miercuri, 12 ianuarie 2011

Duşmanul

Fata îşi tîra picioarele încălţate cu săndăluţe roşii prin colbul uliţei cuprinsă de liniştea şi amorţeala amiezei cînd toţi păreau să fi dispărut în răcoarea camerelor umbrite de rolete de lemn.

Se-ncăpăţînase ca de obicei să nu rămînă undeva la umbră şi-o tenta mai mult cu oricînd pădurea, cu toate că promisese că n-are să calce pe-acolo.

În şanţul din capătul străzii toropite de arşită văzu mişcînd ceva şi se opri ştiind imediat că era duşmanul ei, singurul duşman pe care-l avea şi cu care nicicînd nu reuşise să cadă la pace.
Foto: Bogdan Stanciu

Se opri, evaluînd o rută alternativă, undeva cît mai aproape de gardul opus, sperînd să evite confruntarea şi porni cu inima strînsă şi cu ochii în căutarea unui băţ. Nu găsi, în schimb umplu poala rochiţei cu pietre mărunte de pe drum şi-şi zise: fie ce-o fi, de data asta vede el!

Se apropie cu grijă de şanţul în care forfota se înteţi şi parcă din pămînt răsări el, duşmanul cu gîtul întins spre ea, iar din ciocul întredeschis auzi sîsîitul acela ce-o punea mereu pe fugă.

Se-ntoarse pe-un călcîi şi-n graba ei scăpă pietrele din poală, o baretă a săndăluţelor roşii se rupse, căzu într-un genunchi iar gîscanul nebun o ajunsese şi-o pişca de mîini.

Se ridică de pe jos ţipînd şi tremurînd, cu genunchiul zdrelit şi intră repede pe poartă fără să se mai uite înapoi, convinsă fiind că monstrul o urmărea. Trînti poarta şi se lipi cu spatele de ea, de parcă gîscanul acela ar fi fost în stare să o dărîme.

Întoarse cheia în uşă şi se linişti încet, privindu-şi genunchiul pe care şiroia o dîră de sînge. Începu să plîngă cu obidă, văzîndu-se pentru tot restul vacanţei sechestrată în curte de teama duşmanului.

De ciudă, intră în casă răcnind cu scopul clar de-a o trezi pe bunica: Ahahaaaauuuu, picioruuuuu' meheeeeeu!

De ce să doarmă ea, cînd odorul suferă?

luni, 10 ianuarie 2011

Altă ţoapă

Cronologic vorbind, după Nikita a urmat ŢOAPA supremă: nevrotica, sociopata fostă nevastă a mai multora printre care şi maestrul Moculescu. Maestru pentru unii, pentru mine, doar un compozitor de care mă săturasem pînă peste urechi ca şi de Marius Ţeicu.

Ţoapa supremă n-a avut din septembrie şi pînă acum un milion jumate pe lună să-şi plătească partea de pradă din casa fostului. Şi dacă ne gîndim bine, de unde să fi avut sărmana... Serviciu nu are, pentru că i-a intrat în cap că e vedetă, foştii soţi refuză s-o mai sponsorizeze, OTV pare a se fi săturat de prezenţa ei nevrotică şi între noi fie vorba, nu cred să-i fi plătit vreo apariţie, că mno... nici măcar ăia nu sunt aşa de disperaţi cînd au atîtea "cazuri" de rezolvat şi nici pe Elodia n-au găsit-o...

Circul l-a făcut doar în culise, pentru că la vederea unui fost soţ, un oarecare Minculescu, a luat foc şi s-a cărat nu înainte de a ameninţa că: în ce calitate eşti tu aici? vezi că dacă spui ceva împotriva mea, o păţeşti!

Deducem că Ţoapa universală are oarece schelete în dulap şi e foate ofticată că foştii nu-i sponsorizează mizera-i existenţă.

Mai tîrziu, a vorbit la telefon şi în stilu-i arhicunoscut, a scos nişte sms-uri. Fostul a desfiinţat-o calm.

Cucuoană, fă, zglobio, încearcă xanax, cică ajută! Or, get a job!

Nichita in distress

Aflăm cu durere şi uimire de la Simona Gherghe că marea vedetă internaţională Nichita a luat în sfîrşit bătaie, ceea ce ne duce cu gîndul din nou la înţelepciunea populară care zice "orice naş îşi are naşul".

Ştirea a fost însoţită de imagini care ne-o înfăţişează pe diva retardată pozînd artistic pe vremea cînd era gestantă, îmbrăcată cu un fel de paraşută de la Nasa cu ajutorul căreia se aduc capsulele spaţiale pe pămînt.

Pe dedesubtul paraşutei se întrevăd formele gigantice, burdihanul imens şi ţîţoaiele apocalipsei. Diva priveşte seducător, se tolăneşte graţioasă ca un buştean adus de viituri în timp ce se chinuie să-şi cuprindă linia mediană, că mijloc nu pot să-i zic, cam în aceeaşi ipostază pe care-a văzut-o la prima femeie care a pozat nud şi gravidă şi i-a stat bine - Demi Moore, după care s-au luat apoi toate ştoarfele.

Simona Gherghe nu mai poate de grija "cetăţenei romane" şi îndeamnă la demersuri diplomatice, mai ales că Nichita se pare c-a fost şi arestată iar autorităţile spaniole i-au luat copilul de sub hălcile-i ocrotitoare.

Nichita nu prea poate vorbi adînc marcată de evenimente, sau probabil era ocupată să mănînce copilul unor vecini, motiv pentru care pasează la telefon o "traducătoare juridică" orice ar însemna asta şi o altă pupăză, care nici ea nu se prea aventurează în explicaţii.

Iată că mă văd nevoită să descîlcesc eu iţele, aşa cum bănuiesc că s-au întîmplat evenimentele:

Nichita cu soţul ăla al ei, au plecat cu nişte curve în Spania, curve care urmau să devină tichetul de masă al familiei. Acolo, cuplul deranjat s-a certat pe bani. Bănuiesc că soţul purta armură şi ghioagă din moment ce a putut s-o dovedească pe Nichita.

Cineva a chemat poliţia care descoperă că a nimerit într-un cuib de curve, îi bagă la arest pentru proxenetism şi aşa se explică suuuufletul meu, de ce le-a luat şi plodul.

Aflăm în continuare că Nichita nu vrea să mai onoreze plaiurile mioritice cu prezenţa-i copleşitoare, că e supărată pe o parte a presei şi anume aia care o vorbeşte de rău.

Dragă Nichita, te rog din inimă şi din ficaţi să vii doar cît s-o iei cu tine şi pe ştoarfa aialaltă, Mariana Moculescu că şi-aşa o evacuează primăria din casă pe motiv de neplată a ratelor, că deh, îmbătrîneşte şi ea şi la cît circ a făcut pe la TV, nu se mai aventurează nici un bărbat normal s-o sponsorizeze.