luni, 28 martie 2011

Mimi si iubirile ei de-o vara

Mimi se indragostise lulea in vara aceea, cam a patra oara.

Prima data de un tip inalt, brunet caruia insa, ii cam ploua in gura, drept pentru care o tinea mereu inchisa, dar in rarele cazuri in care se incumeta s-o deschida pentru un "da" sau "nu", emana o halena ingrozitoare, drept pentru care cu toata dragostea ce i-o purtase intr-o lunga saptamana, Mimi ii facu vant.

Al doilea, Mircea, un tip ciudatel, glumet, pistruiat cu un breton ridicat de un vartej rebel, se dovedise a fi mult prea superficial pentru sentimentele profunde, asa ca dandu-si singur seama de asta, fugi mancand pamantul.

Al treilea insa, era iubitul prietenei sale cea mai buna, iar aceasta nu vazuse cu ochi buni harjoneala pretins nevinovata si decretase "asa ceva, nu se poate". Mimi se vazu astfel nevoita sa renunte iar la o posibila iubire totala, chiar daca prietena ei cea mai buna isi trimise delicat iubitul in pizda ma-si pe motiv de neseriozitate, zgarcenie excesiva si la urma, hartuire.

Cand aparu si numarul 4, un tip mai in varsta cam cu vreo 7 ani, un taran spilcuit care avea doua preocupari mari si late: aspectul exterior materializat prin blugi stramti, ciocate si deodorante si sexul fara obligatii.

Cum Mimi ramasese virgina nepermis de mult si trecuse cu cateva luni de majorat, tipul isi facuse o datorie de onoare in a-i desface conserva. Astfel, la maximum o saptamana dupa ce se cunoscusera, Mimi aparuse in public fara sutien, fapt ce starni pareri impartite: unii dedusesera simplu ca fusese dezvirginata, iar altii avusesera impresia total gresita cum ca se alaturase tardiv vreunei forme de protest feministe.

Cu toate ca motivul real fusese celebrarea intr-un mod ciudat a pierderii himenului, fapt supraevaluat la vremea aceea, Mimi ar fi facut bine sa gaseasca o alta modalitate de a face cunoscut evenimentul, pentru ca tatele ei erau prea mari, prea alungite, iar daca ar fi sa facem o analogie cu vreun fruct, am opta pentru forma de para. Dat fiind faptul ca perele nu depasesc niste dimensiuni sa zicem, modeste, am ales sa le comparam cu legumele si anume, cu vinetele.

Pe langa forma de publicitate inutila, Mimi parea lipita cu prenandez de iubirea vietii ei, motiv pentru care acesta decise dupa vreo patru zile ca pretul himenului ei era prea ridicat si nevazandu-se in costum de mire prea curand, se facu nevazut.

Cum disparitia lui fusese cam tot atat de fulgeratoare ca si aparitia, Nelu fu imposibil de hartuit, urmarit, implorat sau amenintat, ceea ce o pusese pe Mimi intr-o situatie cel putin delicata pentru ca trebui sa inventeze o poveste incalcita si cusuta cu ata alba despre volatizarea celui ce se dovedise un ordinar hot de himene. Brodase o fuga peste granita si niste scrisori imaginare, de dragoste desigur, dintr-un lagar de transfugi romani din Yugoslavia.

Mimi se multumise cu reactia de mila mascata a amicilor, doar cu concluzia uneia, nu: "Macar nu mori virgina", dar prefacandu-se ca nu aude, isi jurase sie insasi ca nu se va mai indragosti curand, cel putin, nu in vara aceea si-si puse la loc sutienul, ingramadind ditamai tatele ce abia cunoscuscusera putina liberatate, in stransoarea dantelata si roza, marca Triumph.