miercuri, 30 noiembrie 2011

Vocea Romaniei şi chiloţii Loredanei

Îmi place "Vocea Romaniei". Îmi place să constat că există oameni frumoşi şi talentaţi care rămîn anonimi pentru că nu au ocazia să se facă văzuţi şi ascultaţi, a căror voce întrece cu mult prestaţiile jalnice a unor fufe siliconate, dezbrăcate, botoxate şi tencuite de nu mai ştii dacă ce se mişcă sub kilele de farduri e om sau hologramă, dar care ne agresează zilnic cu prezenţa la radio şi tv. Cu toate astea ştiu că odată intraţi în showbiz, în absenţa compozitorilor de talent, vocile lor se vor pierde în creaţii fără valoare muzicală, aşa cum mi se pare mie că s-au pierdut voci superbe ca cea a Monicăi Anghel şi a Loredanei care de la "Bună seara iubito" a cîntat doar tîmpenii comerciale.

Că veni vorba de Lory, toată lumea  a băgat de seamă că cu fiecare ediţie a "Vocii Romaniei" e tot mai dezbrăcată. Bănuiesc că de vină e criza vîrstei mijlocii, cînd încă  mai arăţi bine, dar eşti conştientă că nu mai durează mult şi arăţi tot ce se mai poate pentru că în curînd, ceea ce va atîrna de pe tine, va fi camuflat, strîns, încorsetat şi tratat cu laser. Aseară Lory n-a pierdut nici o ocazie să se ridice în picioare ca să fie sigură că toată lumea îi vede budigăii, şi-a pus cracii pe scaun, pe masă şi mult n-a lipsit să-i pună şi pe băiatul ăla tatuat, Vocea Olandei pe numele său de scenă.

Asta n-ar fi nimic, cunoaştem faptul că Loredana vrea să fie un fel de Madonna mioritică, mai nou combinată cu Lady Gaga, o narcisistă ce îmbină notorietatea cu îmbrăcămintea sumară, nelăsînd nimic imaginaţiei eventualilor fani  de sex masculin doritori de sex imaginar sau nu cu ea. Din prea mult narcisism, aseară s-a jucat cu nervii spectatorilor, dar şi cu inimile a două concurente pe care le-a ţinut cu măiestrie în pragul infarctului pînă a decis înlăcrimată şi cu rimelul scurs, care dntre ele rămîne în concurs. În timp ce fetele făceau pe rînd icter mecanic, preinfarct, epilepsie, diabet şi bube dulci, Lory ofta, lăcrima, îşi ţinea frizura în palme, se foia pe scaun, se tînguia, negocia şi ofta iar. Primele 5 minute am zis că ţine de show, următoarele 10 au trezit potenţialul asasin din mine, iar restul au fost doar resemnare. Mă aşteptam ca emisiunea să se anuleze nedeterminat, pînă întinereşte Lory şi îmbătrînesc concurentele. Ai fi zis că era vorba de un transplant de cord: avem o singură inimă, o concurentă rămîne fără şi moare, deci cui dracu' i-o dăm noi oare?

Loredana mamă, steaua ta apune, vrei nu vrei... Poţi să apari în pielea goală la următoarea emisiune, asta nu-ţi va creşte tariful de la nunţi, că de... acolo mai sunt şi babe evlavioase şi copii inocenţi. Încearcă să nu uiţi că la competiţia asta nu concurezi tu, ci nişte oameni care probabil ţi-ar putea da lecţii într-o zi şi cu care vei dori tu să cînţi. În plus, nu eşti atît de sexy pe cît crezi tu că eşti în budigăi.

S-o lăsăm pe Lory în pace şi să vedem ce concurent preferaţi voi. Eu optez pentru Canaf, un blues man de excepţie pe care din păcate, nu văd cine ar fi capabil să-l şlefuiască. Canaf e un diamant mare, valoros şi are nevoie de intervenţia unui maestru bijutier care să facă din el bijuteria coroanei, pentru că merită.

2 comentarii:

  1. loredana e o curva proasta inca din 1989...
    si canaf ala chiar ar merita sa castige, dar n-o sa castige el, o sa fie mancat, cum s-a intamplat si cu ianau ala de la romanii au talent...

    RăspundețiȘtergere
  2. am şi eu acelaşi feeling în ceea ce-l priveşte pe canaf, din păcate. nu cred că cei care votează au o cultură muzicală atît de solidă încît să-l scoată pe el cîştigător.

    RăspundețiȘtergere