luni, 14 noiembrie 2011

Tigaie care te-am dorit!

Tare sprinteni mai sunt pensionarii noştri atît de chinuiţi de boli şi pensii mici, cînd e vorba de traversat aiurea bulevarde şi de stat la cozi cînd "se dă ceva", indiferent ce. Azi am văzut din nou o îmbulzeală nostalgică, plină de încărcături istorice, de sacoşe de pînză şi rafie, căciuli din astrahan şi paltoane mîncate de molii. Am remarcat că nu există absolut nici o diferenţă între îmbulzelile de altădată de la carne, cu cele de azi de la tigăi. Coatele în coastele altora sunt la fel de rapide, privirile la fel de încărcate de ură, iar bombeurile la fel de precis ţintite în fluierul piciorului babei de lîngă tine.

 Drumul pînă la nepreţuitele tigăi, semăna cu o cursă cu obstacole vii: pensionarii mai tinerei şi mai sprinteni fiind nevoiţi să-i ocolească sau nu pe cei mai împovăraţi de ani, politeţea s-a rezumat la mugete, icneli şi onomatopee printre protezele încleştate. Războiul a fost pe viaţă şi pe moarte, pentru că fiecare simţea că însăşi existenţa sa depinde de numărul tigăilor adjudecate în căruţul propriu.

Aştept cu interes bătăliile pentru bilete de odihnă la Herculane şi crizele biliare de după postul Crăciunului, după care pensionarii noştri iubiţi se pot întoarce liniştiţi pe culoarele spitalelor, a medicilor de familie şi ne pot arăta noptierele lor pline cu medicamente. Eu personal, sunt liniştită ştiind că fiecare are tigaia lui.

În altă ordine de idei: Măruţă, ne leşi cu tripleţii Nicoletei Luciu?

 Mulţumim anticipat,
un grup de doamne.

12 comentarii:

 1. Totusi, erau tigai de teflon... zic si eu.

  RăspundețiȘtergere
 2. LOL. Ce e cu tripleții, hani? Ei/ele n-au tigăi?

  RăspundețiȘtergere
 3. Ne-a placut ca de fiecare data. Asteptam culegerea de momente vesele si triste. Cu drag,

  RăspundețiȘtergere
 4. Piticule, teflonul e overated cînd prăjeşti doar ouă în el. zic.

  RăspundețiȘtergere
 5. Hani, tripleţii e peste tot. Mă-nvîrt în casă, dau de tripleţii Nicoletei. Ies p-afară, pun frînă în faţa tripleţilor să nu-i calc. Mă-ntorc acasă şi-i găsesc morfoliţi de pisică. Pînă cînd hani, pînă cînd?

  RăspundețiȘtergere
 6. Anonim, vine. Pe cuvînt de pioner cu grad de mareşal în rezervă, că avem şi noi o vîrstă!

  RăspundețiȘtergere
 7. Sa tii aproape ca acusi se deschide la Iasi un LIDL. Am zis ca o sa-l iau pe Iulian si o sa mergem sa filmam!

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu prea inteleg: adica ce e ANORMAL? Nu asta duce lumea inainte? Ma dezamagesti, Angela! Cam ca la iRTV si A3, articol.

  RăspundețiȘtergere
 9. Să-i prăjim ţâţele Luciei în tigăile pensionarilor, şi astfel or să aivă ei şi lapte din ţâţe, şi muşchiuleţ nobil de Nicoleta Luciu tras la tigaie de ofertă.

  RăspundețiȘtergere
 10. Angela nu te-ai obisnuit inca? Astfel de manifestrai sunt si in afara tarii , la noi cu atat mai mult cu cat avem si ceva ani de comunism si manifestrai de salbaticie.

  RăspundețiȘtergere
 11. daaa! tefloane care arată bine o lună! după care se bate slinul pe ele și arată ca naiba! nu le mai scoți din boală nici cu mama lu axion.
  frățică, în principiu nu contează ce-i, ci că-i la ofertă, da? neinteresant că de fapt ăla-i prețul real..Idiotăn.

  RăspundețiȘtergere