şi se dădu mai aproape de ea: cunosc şi eu un tip care lucrează la voi, e director şi-s preten cu el, unu' Doru. M-a chemat la el acasă într-o seară la un suc. Nu-mi aduc aminte cît de tare a fost cheful că eram cam fumat, mă-nţelegi, dar ştiu că după, m-a durut curul trei zile de la sucul ăla.

- Am transmis în direct de aici de la Trosco...

- Şi faş brie golanuli aişia ? În cadru intră o bătrînă cu nas roşu, băiatul păleşte.

- Hai bă bre mamaii, cî mî faş di rîs, fi-r-eai mata a dracu' şi coţ aişi? se umflă băiatul dînd iar pe spate şuviţa de pe ochiu' stîng.

- S-o închis la bufet c-o fătat vaca lu' dom' primar şi nici nu-mi mai dă pi datorii, d-aia nu-l mai votez io în veşi...

- Deci eşti un fiu al satului, întrebă reporteriţa cu ochii strălucind. Senzaţional oameni buni, o revedere emoţionantă după zeci de ani între nepot şi bunică, mai tare ca la Surprize!

- Şi ani di zîli maicî, cî o vinit cu mă-sa anu' trecut de Ignat sî tăiem porcu', da ne-am matrafoxat şi-o fujit porcu' sireacu' în padure di s-o facut mistreţ.

Bătrîna scuipă într-o parte cu lehamite, scoase o stică de spirt de sub cojoc din care sorbi cu grijă, iar nepotul îşi făcu de lucru cu nişte cabluri.

Reporteriţa dădu legătura în studio la domnu' Dan, care puse pe burtiera ecranelor:
"Daţi SMS dacă e bine că OTV a găsit-o pe bunica lui The Dick"

iar deasupra ecranului:

Breaking news...Viitorul preşedinte al Romaniei, dl Dan Diaconescu va descoperi în această seară ciocoiul care fabrică suc de care te doare în fund şi-l va pune la zid. Pe ciocoi.