luni, 1 august 2011

Violul - Sport naţional

Dintre sutele de cauze la care am fost invitată pe FB şi printre foarte puţinele la care am aderat, a fost şi aceea prin care ni se cere susţinerea iniţiativei unui deputat pentru castrarea chimică a violatorilor şi pedofililor, cauză de care, ca multe altele, n-am mai auzit nimic.

Aş putea spune că aşa suntem noi romanii, ne aprindem repede şi ne trece şi mai repede. De fapt, nici nu mai ştim a doua zi ce ne-a apucat ieri cînd militam de zor în spatele monitorului pentru ceva ce ni se părea atît de important încît, ne-am certat cu jumătate dintre prieteni, am şters un sfert care nu erau de acord cu noi şi am blocat cîţiva de care habar n-aveam cum au ajuns în lista noastră.

Abia cînd aruncăm un ochi lucid la ştiri şi vedem ziua şi violul, ajungem să ne-ntrebăm: Ce dracu' e cu ţara asta? De unde răsar primitivii aceia cărora doar ghioaga în spinare le lipseşte, care violează bătrîne neputincioase, adolescente, fetiţe, băieţi, capre, vaci şi gîşte? E oare violul întipărit genetic în sîngele romanilor?

Azi am avut însă confirmarea unei bănuieli mai vechi şi anume cînd o femeie şi-a dat cu părerea: Trebui sî-i stăpînim, mai ales pi feti... Şi aşa am înţeles idioata mentalitate romanească, primitivă şi animalică: nu băieţii sunt de vină că cedează ispitei, ci fetele care-i aţîţă şi "şi-o cer" purtînd fuste scurte şi zicînd "nu", cînd ele de fapt ar zice "da".

Mi-am amintit adolescenţa mea şi spaimele de sîmbăta seara de la discotecă, cînd grupuri de masculi îşi roteau privirile după victimele pe care o dată găsite, le duceau pe malul Crişului şi le făceau "poştă", asta pentru că fumau, purtau pantaloni mai strîmţi, erau mai fardate decît altele, sau le plăcea mai mult compania băieţilor decît a fetelor, în concluzie, erau curve şi meritau violate.

M-am gîndit apoi la suferinţele fizice şi psihice provocate de violuri, suferinţe uneori de neîndurat, la ruşinea şi sentimentul de vină cum că ele, fetele ar fi provocat animalul primitiv să le bată şi să le violeze. La mamele care-şi cresc băieţii cu sentimentul că sunt superiori fetelor şi prin urmare pot face ce doresc cu ele. La familiile disfuncţionale în care mamele sunt bătute şi umilite de faţă cu copiii, dîndu-le acestora impresia ca femeia merită orice tratament. La biserica ortodoxa prea ocupată să ridice biserici la tot pasul, dar nu intervine activ în educaţia enoriaşilor.

Şi cu voia dumneavoastră, la statul roman care nu e capabil să vadă pericolul acestor apucături de oameni de grotă şi să înăsprească legile, mergînd pînă la castrare. În Polonia s-a putut, se poate şi la noi, doar să se vrea. E adevărat că o asemenea lege nu ar aduce un beneficiu personal vreunui deputat, dar e vremea să ne gîndim şi la beneficiul colectiv, mai ales că violul mi se pare comparabil la fel de grav ca o crimă. De fapt, asta şi este: o crimă.

8 comentarii:

 1. Am mai întrebat şi cu alte ocazii... Dacă se va dovedi cumva că omul nu e vinovat ce te faci?
  Vezi asta: 30 de ani nevinovat în închisoare
  http://www.crimetime.ro/international/barbatul-care-a-stat-nevinovat-30-de-ani-in-inchisoare-va-fi-despagubit-vezi-cu-ce-suma.html
  Dacă se va dovedi că e nevinovat cine îi dă ... oo-le înapoi?

  RăspundețiȘtergere
 2. Sorin, ti-am mai raspuns la intrebare: vorbeam de castrare chimica, nu de mutilare genitala, castrare reversibila. Erorile judiciare nu pot fi evitate 100%, dar asta nu inseamna sa pornim de la premiza ca toate condamnarile au fost nedrepte si ma refer la toate infractiunile.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cum poate cineva sa invete despre onoare? Poate prin Artele Japoneze.

  RăspundețiȘtergere
 4. Anonim, onoarea o fi prea mult, dar bunul simt ar trebui sa fie cultivat in fiecare familie, din primii ani de viata.

  RăspundețiȘtergere
 5. Beneficiu colectiv?! Daca citesc oamenii aia de fac legi pe la noi se prapadesc de ras ...

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu votez pentru. Pacat ca nu ma aude nimeni!

  RăspundețiȘtergere
 7. Angelica mea..se pare ca acea castrare chimica nu e chiar o garantie..in plus, pare ca mareste gradul de violenta in acei indivizi...deci nu te mai poate fu*e, te tortureaza si te ucide..
  in afara faptul ca, se pare, are efecte colaterale, deci nimeni (mai ales statul) nu-si permite sa imbolnaveasca pe altcineva cu buna stiinta.
  castrarea chimica nu e o solutie, din pacate....

  RăspundețiȘtergere
 8. Ok, Mădă... castrarea efectivă, fizică? Eu aş fi de acord şi cu asta!

  RăspundețiȘtergere