miercuri, 23 noiembrie 2011

Despre ipocriţi şi alţi maidanezi

Ne pricepem noi romanii la multe, iar daca ar fi sa judecam lumea prin prisma Monicăi Tatoiu, ne pricepem la toate şi evident, suntem cei mai buni la dat din gură. Totuşi, sunt de părere că există ceva la care excelăm şi anume, suntem ipocriţi de geme, plînge, lăcrimează şi crapă pămîntul sub noi.

 Ne place să facem bine, dar doar de sărbători şi pe lîngă biserici unde e dumnezeu pe-aproape să vadă şi să aprecieze corespunzător leul  pus în palma unei babe sau a unei ţigănci cu puradelul de împrumut în braţe, că puradelul pentru ele e ca salopeta şi cheia franceză pentru instalator sau patentu' pentru electrician, o unealtă necesară la locul de muncă.

Noi cînd facem bine, o facem condiţionat şi cu interes, pentru că dacă nu mai puteam de altruism, nu inventam zicala "facerea de bine, futere de mamă", nu aşteptam recompensa seamănului miluit şi nici pe cea divină. Noi nu avem conştiinţa binelui dezinteresat, pentru că pur şi simplu murim după oportunităţi şi considerăm că le merităm şi ni se cuvin de drept, pentru că altfel cum se explică tînguiala şi privirea lăcrămoasă spre cer atunci cînd dăm de necaz " Cu ce-am greşit eu doamne chiar aşa, de ce meritam eu asta?", pe cînd în momentele în care ne merge bine nu ne întrebăm niciodată "ce-am făcut ca să merit  fericirea asta?"

Cînd te depăşeşte vreun şmecher la semafor spumegi şi înjuri poliţia care nu e prezentă să-ţi facă ţie dreptate, dar dacă te trage pe tine pe dreapta şi te amendează pentru viteză sau alte alea, ţi se face un abuz strigător la cer. Te tărguieşti, minţi, negociezi şi la urmă încerci să mituieşti pentru că tu iubeşti dreptatea, dar doar cînd ţi se face ţie.

Am văzut la Protv de dimineaţă reacţia publicului prezent în balcoane la votarea legii maidanezilor: nişte cucoane isterizate, pline de lacrimi şi muci, una plîngînd în hohote de parcă ar fi murit mă-sa pe umărul unui domn, alta răcnind cu o voce gîtuită de isterie "nesimţiţii dracului", referindu-se la onor parlamentarii care au votat în favoarea legii. Aici voiam eu să ajung de fapt...

Unora le plac de nu mai pot "animăluţele", cu condiţia ca acestea să rămînă pe străzi şi să muşte oameni. Iubitorii ăştia consideră că "animăluţu'" odată castrat şi lăsat liber pe drumuri, mai trăieşte el o nimica toată, respectiv 10-12ani, timp în care el nu muşcă pe nimeni decăt dacă e provocat, nu face purici, nu se-ncaieră în haită, nu trag de sacoşe şi de poalele babelor, nu sfîşie decît copiii răi care nu ascultă de părinţii lor..

Există într-adevăr şi "iubitori" care-şi adună zeci de cotarle în casă, dar ferească dumnezeu să înfieze un copil! Copilul e un animăluţ care nu ţi se supune întru totul ca un cîine. El plînge, ţipă, are nevoie de haine, de educaţie, creşte şi te părăseşte, ori tu ca "iubitor", nu poţi permite aşa ceva, pentru că tu ai nevoie să te iubească cineva necondiţionat, asupra căruia să ai toate drepturile şi aproape zero responsabilităţi. Cîinele nu-ţi întoarce vorba, nu stă îmbufnat pe tine cu zilele, nu ţipă că vrea lucruri... Dacă tu "iubitorul" ai chef să te joci cu el, te joci că aşa vrei tu, dacă vrei să stai liniştit îi arunci un os de plastic şi te lasă-n pace.

 Îţi place soiul ăsta de iubire care nu te obligă la nimic. Te ştii adulat indiferent că meriţi sau nu şi adori să fii adulat. Cîinele nu te judecă , nu-ţi reproşează nimic şi te face să te simţi mai om, pentru că eşti stăpînul cuiva şi în final ajungi să ai pretenţia ca toţi humanoizii de pe planetă să dorească cu ardoare haite de cîini pe bulevarde.

Să nu se înţeleagă cumva că n-aş  iubi animalele... Le iubesc, dar la modul sănătos şi corect: am un animal, îl ţin în casă, îl hrănesc şi-l îngrijesc şi devine un membru al familiei. Îmi puiează pisica, nu arunc puii la gunoi sau pe stradă, ci le caut stăpîni care să-i iubească. N-am omorît niciodată vreunul şi nici n-aş fi capabilă, dar trebuie să înţelegem că locul cîinilor nu e pe străzi şi de douăzeci de ani nici o metodă n-a dat rezultate, iar eu una nu sunt de acord ca banii noştri să se ducă la nesfîrşit în inutile programe de protecţie, în adăposturi şi sterilizări de faţadă. Cine nu poate trăi cu ideea că aceşti cîini vor fi eutanasiaţi, să-i ia acasă. Mai simplu de atît nu se poate, nu?

Acum la B1, Monica Tatoiu vorbeşte despre Ferrari, cică pasiunea pentru maşina asta e un moft şi noi romanii nu avem meseriaşi care să le repare. Total greşit, bă doamnă dragă: cine are Ferrari, nu se duce la Nea Gică la servis cu ea  să-i dea două ciocane şi-un scoci la furtun. În al doilea rînd, cum poţi să zici că nu avem meseriaşi, măi doamnă Tatoiu? Păi cine pe pămîntul ăsta mai e capabil să nască meseriaşi ca ăla de-a reparat ditamai locomotiva Siemens cu o sîrmă şi-o creangă? Aud?

14 comentarii:

 1. Super articolul si subscriu la el.Cine plange de mila cotarlelor sa sii ia acasa.Si eu am un motan dar nu ii inteleg pe acesti falsi "protectori" ce nu fac decat sa incurajeze haosul pe banii nostri.

  RăspundețiȘtergere
 2. iulian, tocmai ce am intrat la tine pe blog si n-am apucat sa citesc nimic, că mi-a apărut un avertisment, cum că ar conţine malware. Am încercat să dau copy paste să-ţi arăt, dar n-am reuşit.

  RăspundețiȘtergere
 3. Dacă dai copy-paste riști să iei virusul (și nu trece cu antibiotice). Poți fotocopia însă ecranul.

  RăspundețiȘtergere
 4. Da, este vorba de multă ipocrizie. Dacă cei care sunt pentru sterilizarea câinilor se vor supune ei înșiși unei astfel de operații, îi cred. Altfel nu...
  Legat de madam Țâțoiu ... ce să zic? Dacă tot îi place la televizor, îi propun un pictorial cu Mazăre, dar nu pentru Playboy ci pentru Hustler...

  RăspundețiȘtergere
 5. Esti penibila, cucoana. Si pe deasupra, mai esti si proasta, dar si semnalizezi.

  RăspundețiȘtergere
 6. Anonime, anonime, sa ne bagam ceva-n tine!

  RăspundețiȘtergere
 7. lol, ma intreb daca anonimul o iubeste pe madam Tatoiu sau e contra legii. In ambele cazuri, ne doare-n cot.

  RăspundețiȘtergere
 8. Pai si homosexual pasiv e mai bine decat iubitor de tatoaie.

  RăspundețiȘtergere
 9. Aaa, daca anonimul e chiar madam Tato? Atunci ramane ca-n tren, cum era bancul cu nea Nicu.

  RăspundețiȘtergere
 10. Ecxelent articolul si opiniile de asemenea. Trebuie sa-l trag de urechi pe Loopoo ca nu mi-a recomandat mai asiduu blogul asta. Ce am citit pana acum mi-a facut o foarte buna impresie.

  RăspundețiȘtergere
 11. andreea toma, bine-ai venit si multumesc. Cat despre loopoo, sa nu-l tragi prea tare ca e baiat bun, da? :)

  RăspundețiȘtergere
 12. "Cine nu poate trăi cu ideea că aceşti cîini vor fi eutanasiaţi, să-i ia acasă. Mai simplu de atît nu se poate, nu?"
  Ca sa vezi ce simplu ierea, iar noi in prostia noastra de doua ori milenara, nici nu ne-am gandit la solutia asta! Hahahaha!!!

  RăspundețiȘtergere
 13. Sa explici unui zoofil alias cutoman ca nu e bine ca HAITELE DE MAIDANEZI sa fie pe strada este ca si cum ai incerca un sa inveti un oligofren limba chineza , e acelas lucru . Eutansiati maidanezi oligofrenilor www.maidanezii.blogspot.ro

  RăspundețiȘtergere