duminică, 13 martie 2011

Roma, vrei sa fim prietene putin?


Incerc sa gasesc o modalitate de a ma imprieteni cu Roma, de aceea cand am timp, o iau la pas cu aparatul foto de gat. Daca nu reusesc sa leg o amicitie cat de cat, macar sa raman cu imagini frumoase, pentru ca si Roma e frumoasa insa, doar cea istorica. Roma moderna vazuta din metrou e stresanta, murdara, galagioasa si manjita de grafitti.


Sunt deasupra orasului... aici miroase a fan cosit, pardon: a gazon proaspat tuns si ciripesc pasarelele de crapa. Imi place Roma, ca n-o aud si pentru c-o vad de sus, doar cladirile: ochii nu-mi obosesc privind masini si oameni, urechile nu percep forfota, vocile, claxoanele.


Pregatita de coborare si indirect, sa nu-mi mai placa Roma odata iesita din micul paradis verde. Regret ca nu-s in stare sa fotografiez decat ce e frumos, altfel as fi pozat muntii de gunoaie de pe marginea drumurilor, de pe trotuare, de pe traseul metroului, din statii, de pe spatiile verzi, tonele de cacati de caini printre care faci slalom prin parcuri.

Si ca o razbunare istorica... Conationalii nostri contribuie din plin la jegul general cu coji de seminte, chistoace si sticle goale de bere ce devin astfel punct de reper: acolo unde abunda, e semn ca o comunitate importanta de romani isi face veacul, traieste si se distreaza ca la ea acasa, in evul mediu.

18 comentarii:

 1. Tu ce-ai facut pana la urma? te-ai mutat definitiv acolo? Hm, pozele astea sunt cumva din Villa Borghese? :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Da' tu sa faci poze frumoase! Si sa ne mai postezi. Ca jeg si mizerie avem aici din plin. Nu ne mai trebuie si din Italia.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ana Maria, nu definitiv, dar cica asa zic toti. Nu e villa Borghese, alta villa, dar nu mai tin minte cum.

  RăspundețiȘtergere
 4. minoki, sunt complet blocata dupa cum se vede si din postari. cred ca-mi prieste la scris mai mult Romania. Stresul ma provoaca artistic, intotdeauna :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu nu as acorda atat de putin italienilor si "laudele" pe altii.
  Ma refer la textul tau
  "Conationalii nostri contribuie din plin la jegul general cu coji de seminte, chistoace si sticle goale de bere ce devin astfel punct de reper: acolo unde abunda, e semn ca o comunitate importanta de romani isi face veacul, traieste si se distreaza ca la ea acasa, in evul mediu."
  Emil

  RăspundețiȘtergere
 6. Draga Emil, am zis ca si conationalii nostri contribuie, alaturi de toate natiile care vietuiesc aici. Departe de mine de a-i face raspunzatori pe romani pentru tot gunoiul Romei, doar pentru particica aferenta :)

  RăspundețiȘtergere
 7. NU pot sa iti urez atunci decat mult Succes! ;)

  RăspundețiȘtergere
 8. daca te cheama *diamonds and rust * ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=sIiO7fiNMgA

  RăspundețiȘtergere
 9. Fotografiem intotdeauna ce ne place. Chiar si profesionistii fac asa!

  RăspundețiȘtergere
 10. haha ce frumos incepe articolul si cum se termina.Destul de frumos:)

  App ce ai spune de un schimb de link-uri? daca doresti,lasa-mi un mail sau un comentariu cu catele tale.Eu le las aici pe-ale mele pentru orice eventualitate.:)

  www.tzutzelu.com

  Nume: Istoria Claselor IX-XII Liceu

  RăspundețiȘtergere
 11. Am observat ca ochelarii de soare sunt obligatorii in Italia!

  RăspundețiȘtergere
 12. Fratica, ia si te incarca cu partea de Romă care-i frumoasă, iar când nici aia nu-ţi va mai fi pe plac, vino acasă. Te pup cel mai dulce posibil. Miss iu!

  RăspundețiȘtergere
 13. Georgiana, asa se va intampla... Miss you too :*

  RăspundețiȘtergere
 14. Ma visez deja in garda praetoriana cand ma gandesc la Roma , dupa parerea mea este adevaratul leagan al civilizatiei.

  RăspundețiȘtergere
 15. iti prieste aerul de strainataturi, vad (in poze) :)


  Te pup dulce,
  stii tu cine

  RăspundețiȘtergere