joi, 8 decembrie 2011

Crăciuniada

Yeap, a început... Şi ca în fiecare an, eu şi mulţi alţii suferim în tăcere, sau cel puţin tolerăm avalanşa de clopoţei, inimioare, brăduţi drăguţi şi nu în ultimul rînd cu voia dumeavoastra, celebrul Ler Lin şi  linu-i lin. Că d-aia e lin, că nu e cu asperităţi.

Aşa vine Crăciunul tiptil, cu leşinături de sezon, te împresoară din toate direcţiile, te înfăşoară în sclipici, te bagă-n staul şi te sileşte să fii mai bun. Şi lăcrimezi cu gîndul la Moş Crăciun, chiar dacă eşti om în toată firea şi de ani de zile nu mai capeţi decît cel mult o pereche de şosete, două portocale şi-o nuia.

În magazine e prăpăd: leru-i ler şi colindă-ne Doamne . Ieri la Unicarm, un magazin de carne for fuck's sake, behăia un ilustru necunoscut Leru-i ler. L-am întrebat pe unul din băieţii de la galantarul de pui dacă nu bolunzeşte, mai mult să testez pulsul naţiunii şi să mă conving dacă sunt normală la cap. A zis că nu, că abia i-au dat drumul. E clar, eu sunt cea defectă.

Îmi pare rău că nu rezonez la sclipici şi colinzi şi-mi pare şi mai rău că sunt insensibilă la nebunia asta comercială, dar eu nu mai cred de multă vreme în Moş Crăciun, ba chiar de pe vremea cînd îmi aducea şi mie şosete cu un număr mai mare, să-mi fie bune şi la anul. Nici în bunătatea de sezon nu mai cred , pentru că dacă în restul anului eşti rău, să te prefaci o lună întreagă că eşti bun, e de-a dreptul diabolic.

Caut post de Grinch. Rog oferte serioase, promit eficienţă maximă.

13 comentarii:

 1. Buna seara,

  Am remarcat ca linkul nostru nu mai exista pe site-ul Dvs. Ati facut acest lucru unilateral. Link-ul Dvs. exista inca pe site-ul nostru in sectiunea Alte Bloguri Partenere. Va rugam sa remediati urgent situatia sau altfel vom fi nevoiti sa va scoatem si noi linkul. Linkul nostru este http://forumtigaraelectronica.wordpress.com/2010/01/13/multe-tzepe-cu-tigari-electronice/ , text ancora "tigari electronice".

  Astept raspuns!
  Ramona
  ramona@iagency.ro

  RăspundețiȘtergere
 2. Ramona, linkul vostru se găseşte la Colaboratori, unde trebuia să fie de la bun început. În altă ordine de idei, nu cred că tonul folosit de tine e cel mai potrivit, în condiţiile în care nu sunt pe statul vostru de plată şi chiar dacă aş fi, suntem în public, da? Pentru voi este o afacere din care cîştigaţi bani, pentru mine blogul e o modalitate de exprimare, de aceea relaţia dintre noi ar trebui să fie una amiabilă, avînd în vedere că eu nu cîştig de pe urma schimbului de link nici măcar trafic suplimentar. Cu alte cuvinte, îmi este egal dacă mă ştergi sau nu.
  Ţi-am ţinut predica asta ca să înţelegi poziţia de pe care discutăm de-acum încolo, dacă mai e ceva de discutat în public.

  RăspundețiȘtergere
 3. zwk, da' eu ce mă oferii să fiu, Albă ca Zăpada?

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca si fi avut o adresa de email unde sa te pot contacta nu ti-as fi trimis comentarii. Te rog sa stergi comentariile pe care ti le-am trimis. De asemenea te rog ca pe viitor daca doresti sa nu mai colaboram sa ma anunti. Iar ca idee blogul nostru nu este o afacere este o modalitate de exprimare ca si al tau!

  RăspundețiȘtergere
 5. Pai ma, tu te oferisi sa fii grinci, dar ce e ala, daca nu exista? Alba ca zapada o fost, am vazut-o in desene animale, si-o tragea cu piticii aia de sarea catrinta de pe dansa... Dar grinciul ce e, jim carrey?
  Si cu intepata aia de la tigari ce e?

  RăspundețiȘtergere
 6. mda inteleg de ce vrei sa fi un Grinch verde, dar gandeste-te ce diabolic este sa ii minti pe copii ca ... mosu si ca le aduci tu cadouri si sa afle de abia mai tarziu ca nu exista...

  RăspundețiȘtergere
 7. David, chiar asa! Cu ce obraz sa le mai ceri sa nu minta?!

  RăspundețiȘtergere
 8. zwk, ai dreptate: Alba ca Zapada is a slut :))

  RăspundețiȘtergere
 9. Excelentă asta:
  ”... eu nu mai cred de multă vreme în Moş Crăciun, ba chiar de pe vremea cînd îmi aducea şi mie şosete cu un număr mai mare, să-mi fie bune şi la anul.”
  Cred că am avut aclași Moș Crăciun pe când eram mici. :D

  RăspundețiȘtergere
 10. silavaracald, suntem generatia cu Mos Craciun sarac si prevazator. dar sa nu uitam totusi pijamalele, da?

  RăspundețiȘtergere
 11. punctul 1. aboslut corectă treaba asta cu Crăciuniada. Dacă Daciada o condamnam cu toţii tot atât de tare pe cât de tare o regretăm acum, Crăciuniada asta minunată nu ne e impusă cu forţa, ci persuasiv, şi n-o mai organizează partidul, ci foamea de bani din diversele corporaţii...
  punctul 2. domnişoara cu ţigara electronică, eşti de milioane fată hăi, vorba bunicului meu. Cred că lucrezi ca reprezentant P.R. într-o multinaţională, ai un CV beton şi un milion de diplome, este? :) Dacă n-ai bifat toate astea, să-ţi revizuieşti traseul carierei, că te încadrezi perfect.

  RăspundețiȘtergere