vineri, 9 decembrie 2011

Din ciclul "Ia-mă Doamne, stinge-mi neamul"

Lord have mercy! Gabriela Firea şi Simona Gherghe scot săptămîna viitoare un  CD cu muzică de petrecere. Muzica o fi ea de petrecere, doar că vocile celor două sunt de înmormîntare, că-ţi vine să te sinucizi cu drujba.

După îndelungi firitiseli reciproce în platoul Abces Direct, Gabriela Firea a luat microfonul şi păşind ca pe ouă s-a dus în mijlocul platoului. De cum a deschis gura, am putut auzi strigătul de luptă al neuronilor mei: Banzaaaai, după care o mare parte şi-au făcut sepukku, restul rămînînd într-o stare vegetativă pe tot parcursul intepretării.

Aproape afonă, silabisind sacadat versurile unui cîntec "transilvănean sau ardelenesc"după cum a punctat ea grijulie la "sensibilităţile lingvistice şi regionale", s-a legănat ca o trestie-n vînt, s-a întors în toate unghiurile atentă să-şi arate "burtica" de 4 luni jumate unde se ascunde surpriza serii, dezvăluită cu mare suspans dar abia după evoluţia la fel de jalnică a Simonei.

Ea e ceva mai duioasă şi mai puţin afonă, totuşi nu depăşeşte nivelul unei coriste de şcoală generală cîntînd afectată::" Ciobănaaaş cu threi sute deeeeoi, cînd mai threci cu thurma pe laaaaaanoi"...

Audienţa aplaudă frenetic, că de-aia e în platou nu ca să se vadă la televizor, iar cele două se reunesc la încă o sesiune de firitiseli şi complimentări reciproce. E momentul adevărului, zice Simona şi toată suflarea pămîntească îşi ţine respiraţia: Gabriela dezvăluie că în burtica ei e o Nadia Comăneci, o adevărată gimnastă, de unde deducem greşit că moştenitoarea căminului cultural e fată. De fapt, Găbiţa ne-a păcălit, căci în burtica ei preţioasă stă pitit un mic Pandele.

 La telefon intervine galant şi cu supliment de limbuit nimeni altul decît primarul, soţul, proprietarul căminului cultural de la Voluntari şi stăpînul inimii zglobii a Gabrielei, domnul Pandele. El le felicită pentru "vocile frumoase". ele îl felictă înapoi, de unde înţelegem că pe CD-ul lor se produce şi dînsul, Lord have mercy again!

Au făcut apoi tustrei glumiţe despre "procesul tehnologic" prin care se fac copiii, ele s-au ţinut de mînuţe, şi-au zîmbit cu dragoste şi-au dat limbi prieteneşti şi aristocratice, iar eu de atîta emoţie ce mă copleşise, am vomat trei curcubee.

17 comentarii:

 1. Excelent!!! Ma gandeam sa scriu si eu ceva despre acest "eveniment", pigmentat si cu Pandele-"Bagabontul vietii lui" (am citat din scriitoarea Firea), dar n-am avut dispozitie. Oricum, nu putea iesi ceva mai bun decat ai scris tu aici... Super!

  RăspundețiȘtergere
 2. și emisiunea se cheamă abces din rect, daaaa? :D

  RăspundețiȘtergere
 3. baaaaaaaa, m-am prins acum.
  daca anjela aci de fatza a vomat 3 curcubee, atunci anjela e comoara.
  cica ori la capu ori la curu curcubeului este o comoara, nu?
  asa zice-se la scotieni, sau irlandezi.
  si e LMC (la mintea cocului) ca o voma nu poa sa fie comoara, si prin simpla eliminare deductiva, anjela e comoara!
  sa ne traiesti 1000 de ani pace fata!

  RăspundețiȘtergere
 4. georgiana, ma scuzi. nu se mai repeta :D

  RăspundețiȘtergere
 5. tunrama, pai scrie! nu cred c-am parcurs tot evenimentul :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Madman, fara falsa modestie, multumesc, dar stiam asta de prin clasa a 2-a :))

  RăspundețiȘtergere
 7. zwk, poate nu-s eu comoara, dar conduc la ea, ceea ce nu e zero, nu? sa traim cu totii... nu 1000 de ani, dar cat o fi, sa ne fie bine. zic.

  RăspundețiȘtergere
 8. Pentru mine,emisiunea aceea(daca se poate numi emisiune) nu se numeste "Abces direct" ci "Acces din rect"

  RăspundețiȘtergere
 9. Foarte buna!!!;) Numai ca e "strigătul de luptă AL neuronilor mei:";) cam atat in rest m-a amuzat..

  RăspundețiȘtergere
 10. Angelico mama, stii, comorile trebuiesc ingropate ...
  xox zi buna xox

  RăspundețiȘtergere
 11. :)))) Pffuu, cata dreptate ai, si bine le mai zici! Zi-le Angela (ca merita)! ;)

  RăspundețiȘtergere
 12. windwhisperer, sper ca n-ai intentii d-astea cu mine :X:X

  RăspundețiȘtergere
 13. lunapatrata, le zic ca atata pot sa fac si eventual sa sting TV-ul pe durata nelimitata :)

  RăspundețiȘtergere