vineri, 11 noiembrie 2011

Nu vă zic adio, ci la revedere!

Am mai puţin de 30 de minute pînă la noul sfîrşit al lumii sau trecerea în altă dimensiune unde n-aş fi prea sigură să existe platformă de bloggăreală, iar FB nici atît, aşa că am să scriu repede. Dacă nu se sfîrşeşte nici azi, declar solemn că-mi bag picioarele în toate apocalipsele viitoare şi-n plus, transform bunkerul din fundul grădinii în pivniţă de vin şi afumături.

Azi au mai murit 3 romani aiurea prin Ungaria, în timp ce se întorceau din vacanţă din Spania. Nu vă grăbiţi să mă contraziceţi, pentru că am auzit eu o proastă la TV, cînd cu accidentul ăla de-au murit 14 din 15, cum că, citez din memorie :" romanii se întorceau de la muncă sau din vacanţă", de parcă ţiganii au vreodată vacanţă. Ţiganii nu fac vacanţe, doar vizite de lucru, în care îmbină utilul cu plăcutul, că nimic nu e mai plăcut şi mai util decît satisfacţia de a şuti portofelul burduşit al cuiva prin ţările alea de fraieri, care nu e obişnuiţi să li se fure chiloţii de pe ei în timp ce merg liniştiţi pe stradă.

De asemenea cred că şi cei 19 romani înghesuiţi într-un automobil de 5 locuri, debarcaţi tot în Ungaria de poliţie, tot din vacanţă veneau şi pentru că se odihniseră atît de bine pe la Madrid, au decis să se scape de vina de a fi trîndăvit în concediu în timp ce semenii lor munceau, înghesuindu-se masochist nu se ştie cum într-o rablă. Îmi imaginez scena în care poliţistul uluit a deschis o portieră şi au început să cadă oameni pe jos.

În tot timpul ăsta în ţară, indiferenţi la dramele excursioniştilor, romanii de sine stătători belesc ochii la televizor, etern căutători de subiecte care să-i indigneze. Aşa aflăm că pensionarii nu se înghesuie doar la cozile pentru haleu, ci şi la cele pentru tigăi la promoţie. Acuma, nu înţeleg de ce nu s-a făcut un sondaj în rîndurile pensionarilor în cauză pentru a determina exact motivele pentru care subit aveau cu toţii nevoie de cel puţin o tigaie. Judecînd după numărul celor care cad accidendal în lame de cuţit, am putea presupune că oamenii s-au săturat de crime sîngeroase din gelozie şi cum după o anumită vîrstă ţii mai mult la curăţenie iar sîngele iese greu din carpetele cu cerbi şi răpiri din serai, dar şi mai greu din covoarele persane de pe vremea lui Ceauşescu, au adoptat tigaia ca unealtă de pedapsă. Unde mai pui că are dublă utilitate: mai frigi un ou, mai  faci  un cucui...

Şi ca o încununare a ultimelor evenimente, aseară am văzut finalul unui videoclip cu Bambi, fetele alea trecute, îmbrăcate din bazar, cu kile de farduri pe feţe, miorlăind ceva trist, drept pentru care m-am întristat şi eu, am spart peştele de sticlă de pe televizor, am rupt cu dinţii un macrameu şi tocmai cînd eram gata să decapitez mîţa personală cu tigaia mea veche, s-a terminat miorlăiala amărîtelor ălora, iar tristeţea mea s-a transformat dintr-o dată în apatie. Întotdeauna cînd sunt apatică, am convingerea că sunt un martir al propriei mele existenţe şi ca să mă smulg din ea, mă culc cu certitudinea că şi mîine Romania va exista. Îndrăznesc să cred că va exista etern, chiar şi după apocalipse.

E 11.11.2011.
Adio, dacă e...

Later edit: ÎMI BAG PICIOARELE!

11 comentarii:

 1. :)) Angela, daca te faci parlamentar, iti garantez toprating cand vei vorbi in parlament.... inca nu-mi dau seama cum reusesti sa ascunzi atatia dracusori sub aparenta ta angelica... inchei garantadu-ti ca daca dupa apocalipsa Romania nu va mai exista...o vom reinventa, caci e asa de comica :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Am ratat-o si pe asta ,deci,niste ratai dle,ce mai :)))))

  RăspundețiȘtergere
 3. Se pare ca iar a trecut pe langa mine Apocalipsa dar apropo ora 11.11 mai e si diseara. poate atunci...

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca nu pe 12.12.2012 la ora 12.12...

  RăspundețiȘtergere
 5. I wish for the beauty of the world to be seen, for a breath of hope to touch a lost soul, and for love to reach the hardest heart.
  see ya next year 12.12.12 at 12:12 pm ;)
  cy , xxx,j

  RăspundețiȘtergere
 6. cristian.tonolla, vezi tu... sunt dovada vie că aparenţele înşeală. Parlamentar n-am să devin pentru că sunt convinsă că m-aş plictisi îngrozitor. Mă mulţumesc să scriu şi dacă şi aici am toprating de la cei ce mă citesc, îmi e de ajuns. Mulţumesc :)

  RăspundețiȘtergere
 7. monica, bine c-am ratat alea rele. să ni se-mplinească cele bune :)

  RăspundețiȘtergere
 8. M, toată lumea a omis un amănunt şi anume, la care fus orar s-a raportat 11,11

  RăspundețiȘtergere
 9. windwhisperer, să sperăm la mai bine, chiar şi la anul pe 12.12. Love you :*

  RăspundețiȘtergere
 10. Pe la voi a venit Sfârșitul? Pe la noi nu ...

  RăspundețiȘtergere