sâmbătă, 17 decembrie 2011

Fiţe-n scutece murdare

Cum afară toarnă cu găleata, mi-e somn deşi nu-i decît 19,33, m-am gîndit să fac ce ştiu mai bine şi-anume să fiu nesuferită. Vreau să spun cu toată responsabilitatea că sunt zile în care urăsc femeile, azi cu precădere pe fondul unei uşoare iritări zilnice dată de Nicoleta Luciu şi plozii ei.

Cică noua fiţă e să dai dai copilul la diverse cursuri, încă din momentul în care abia se ţine bietul pe picioare, deşi e încă cu căcatul la cur. Dacă pînă acum cursurile începeau pe la o vîrstă la care copilul era conştient cît de cît de lume şi existenţa ei, acum s-au găsit tot felul de şmecheri care constatînd evoluţia parentală pe scara spălării voluntare a creierului şi desigur cu ajutorul unui grup de cercetători britanici, au convins lumea nu atît că junii în scutece au talente deosebite care ar fi vizibile înaintea primului dinte de lapte, dar că sunt chiar nişte genii nemiîntîlnite.

 Iată ce declara o mămică , în braţele căreia se bălăngănea nesigură cu bale la gură, o fetiţă de vreo 9 luni: "Am observat că-i place muzica şi dansează ori de cîte ori o aude şi am decis să o aduc la curs." O alta, îşi dăduse fetiţa de doi ani la pictură pentru că observase ea mama, că fetei îi place să coloreze. Eu zic că pe acelaşi principiu ar trebui să se facă şi cursuri de mîncat, că la toţi le place să mănînce, cursuri de băgat obiecte în gură, că toţi o fac, etc.

Am mai văzut alte mame geniale cărîndu-şi fetiţele la cursuri de bune maniere, dar cel mai tare dintre toate mi-a părut cursul de yoga, predat de un balaoacheş de prin Pakistan, pentru că un curs de yoga predat de vreun roman e la fel de neinteresant ca o servitoare locală, cînd toată lumea bună spune că e în vogă să-ţi aduci una din Filipine pe care s-o poţi teroriza fără teama că vine bărba-su să-ţi ia gîtul.

Poate-s eu înapoiată şi insensibilă la fiţe, dar cred că un copil normal trebuie să se joace, să se murdărească, să sară în băltoace, să se julească în coate şi-n genunchi. Ăştia săracii, ce amintiri or să aibă? "Păi să vezi una tare, cînd eram la cursul de bune maniere, am pus furculiţa de peşte în locul ăleia de friptură, ha ha ha, să vezi ce mutră a făcut doamna profesoară!".

Get real people, copiii nu-s căţei, nu-i dresaţi de mici!

7 comentarii:

 1. Hahaha... iar ai zis-o! Excelent.

  RăspundețiȘtergere
 2. pai vezi ma, d-aia
  ca nu esti mama buna
  nu ti-ai dus copii sa invete limba engleza, germana, araba si pe unde s-or mai duce viitorii copii, inainte sa poata sa pronunte corect "cacat" si "muie basescu"...
  d-aia ti se pare asa ciudat.
  pai ce, pe vremea noastra se duceau copiii la gradi??? mamele noastre nu se duceau la mani si la pedi ca nu era trendy...
  suntem noi inapoiati cum ar zice tampitii astia, ca suntem invechiti.
  ce frumos era cand ma cataram in copaci cand eam mic, cand am calcat pe sarpe si-am fugit pana acasa de frica sa nu vina dupa mine...
  noi am avut copilarie, astia au... MATRICEA

  RăspundețiȘtergere
 3. io zic ca copii e destepti toti cand e mici-mici, educatia ii tampeste...

  RăspundețiȘtergere
 4. zwk, l-am dus pe fiu-meu la bune maniere... sa vezi ce elegant injuraaa :))))

  RăspundețiȘtergere
 5. Bluemoon si eu zic la fel. Din momentul in care te nasti, toata lumea trage de tine sa-ti bage-n cap toate tampeniile, principiile si dogmele lor.

  RăspundețiȘtergere
 6. :))...bine ca nu ii duc si la cursuri de "dat la rate"

  RăspundețiȘtergere