sâmbătă, 23 aprilie 2011

Sa nu ziceti ca n-am nimic sfant

De-o saptamana ma bocesc si ma vaicaresc ca "ET go home", cu toate ca unora le par la fel de sensibila ca un marfar, ei uite ba ca sunt sensibila rau.

Din acest motiv azi, m-am dus la dracu'n praznic sa-mi cumpar varza murata si oua. Varza pentru sarmale si ouale sa le vopsesc. Rosii.

Cozonac nu-mi trebuie, pen'ca nu gasesc nimic la el, miel n-am ca nu-s la mine-acasa sa-l primesc pe gratis, in schimb am sunca pe care-am s-o fierb, am sa pun din ea feliute subtiri sub sarmale, sa le unga la fel cum s-a uns Piticu' gras ieri din greseala si sub influenta lui Nibiru fiind.

Apoi am sa bocesc din nou, da' nu mult pentru ca cica ma duc la Inviere si nu vreau s-apar cu ochii umflati, sa pot sa vad bine toaletele cucernicelor cucoane.

Care va doresc si voua!

luni, 18 aprilie 2011

O amarata de bicicleta

Isi dorise cel mai tare si cel mai tare, de un catralion de ori mai tare, o bicicleta... In fiecare an i se promitea una cu conditia sa ia premiul intai, ceea ce facuse cativa ani la rand, ba mai mult, plusase si luase si coronita.

Mai tarziu, isi umpluse pieptii uniformei de pionier cu decoratii si umerii cu trese, bicicleta insa nu primi. Ba ca era prea periculos si cele 5 Dacii pe saptamana ce ridicau praful pe strada lor constituiau o primejdie uriasa, ba ca genunchii si coatele ei erau atat de pretioase incat n-ar fi suportat niste julituri de la eventuale cazaturi .

Fata venise cu argumente solide si devenise un fel de "omul orchestra" a scolii: Daciade, Olimpiade, Cantarea Romaniei, concursuri de recitari, solista corului, dar se parea ca nimic din toate astea nu meritau un amarat de Pegas Camping, de aceea de la o vreme se plictisi de competitii si sa-si tina cuvantul si protesta in felul ei: nu mai lua premiul intai si cobori direct la mentiune si asta in virtutea inertiei si a gloriei trecute, isi lasa parul sa creasca refuzand sa-l mai lase ciopartit cu breton de foarfeca mamei si ca razbunare suprema, se-ndragosti de un golan mai mare cu 4 ani decat ea.

Pe urma, din anul doi de liceu se apuca de fumat furand tigarile ma-si si nici nu mai stia daca asta are vreo legatura cu bicicleta aia nenorocita, sau doar ii placea sa se razbune si sa-si faca de cap.